Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ (1970) του Άρθουρ Πενν

εκτάκτως την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η αμερικανική ιστορία της άγριας δύσης μέσα από τη σατιρική και καυστική ματιά του Arthur Penn. Το Μεγάλο Ανθρωπάκι είναι ο Dustin Hoffman, ο οποίος αιχμαλωτίζεται από τους ινδιάνους και μεγαλώνει με τα δικά τους πρότυπα, ήθη και έθιμα.
Στην πορεία θα τον πάρουν πίσω οι λευκοί και θα προσπαθήσουν να του μεταδώσουν τα...
χριστιανικά πρότυπα με δασκάλα την σεξουαλικά καταπιεσμένη Faye Dunaway.
Ο πρωταγωνιστής ψάχνει να βρει τι μπορεί να κάνει στη ζωή του και ξεκινά πουλώντας γιατροσόφια, αργότερα γίνεται ανεκδιήγητος πιστολέρο με το όνομα Soda Pop Kid και γνωρίζεται με τον Wild Bill Hickok, και μετά κατατάσσεται (ή καλύτερα γίνεται «οδηγός» μουλαριού) στο στρατό του Κάστερ. Όταν βρεθεί όμως μπροστά στην σφαγή της ίδιας του της φυλής, θα αποφασίσει να πάρει τα βουνά και να ξανασμίξει με τους λίγους που απέμειναν.
Η μοίρα θα τα φέρει έτσι ώστε να γίνει ιχνηλάτης του Κάστερ και να τον οδηγήσει στη μάχη του Little Big Horn, όπου και θα συναντήσει το δικό του Βατερλό.
Η συνέχεια επί της οθόνης…
Σύντομη κριτική:
Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στους μύθους και την εποχή της «άγριας δύσης». Μεγάλες αλήθειες μέσα από σκληρά, τραγικά και κάποιες φορές κωμικά γεγονότα. Η ταινία βασίζεται κυρίως στον Dustin Hoffman και αξίζει να τη δείτε και μόνο για να τον απολαύσετε σε μια one man show ερμηνεία. Το ότι η ταινία αγνοήθηκε από την Ακαδημία (εκτός από τον ινδιάνο Chief Dan George που ήταν υποψήφιος στην κατηγορία του β' ανδρικού ρόλου) είναι ένας ακόμα λόγος για να τη δείτε!
Περισσότερα http://www.imdb.com/title/tt0065988

Δεν υπάρχουν σχόλια: