Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ομολόγησε τρεις ανθρωποκτονίες o "στραγγαλιστής" serial-killer της Νάξου και της Πελοποννήσου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Την εμπλοκή του σε τρεις ανθρωποκτονίες ομολόγησε 32χρονος Αλβανός, που προσήχθη χθες τα ξημερώματα στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Προέκυψε ότι την 18η Οκτωβρίου 2014 στραγγάλισε, πρώτα με τα χέρια και μετά με σχοινί, την 59χρονη ζωγράφο Κατερίνα Ζαζάνη, μέσα στο σπίτι της στη Νάξο. Ο αλλοδαπός δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα κατά τη διάρκεια τσακωμού τους για χρήματα που θα εισέπραττε ως αμοιβή για εργασίες που είχε κάνει. Ο 32χρονος έμενε, τότε, στο Γλινάδο Νάξου και αμέσως μετά τη
δολοφονία εγκατέλειψε το νησί με προορισμό την Αλβανία. Από μαρτυρίες και ευρήματα που είχαν εντοπιστεί κατά την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος (γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματα) προέκυπτε ότι ήταν βασικός ύποπτος για το φόνο και μάλιστα σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Τον πρώτο καιρό μετά τη δολοφονία, ο 32χρονος κρύφτηκε στην Αλβανία απ’ όπου επέστρεψε τα Χριστούγεννα.
Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή του πήγε στις Λιβανάτες, όπου ζουν συγγενείς του και διέπραξε σωρεία ληστειών και κλοπών. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έκλεψε Ι.Χ. και μαζί με συνεργό του, που επίσης συνελήφθη, κατευθύνθηκαν στην Πάτρα. Διανυκτέρευσαν σε εξοχική κατοικία την οποία διέρρηξαν, ενώ πρόθεσή τους ήταν να επιστρέψουν στην Αλβανία με λεωφορείο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τον Μάιο του 2011, ο Αλβανός κακοποιός είχε δολοφονήσει 79χρονο αγρότη, στην περιοχή Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε βρεθεί νεκρός στο αγρόκτημά του, ενώ από την ιατροδικαστική έρευνα είχε αποκαλυφθεί ότι ο δράστης τον είχε γρονθοκοπήσει μέχρι θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος διανυκτέρευε λαθραία σε οίκημα όπου ο 79χρονος φιλοξενούσε τους εργάτες που δούλευαν για λογαριασμό του. Oταν ο ηλικιωμένος ζήτησε από τον 32χρονο να εγκαταλείψει το σπίτι, εκείνος φέρεται να τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου.
Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011, στα Βούρβουρα Αρκαδίας, ο 32χρονος φέρεται να δολοφόνησε 77χρονο άνδρα, κατά τη ληστεία του σπιτιού όπου έμενε με την 79χρονη σύζυγό του. Ο κατά συρροήν δολοφόνος και δύο ακόμα συνεργοί του (ο ένας εξ αυτών συνελήφθη μαζί του στην Πάτρα) είχαν ξυλοκοπήσει άγρια το ζευγάρι, με συνέπεια ο 77χρονος να καταλήξει λίγο μετά τη ληστεία. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η λεία τους μόλις που ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.
Εκτός από τις τρεις ανθρωποκτονίες, ο 32χρονος, που κυκλοφορούσε με πληθώρα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, φέρεται να έχει συμμετάσχει σε κλοπές και ληστείες, ενώ εξετάζεται πιθανή ανάμειξή του και σε μια ακόμα ανθρωποκτονία.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: