Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ζημιές στην Κόρωνο

Στο προηγούμενο Α.Φ. 36 φύλλο του Βήματος, σχολιάζαμε τις ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις της 25ης και 26ης Οκτώβρη, στο νεκροταφείο Κορώνου και στο δρόμο Αργοκοίλι – Σαραντάρα. Δυστυχώς ήταν και άλλες πολλές όπως στον τοίχο του προαυλίου του Αγίου Νεκταρίου (κάτω από το νεκροταφείο Κορώνου), πολλές βουλίστρες σε κτήματα και πεζοδρόμους στα Σόχωρα και έντονες καταπτώσεις βράχων πάνω στον Επαρχιακό δρόμο, στη θέση Πόρτα, όπου τεράστιοι ογκόλιθοι κατρακύλησαν σε πολλά σημεία, ευτυχώς όχι την ώρα που περνούσαν αυτοκίνητα. Λίγο πιο κάτω προς την Κόρωνο στη θέση Ανεμόμυλος, είχαν γίνει πέρσι δύο βουλίστρες κατάντι του δρόμου. Προχθές όμως και αφού δεν είχαν επισκευαστεί οι περσινές, το κακό παράγινε και τώρα υπάρχουν δύο παγίδες, πολύ επικίνδυνες. Ελπίζουμε να φροντίσει το Επαρχείο για την κατεπείγουσα αποκατάσταση από την τρέχουσα εργολαβία βελτίωσης του οδικού δικτύου. Στο κάτω κάτω ας μείνει μια σκάλα προς ιδιωτικά αμπέλια «άφτιαχτη».
Έχουμε όμως και άλλη ζημιά. Η Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου πληροφορεί με το υπ’ αριθμό 663/08/20-10-09 έγγραφό της το Δημοτικό Διαμέρισμα Κορώνου ότι για να φτιαχτεί ο δρόμος Αργοκοίλι –Σαραντάρα απαιτούνται προηγούμενα οι παρακάτω μελέτες: «Α) Ο δρόμος Αργοκοίλι-Σαραντάρα του Τοπικού Διαμερίσματος Κορώνου δεν προϋφίσταται του έτους 1923 και δεν έχει διανοιχτεί σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή το Δήμο.
Β) για να εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης, διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης θα πρέπει να προηγηθούν 1. προκαταρκτική μελέτη οδοποιίας, 2. Γεωλογική μελέτη, 3. Προμελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, 4. Προμελέτη οδοποιίας και τεχνικών, 5. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και 6. Οριστική Μελέτη οδοποιίας και τεχνικών».
Όπως καταλαβαίνετε, η Αργοκοιλιώτισσα πρέπει να κάνει πολλά θαύματα και στην οποία ελπίζουμε πλέον, γιατί το Επαρχείο δουλεύει όχι μόνο τους Κορωνιδιάτες, αλλά και το Νομάρχη που υποσχέθηκε την κατασκευή του δρόμου. Κρίμα.
Μ.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: