Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πολυμελής αντιπροσωπεία απο τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στο Υπουργείο Υγείας για το μέλλον του Νοσοκομείου Νάξου - Ασαφείς οι απαντήσεις


Ρεπορτάζ: Κ. Βερνίκος
Μεγάλη αντιπροσωπεία από φορείς της Νάξου και των μικρών νησιών, με μπροστάρη τον Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη, επισκέφτηκε στις 11.00 στο Υπουργείο Υγεία τον γ.γ. κ.  Καλλίρη, με σκοπό την κατάθεση υπομνήματος, αλλά και την πλήρη ενημέρωσή του , για τον αγώνα που ο Ναξιακός λαός δίνει , αφενός να μην συνενωθεί το Νοσοκομείο- Κ Υ Νάξου με το νοσοκομείο Σύρου και αφετέρου και να αναβαθμιστεί , προκειμένου να ανταποκρίνεται στον σοβαρό σκοπό που καλείται να διαδραματίσει στην Νάξο και στις Νότιες Κυκλάδες. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. Κ. ΚΑΛΛΙΡΗ:
-Το Υπουργείο έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει τα θέματα υγείας για την νησιωτική Ελλάδα ξεχωριστά, λόγων των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν.
- Άκουσα τις θέσεις σας, παραλαμβάνω τον φάκελο που μου παραδίνετε, θα ενημερώσω το κ. Υπουργό, θα ακούσω τον προϊστάμενο της 2ης Υ Π Ε, στις 18 – 2 – 2013 που θα συνέλθει το Κ Ε Σ Υ Π Ε θα κάνω θετική εισήγηση και θα συζητήσουμε το θέμα.
- Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση στις 18 του μηνός.
- Δεν μπορώ να δεσμευθώ, Θα τα ξαναπούμε.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν , εκτός του δημάρχου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. κ.κ. Μαϊτός και Βερνίκος, μέλη της επιτροπής αγώνα για το νοσοκομείο κ. Θέκλα Κίζη , κ. Φραγκίσκου και κ. Τόμπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Νάξου κ. Στρατούρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων κ. Κάβουρας, εκ μέρους των οικολόγων η κ. Ευθυμιάτου, από το Κουφονήσι η κ. Σιμιγδαλά, από την Δονούσα η κ. Σιγάλα, από την Σχινούσα ο κ. Νερούτσος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων μικρών Κυκλάδων κ. Σιγάλας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: