Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δωρεάν Ασύρματο INTERNET στον Κυνίδαρο

Πρόσβαση στο διαδίκτυο και μάλιστα ελεύθερη έχουν από την αρχή του έτους οι Κυνιδαριώτες, χάρη στις ενέργειες του Δήμου Νάξου, που ενέταξε τη διαδικτυακή σύνδεση του χωριού στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας». Ο Κυνίδαρος ήταν ένα από τα ψηφιακά αποκλεισμένα χωριά της Νάξου, χωρίς πρόσβαση στο internet. Η ζήτηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών από τους κατοίκους του χωριού προς τον Δήμο ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που οδήγησε στον προγραμματισμό και υλοποίηση του έργου.
Για την ασύρματη διασύνδεση στο δίκτυο του Κυνιδάρου τοποθετήθηκαν δύο πομποί, στη δεξαμενή και στο γραφείο της κοινότητας, οι οποίοι έχουν εμβέλεια περίπου 200 μέτρα ο καθένας. Το Δημοτικό Σχολείο, λόγω της θέσης του έχει συνδεθεί ενσύρματα, ενώ αίτημα του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Τσαμπουνάρη είναι να καλυφθεί και το τελευταίο σπίτι του χωριού, που δεν έχει πρόσβαση. Ήδη, έχει διαπιστωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, με αρκετές καθημερινά συνδέσεις στο διαδίκτυο, από την ημέρα της ενεργοποίησής του.
«Ομολογώ λόγω της γεωγραφικής θέσης του χωριού ήταν ένα δύσκολο έργο για την παροχή internet στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου μας. Όμως ολοκληρώθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την μεγάλη βοήθεια που μας πρόσφερε στην συνεγκατάσταση του ασύρματου εξοπλισμού μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης και κατέληξε «εύχομαι με τη νέα χρονιά να ολοκληρωθούν παρόμοια έργα πληροφορικής που συμβάλουν στην πρόοδο του τόπου μας». Το έργο είχε προϋπολογισμό 44.500 ευρώ, ποσό όμως στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και συνδέσεις σε περιοχές και γειτονιές της Χώρας και της Αγίας Άννας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: