Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση για γιατρούς από τα νησιά


Με το φόβο ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας που δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, ζουν οι κάτοικοι των νησιών, αφού οι δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών παραμένουν τεράστιες.
Το πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι της Σκοπέλου αναγκάστηκαν να κάνουν ακτινογραφίες στον κτηνίατρο, ελλείψει άλλου ακτινολογικού μηχανήματος, ήταν πρωτοφανές.
Αν προσπαθήσει κάποιος να ομαδοποιήσει όλα τα προβλήματα που
παρατηρούνται στα νησιά, θα διαπιστώσει κάποιες σημαντικές ομοιότητες. Η πρώτη είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα ή, αν υπάρχουν, λείπουν τα πληρώματα. Σε πολλά νησιά, οι βάρδιες γίνονται με ένα ασθενοφόρο. Επιπλέον, τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών υπολειτουργούν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αγροτικοί γιατροί, για να τα στελεχώσουν.
Τέλος, εξακολουθεί να μένει άλυτο το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων γιατρών πολλών ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, που αναγκάζει τους πολίτες να αναζητούν λύσεις για την υγεία τους σε ιδιώτες γιατρούς ή στα έκτακτα περιστατικά, να κάνουν υποχρεωτική τη διακομιδή τους σε μεγάλα νοσοκομεία άλλων πόλεων.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: