Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τάσος Βενιζέλος υποψήφιος με τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  • Περιοδεία "Νησιωτικής Ανατροπής" σε Φολέγανδρο, Ίο και Σίκινο
Να βγάλουμε τις Δυτικές Κυκλάδες από την αφάνεια.
Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για να θέσει κανείς υποψηφιότητα αυτήν την εποχή; Μα φυσικά να δώσει νέες ιδέες και να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του τόπου του και όχι για τα συμφέροντα του εαυτού του ή για τα συμφέροντα των συμφερόντων… Τι ζήσαμε αυτήν την τετραετία στη χώρα
μας, στο νησί μας, στις δυτικές Κυκλάδες; Αποξένωση, περιθωριοποίηση, σμίκρυνση.
Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, μετά από πολύ σκέψη και αναλογιζόμενος αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχω ζήσει από «κοντά» στη Μήλο, λόγω της ενασχόλησης μου ως δημοσιογράφος, αποφάσισα να μη μείνω απαθής. Όχι άλλο τουλάχιστον. Δεν έχουμε πλέον δικαίωμα να μένουμε απαθείς ή απλοί παρατηρητές και απλοί σχολιαστές για όσα δεινά συμβαίνουν γύρω μας.
Όλοι διαπιστώνουμε την επιβεβλημένη ανάγκη να έχουμε νέα πλοία και δρομολόγια, ειδικά στις δυτικές Κυκλάδες (κάθε πέρυσι και καλύτερα). Οι υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ, το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας κλπ, κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η ανασφάλεια, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, εντείνεται, αφού στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία υπηρετούν ολοένα και λιγότεροι γιατροί. Οι κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, στήριξη Αμεα, παιδικοί σταθμοί κλπ.) είναι υπό εξαφάνιση, ενώ η περίφημη ανάπτυξη αρκείται στον τουρισμό του ενάμιση ή δύο μηνών το καλοκαίρι, όπου όλοι οι επιχειρηματίες προσπαθούν τότε να βγάλουν το εισόδημα μιας ολόκληρης χρονιάς. Εισόδημα το οποίο κουτσουρεύεται συνεχώς από την αβάσταχτη φορολογία που μας έχει επιβληθεί, ειδικότερα δε μετά τον μηδενισμό του αφορολόγητου ορίου από τις 12.500 ευρώ που ήταν κάποτε.
Τα μνημόνια διαλύουν τη ζωή μας, ενώ η περίφημη πλέον αειφόρος-βιώσιμη ανάπτυξη προχωρά χωρίς κανένα σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Τα χωροταξικά ανά νησί μετατίθενται στις καλένδες και όλα γίνονται χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, χωρίς όραμα για τα νησιά μας.


Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος με την Περιφερειακή Παράταξη στο Νότιο Αιγαίο «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, που περιλαμβάνει τα τέσσερα νησιά, Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο. Η «Νησιώτικη Ανατροπή» έχει επικεφαλής ένα άξιο μαχητή της αυτοδιοίκησης, τον δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου και υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων την εκπαιδευτικό Αννα Μαυρουδή.
Επιδίωξη μου και όλης της παράταξης είναι η απόλυτη ανατροπή των κατεστημένων, η ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου μας, η απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων από το ΕΣΠΑ για έργα, με στόχο να υλοποιηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εξειδικευμένες νησιωτικές πολιτικές . Μαζί με όλη την παράταξη θέλουμε να συμβάλουμε σε ανατροπές παντού και σε όλη τη χώρα. Άμεσος στόχος μας είναι να βγάλουμε τις δυτικές Κυκλάδες από την απομόνωση και την αφάνεια.


Έχοντας για «σύμμαχο» την βαριά κληρονομιά των αρχών και της δικαιοσύνης του αείμνηστου παππού μου Γυμνασιάρχη Μήλου Γεώργιου Καμακάρη αποφάσισα να βάλω ένα λιθαράκι στον τόπο που εκείνος με έμαθε να αγαπάω. Δεν θα είναι απλό και εύκολο. Όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε.


5/5/2014  Τάσος Βενιζέλος
Υποψήφιος με τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου.


Περιοδεία "Νησιωτικής Ανατροπής" σε Φολέγανδρο, Ίο και Σίκινο

Την Φολέγανδρο, την Σίκινο και την Ίο επισκέφτηκαν κατά το διήμερο 3 και 4 Μαΐου η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, και ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, μαζί με την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, Ανθή Πατραμάνη στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας.


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: