Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΙΟΣ Η1Ν1

Κλείνουν σχολεία στη Νάξο
Από τον ιό Η1Ν1

Μετά τα δύο τμήματα του Δημοτικού σχολείου των Μελάνων, άλλα δύο σχολεία έκλεισαν χθες, με απόφαση του Αντινομάρχη Κυκλάδων κ. Λάζαρου Θεόφιλου εξαιτίας της νέας γρίπης. Λουκέτο μέχρι τις 15 Δεκέμβρη έβαλε το 1ο Γυμνάσιο Νάξου, ενώ έκλεισαν και τρία τμήματα στο 2ο Δημοτικό της Χώρας. Την περασμένη Τρίτη έκλεισε το Ε1 τμήμα, ενώ από χθες είναι κλειστά άλλα δύο τμήματα του Δημοτικού, το Ε2 και Γ1.
Σήμερα πάντως αναμένεται να ανοίξουν τα τμήματα του Δημοτικού Σχολείου των Μελάνων, αφού συμπληρώθηκαν οι επτά ημέρες αναστολής λειτουργίας, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου.
Ιδιαίτερα έκδηλη είναι η ανησυχία των γονέων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί γκρίνια. Σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς ασκούν πιέσεις για να κλείσουν τα σχολεία με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν να χάνουν μαθήματα τα παιδιά τους… Σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αριθμός των απουσιών στα Νηπιαγωγεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, απουσίες όμως που δεν οφείλονται αποκλειστικά στον ιό, αλλά στην ανησυχία των γονέων, μην νοσήσουν τα παιδιά τους. Ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας πάντως εκπαίδευσης κ. Άρης Γρατσίας δηλώνει στο «ΒτΝ» τα εξής: «Τηρούμε και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις εγκυκλίους που μας έχουν σταλεί από το Υπουργείο, ώστε να μην έχουμε αυθαίρετο κλείσιμο των σχολείων». Και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αξαόπουλος μας ενημέρωσε ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται στην εγκύκλιο του Υπουργείο, ενώ τα κρούσματα στα Γυμνάσια και Λύκεια της Νάξου και των νησιών της αρμοδιότητας παραμένουν σταθερά τις τελευταίες ημέρες.
Ερώτημα η ημερομηνία που θα κλείσουν τα σχολεία
Παρά την έντονη φημολογία για κλείσιμο των σχολείων για τις ημέρες των Χριστουγέννων νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, καμία ωστόσο επίσημη ενημέρωση δεν έχει φθάσει στα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τα καθιερωμένα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα σχολεία θα κλείσουν στις 23 Δεκεμβρίου.

Ξεκινάει και πάλι ο εμβολιασμός
Το Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο Νάξου παρέλαβε χθες την τρίτη παρτίδα εμβολίων για τη νέα γρίπη, γεγονός που σημαίνει ότι σήμερα ξεκινάει εκ νέου ο εμβολιασμός για τον ιό Η1Ν1. Η πρώτη αποστολή εμβολίων στη Νάξο αφορούσε 200 δόσεις και εν συνεχεία, λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου ζητήθηκαν άλλα 500 εμβόλια. Ωστόσο, ο εμβολιασμός διεκόπη για δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη), λόγω εξάντλησης των 700 αποθεμάτων, τις πρώτες είκοσι ημέρες. Χθες, το Νοσοκομείο παρέλαβε άλλα 1500 εμβόλια από τις φαρμακευτικές εταιρείες Novartis και Glaxo. Όπως δήλωσε στο «ΒτΝ» ο γιατρός και πρόεδρος της επιτροπής για τον ιό κ. Ηλίας Καραμπάτσος «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς καθημερινά εμβολιάζονται 80 με 90 άτομα», καθυσήχασε μάλιστα και όσους διατηρούν επιφυλάξεις, λέγοντας τα εξής «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους εμβολιασμούς. Μέχρι σήμερα στη Νάξο δεν έχουμε καμία επιπλοκή και συστήνω στους Ναξιώτες να εμβολιαστούν χωρίς φόβο». Θυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου.

1 σχόλιο:

NVGA είπε...

kala tha eitane na grafete apo pou vrikate tin foto gia to protoselido opos ekane kai i kikladiki...