Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Ο Δημόσιος Διάλογος και τα Παιχνίδια Εντυπωσιασμού


Με τον παραπάνω τίτλο και το παρακάτω δελτίο τύπου οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κάνουν ουσιαστική πολιτική παρέμβαση στις "κοκορομαχίες" χωρίς ουσία αλλά και χωρίς τελειωμό μεταξύ των δύο "παραδοσιακών" παρατάξεων που εναλλάσσονται στην δημοτική εξουσία στη Νάξο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ο Δημόσιος Διάλογος και τα Παιχνίδια Εντυπωσιασμού"
Είναι φανερό σε όλους πια ότι Μαργαρίτης και Μαϊτός δεν έχουν διαφορές.   Μοιράζονται
τις όψεις του ίδιου νομίσματος.   
Είναι αυτοί που από κοινού  προωθούν ως διακύβευμα την έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού λόγου.
Την έλλειψη προτάσεων για τα προβλήματα του τόπου.
Την έλλειψη πραγματικού πλάνου για την ανάπτυξη. 
 Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τις ίδιες «υπόγειες μεθόδους» για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους και αλληλοκατηγορoύνται  γι’ αυτό. Αρκούνται στο να «πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα» με ανούσιες κοκορομαχίες και σχεδόν «παιδικές» αντεγκλήσεις περί «πόθεν έσχες», μεταδημοτεύσεων σαν αυτά να αποτελούν τα πραγματικά προβλήματα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και να κρίνουν την επόμενη πενταετία. 


Αν η ουσία για το κ. Μαϊτό είναι οι θρυαλλίδες εντυπωσιασμού περί μεταδημοτεύσεων και πόθεν έσχες» του Δημάρχου, για εμάς ουσία είναι το πλάνο για τη διαχείριση των υδατικών πόρων και των απορριμμάτων, την ενέργεια, τη χωροταξία, την υγεία, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθημερινή ζωή των δημοτών. Άλλωστε δεν έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς το Δήμαρχο ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα ούτε ότι έπαιρνε μίζες. Αυτό που του προσάπτει η κοινωνία των νησιών μας (και θα φανεί σύντομα στην κάλπη), είναι η παντελής αδυναμία του ίδιου και του επιτελείου του να σχεδιάσει το μέλλον και να υλοποιήσει το παρόν του τόπου και η ύποπτη (αν όχι εντεταλμένη) δυστοκία του να υπερασπιστεί τον τόπο (του οποίου έχει υποχρέωση να προασπίζει τα συμφέροντα) ενάντια στις κυβερνητικές – μνημονιακές «επιδρομές».
Για όλα αυτά επιθυμούμε να μιλήσουμε  (ξανά) δημόσια με τους υποψηφίους δημάρχους και τους υποψηφίους συμβούλους των άλλων συνδυασμών και γι’ αυτό το λόγο συνειδητά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του κ. Μαϊτού για δημόσια συζήτηση.

Μια πρόσκληση που ουσιαστικά μας καλούσε να αποδεχθούμε αυτό το οποίο ζητάμε επανειλημμένα από ραδιοφώνου εδώ και καιρό.  Μια πρόσκληση, η οποία φαίνεται ότι δεν ήταν ειλικρινής, αλλά αποσκοπούσε στο να ενταχθεί στο πλαίσιο της τακτικής εντυπωσιασμού στην οποία έχει επιδοθεί εσχάτως η παράταξη Μαϊτού. Μια πρόσκληση η οποία έγινε απλά για να γίνει, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Δήμαρχος απλά θα «φυγομαχήσει» και θα μας δοθεί η ευκαιρία να κατακεραυνωθεί.
Και αυτό διότι παρά την θετική μας απόκριση, καμία προσέγγιση δεν είχαμε από τον κ. Μαϊτό ή κάποιον άλλο εκπρόσωπο του συνδυασμού του για τη ρύθμιση των παραμέτρων αυτού του δημόσιου διαλόγου. Αν και ήδη έχουμε εκθέσει τις θέσεις μας δημόσια σε πέντε από τις θεματικές ενότητες του προγράμματός μας, είμαστε διατεθειμένοι και για περαιτέρω δημόσια συζήτηση. Δεν λέμε απλά ναι στην πρόσκληση. Τουναντίον την επεκτείνουμε και ζητούμε παρουσία υποψηφίων Δημάρχων και επιτελείου. Γιατί συγκροτήσαμε ένα συνδυασμό με τη βεβαιότητα ότι απαρτίζεται από συμπολίτες μας ικανούς και διατεθειμένους να υποστηρίξουν με επάρκεια και να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που συλλογικά έχουμε καταρτίσει για το Δήμο μας. Έτσι θα έχει ουσία για τον Δημότη που περιμένει να μας κρίνει, η όποια συζήτηση. Να μην περιοριστεί μόνο σε επίπεδο υποψηφίων δημάρχων αλλά να επεκταθεί και σε επίπεδο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Να «απλωθεί» σε επίπεδο ομάδας που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου μας για την επόμενη πενταετία.
Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, ας δώσουμε την ευκαιρία στους συντοπίτες μας να μάθουν όλοι, ποιοι πραγματικά είμαστε.
 Οι υπόλοιποι συνδυασμοί θέλουν; Ή καλύτερα, μπορούν;
Αναμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: