Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

'Ορφανές'' και από Πατέρα και από Μητέρα μένουν οι Κυκλάδες

Μία από τις χειρότερους περιόδους εδώ και πολλά χρόνια βιώνει το τελευταίο διάστημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων.
Από σήμερα Τρίτη δεν υπάρχει κανένα πλοίο για να πραγματοποιήσει ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, αφού η παράταση ενός μήνα που είχε δοθεί στο πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ έληξε χθες. Παράλληλα, στο AQUA SPIRIT συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από τους ναυτικούς οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ενώ άγνωστο παραμένει τι έχει απογίνει με το AQUA JEWEL το οποίο είχε υποστεί βλάβη πριν από μερικούς μήνες και είχε αντικατασταθεί με το ΑΡΤΕΜΙΣ. Αξίζει να σημειωθεί οτι
από την εταιρεία HELLENIC SEA WAYS δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση για το εάν θα συνεχιστεί η σύμβαση με το Υπουργείο και κατά συνέπεια το πλοίο θα επιστρέψει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, όπως και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Πλέον, οι συνθήκες που επικρατούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, καθώς όποιος χρειάζεται να ταξιδέψει από το ένα νησί στο άλλο πρέπει να το κάνει μέσω Πειραιά και ειδικά αν μιλάμε για τα μικρά νησιά μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσει εκεί για ένα ή και περισσότερα βράδια. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα μεγάλα θύματα είναι οι τα νησιά μας.
http://cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: