Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Απόλλωνας της Νάξου ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κηρυχθεί ο οικισμός Απόλλωνα Νάξου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, λόγω των ζημιών που προκάλεσε στον παραλιακό οικισμό η τελευταία σφοδρή κακοκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η μεγάλη καταστροφή τμήματος του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις και υποσκαφές στα κρηπιδώματα του παραλιακού χώρου, η ολική παρεμπόδιση της λειτουργίας της γλίστρας λόγω φθορών από πτώση ογκολίθων και ο κίνδυνος καταστροφής του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων του Απόλλωνα εξαιτίας μη επαρκούς προστασίας από τον κυματοθραύστη καθιστούν επιτακτική τη συνδρομή και της Πολιτείας για την άμεση και ορθή αποκατάσταση των ζημιών.
Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, «κύριο μέλημα για την Περιφερειακή Αρχή είναι να κλείσουν άμεσα και οριστικά οι «πληγές» που άφησε πίσω της η πρωτοφανής βροχόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 10-12/2/2015 και ο οικισμός να επανέλθει άμεσα στους καθημερινούς του ρυθμούς».
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: