Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία των ενεργειών του Δήμου Νάξου και Μ.Κ. για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας μετά τις καταστροφές που υπέστη η Λιμενική Ζώνη του οικισμού και όχι μόνο .
Στο έγγραφο προς τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ( αριθ. Πρωτ. 2478/17-02-15 ) αλλά και στη Τεχνική Έκθεση που το συνοδεύει, αναφέρονται ρητά μόνο οι ζημίες της Λιμενικής Ζώνης και παράλληλα ζητείται η αποκατάσταση αυτών των καταστροφών. Έτσι :Απεμπολείται η ιδανική και μοναδική ευκαιρία να μετατραπούν τόσο οι πρόσφατες καταστροφές αλλά και οι αστοχίες του παρελθόντος σε ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής ( λιμενικά έργα, αιγιαλός, ΒΙΟ.ΚΑ. κλπ ) μέσα από προτεινόμενα νόμιμα και λειτουργικά έργα, που θα λύνουν δια παντός τα προβλήματα του πολύπαθου Απόλλωνα.
Βάζει σε κίνδυνο ακόμα κι αυτά τα έργα απλής αποκατάστασης ( που θα έπρεπε άμεσα να διευθετηθούν από το Δήμο, αφήνοντας τα μεγάλα για το φορέα της Πολιτικής Προστασίας ) , αφού ως γνωστό, τα ήδη υπάρχοντα έχουν χαρακτηρισθεί παράνομα και έχουν επιβληθεί πλήθος προστίμων για τη διατήρηση τους. Και τούτο παρότι , όπως με σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Δνσης Λιμενικών Υποδομών από το 2010, είναι ήδη γνωστό στο Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο, δεν εκτελούνται εργασίες ακόμα και επισκευών, εφόσον αυτές δεν αφορούν νομίμως υφιστάμενα έργα, και εφόσον δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις, εκ των οποίων πρώτη αυτή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Επί τέσσερα (4) χρόνια τώρα, ο Δήμος εξαπατά τους κατοίκους του οικισμού ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες νομιμοποίησης των έργων, χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει έως σήμερα το παραμικρό, ενώ παράλληλα τα πρόστιμα για την διατήρηση τους πέφτουν βροχή στη πλάτη του Δημότη.
Θέλουμε και ελπίζουμε ότι στη συνέχεια, ο Δήμος θα εγκαταλείψει την πολιτική της επικίνδυνης ελαφρότητας και επιζήμιας επιδερμικής ενασχόλησης με καυτά προβλήματα όπως αυτό του Απόλλωνα, και δεν θα βάλει σε κίνδυνο και περιπέτειες το παρόν και το μέλλον της περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: