Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αφορμή "διαζυγίου" Λιανού - Ναυπλιώτη η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αντιδημάρχου στα γραφεία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

(φωτο: naxos now 5-5-2013)

  • Για "απρέπεια" κάνει λόγο ο. κ. Ναυπλιώτης
  • Την επίσπευση έκδοσης και πληρωμής των ενταλμάτων ζητάει ο κ. Λιανός

Εξω φρενών ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντινός ύστερα απο αιφνιδιαστική επίσκεψη και έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία του νομικού προσώπου, ο
Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Λιανό,ς συνοδευόμενος απο την προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου. Ερωτηθής ο κ. Ναυπλιώτης απο την ιστοσελίδα naxos-news απάντησε ότι συνιστά απρέπεια να εισβάλουν σε αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου χωρίς να ενημερώσουν τον πρόεδρο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ναυπλιώτης ανέφερε:
"Συνιστά απρέπεια να εισβάλουν σε αυτοδιοικούμενο Ν.Π.Δ.Δ. χωρίς να έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο που ασκεί κατά νόμο τη διοίκηση. Εάν πράγματι είχαν γίνει γνώστες δυσλειτουργιών του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, όφειλε ο αντιδήμαρχος να έχει ενημερώσει πρώτα τον πρόεδρο ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που του είχαν διαφύγει οι σχετικές δυσλειτουργίες. Εκτός και αν το ζητούμενο είναι να αναδειχθούν οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες, οπότε έχει ενδιαφέρον να αναζητηθούν και οι πραγματικές τους αιτίες", λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, καυτηριάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη γενικότερη αντιμετώπιση θεμάτων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ από το δήμο."
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των διοικούντων τον Δήμο με τον κ. Ναυπλιώτη, αρχής γενομένης απο την οξύτατη φραστική αντιπαράθεση του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Μαργαρίτη. Λέγεται μάλιστα ότι έκτοτε ο κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης Σαραντινός έχει πάψει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημάρχου και της παράταξης "Στροφή στο μέλλον - Δημοτική Δράση", με την οποία είχε συμπαραταχθεί και ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Τότε μάλιστα ο κ. Ναυπλιώτης είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στη "σύζευξη" των δυνάμεων που προερχόταν απο τον ίδιο πολιτικό χώρο (ΝΔ) δηλαδή αυτών της "Στροφής στο Μάλλον" του κ. Μαν. Μαργαρίτη και της "Δημοτικής Δράσης" του κ. Δημ. Λιανού. Σαν ελάχιστη ανταμοιβή για το προξενιό αυτό φέρεται να ήταν και η τοποθέτηση του κ Ναυπλιώτη στη θέση του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ που δεν είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος. Έκτοτε βέβαια και για τρία συναπτά έτη ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρόνοιας κ.λ.π. έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του.
Αφορμή της διαμάχης φέρεται να ήταν η επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κάτι για το οποίο ο κ. Ναυπλιώτης δεν βρήκε τηνν ανάλογη στήριξη απο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Το θέμα που προέκυψε απο την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Λιανού και της κας Καμπούρη στα γραφεία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στην ερχόμενη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. την 5η Μαΐου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:30 μ.μ.,
Η πρόσκληση για την τακτική συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Επανασχεδιασμός μελέτης προμήθειας ειδών παντοπωλείου, ζαχαροπλαστείου, μελιού και αρτοποιΐας τροφοδοσίας παιδικών σταθμών έτους 2014.
  2. Διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα εις μνήμη Νικολάου Βλησίδη, έγκριση διάθεσης πίστωσης, ψήφιση δαπάνης. 
  3. Εργασίες τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας στο προαύλιο του 1ου Παιδικού Σταθμού, προμήθεια και τοποθέτηση σκέπαστρου αυλής και διαμόρφωση αύλειου χώρου 1ου Π.Σ., έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφισης δαπανών. 
  4. Προμήθεια αντιτύπων της ετήσιας επιθεώρησης της ΟΝΑΣ με τίτλο ‘ΝΑΞΙΑΚΑ’, αντιτύπων περιοδικού ‘ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ’ και ετήσια συνδρομή της ιστοσελίδας του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με την επωνυμία ‘NAXOSCULTRURE.GR’, έγκριση διάθεσης πιστώσεων, ψήφιση δαπανών.
  5. Επισκευή ή αντικατάσταση της σιδερένιας συρόμενης πόρτας πρόσβασης στο Εθνικό Στάδιο Νάξου, έγκριση διάθεσης πίστωσης, ψήφιση δαπάνης.
  6. Παρέμβαση στα διοικητικά εσωτερικά θέματα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.
  7. Θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως.



Δεν υπάρχουν σχόλια: