Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κρίσιμη η "έκτακτη και κατεπείγουσα" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μεγάλων υποκαταστημάτων

Με τους καταναλωτές ή με τον εμπορικό κόσμο; θα μπορούσε
να θεωρηθεί ότι είναι το δίλημμα του Δημοτικού συμβουλίου όμως οι επιπτώσεις απο την λειτουργία μεγάλων υποκαταστημάτων στο νησί έχουν βαθύτερες επιπτώσεις ... 
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα στις 10 Ιουλίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (υπεραγορά) στην εταιρεία «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ».
  2. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (υπεραγορά) στην εταιρεία «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ».
Η αίτηση της Ολλανδικής εταιρείας «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ»., αφορά το ακίνητο της ΕΑΣ Νάξου στη θέση Αη Γιάννης στη Χώρα, για το οποίο είχε δοθεί προς την ΕΑΣ Νάξου η σχετική προέγκριση άδειας λειτουργίας πολυκαταστήματος 1.080 τ.μ., όμως το αίτημα επανέρχεται, αφού η προηγούμενη προέγκριση είχε χορηγηθεί προς της ΕΑΣ Νάξου και αυτή δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στην Ολλανδική εταιρεία.
Το δεύτερο αίτημα, που υποβλήθηκε για πολυκατάστημα άνω των 1.000 τ.μ. στο σημείο του πρώην θερινού σινεμά στη Χώρα Νάξου, υπεβλήθη στις 25 Ιουνίου από το Lidl Hellas.

O Eμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και το διοικητικό του συμβούλιο έουν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να μην επιτρέψουν επουδενί την λειτουργία τέτοιου μεγέθους πολυκαταστημάτων ενώ έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου για να αντικρούσει τη δημιουργία των δύο μεγάλων πολυκαταστημάτων (ξένων συμφερόντων) στο νησί, θεωρώντας ότι στην περίπτωση που λειτουργήσουν ο εμπορικός κόσμος της Νάξου θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: