Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 10-3-2015

Στο απροχώρητο η κατάσταση εντός των προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Μόνο του (απαραίτητους) όρους και τις (κατάλληλες) προϋποθέσεις τα εικονιζόμενα «κατασκευάσματα» δεν πληρούν…!!! Τα νερά της βροχής τρέχουν κάτω από τις πατούσες των μαθητών, εν ώρα μαθήματος! Έκπληκτοι οι μαθητές προσπαθούν να … εννοήσουν και… κατανοήσουν «τι τους συμβαίνει, χειμωνιάτικα!». Μπορεί να γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που έχουν οι «προκατασκευασμένες» («προκάτ») όμως δεν περίμεναν σε καμία των περιπτώσεων οι αρμόδιοι να μην έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους. Αλλά και οι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών που γνωρίζουν… απέξω κι ανακατωτά τα προβλήματα που και το (παλαιό) κυρίως κτήριο του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος αντιμετωπίζει καθώς και αυτά που έχουν κομματιάσει τις λυόμενες αίθουσες, τον ίδιο «πονοκέφαλο» με τα παιδιά τους έχουν. Οι τελευταίοι μάλιστα δηλώνουν ευθαρσώς «αγανακτισμένοι» και έτοιμοι να «βγουν στα κάγκελα, εάν οι αρμόδιοι δεν κάνουν όσα τους υποσχέθηκαν προ καιρού».
Για σήμερα το νέο ραντεβού τους με τους της Τεχνικής Υπηρεσίας του ημετέρου Δήμου. Θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τα «χαρτιά» που αφορούν στις απαραίτητες/αναγκαίες εργασίες αποκαταστάσεως των προκατασκευασμένων αιθουσών. Και, όπως υποστηρίζουν, «και τις μελέτες που αφορούν στις εργασίες αποκατάστασης των ‘στοιχειωμένων’ αιθουσών που βρίσκονται παροπλισμένες εδώ και χρόνια (ακατάλληλες είναι) στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου.
Οι μαθητές, χτες, μόλις είδαν τα φλας ν’ ανάβουν, εν ώρα μαθήματος (για λογαριασμό της «Κ») μάλλον θα πρέπει να αισθάνθηκαν… καλύτερα (;!). Εξακολουθούν τα παιδιά – όχι όμως το ίδιο και οι γονείς και κηδεμόνες τους -, να ελπίζουν πως κάτι θ’ αλλάξει έστω και με μεγάλη καθυστέρηση στο σχολείο τους! Ευελπιστούν πως την ύστατη ώρα (η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιά έχει ήδη αρχίσει) θα αποκατασταθούν οι ακαταλληλότητες τους σχολείου τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ” ‘Η ΣΤΟwww.kykladiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: