Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση μελών και φίλων για το μέλλον του Πανναξιακού Α.Ο.

Συγκέντρωση μελών και φίλων του Πανναξιακού Α.Ο. και άλλων συμπολιτών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα στην αίθουσα του Κυλικείου του Δημοτικού Σταδίου Νάξου (κάτω από τις κερκίδες). Στη συγκέντρωση αυτή η διοίκηση του Πανναξιακού ενημέρωσε κυρίως για τις οικονομικές δυσκολίες που συναντάει το Σωματείο και τις υποχρεώσεις του τουλάχιστον από τώρα μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας, δηλ.στο προσεχές τρίμηνο. Έγινε αναφορά στην πολύ καλή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και στις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και η μάλλον αδυναμία της διοίκησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της (πληρωμές μισθών προπονητή και παικτών, έξοδα μετακινήσεων κλπ.) μέχρι το τέλος της σαιζόν. Ανταλλάχτηκαν πολλές απόψεις, κατατέθηκαν διάφορες απόψεις, αλλά η επικρατήσασα άποψη ήταν ότι ο Πανναξιακός κατά κύριο λόγο για να συνεχίσει την πορεία του και να επιβιώσει πρέπει να στηριχτεί στην οικονομική υποστήριξη (και τον πατριωτισμό) των Ναξίων: μελών, φίλων και συμπολιτών, οι οποίοι σε τακτική (μηνιαία μάλλον) βάση πρέπει να δίνουν
ένα χρηματικό ποσόν ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες ο καθένας και μάλιστα θα καταρτιστεί σχετικά λίστα με εθελοντές χρηματοδότες (παρότι είναι δύσκολη η σημερινή χρονική στιγμή). Δεν αποκλείστηκαν και άλλες προτάσεις (αγώνες βετεράνων, ημερολόγιο, εισιτήρια διαρκείας, άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ) αλλά τα έσοδα δεν θα είναι πολλά από τέτοιες δραστηριότητες. Εκπρόσωπος της Λέσχης του Πανναξιακού της Αθήνας είπε ότι θα καταβληθεί και από εκεί προσπάθεια για την ενίσχυση του Σωματείου. Στη συγκέντρωση παρέστη και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού-αθλητικού-κοινωνικού ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης-Σαραντηνός, ο οποίος είπε ότι θα συμβάλει (όσο επιτρέπει ο νόμος) στην ενίσχυση του Πανναξιακού, αλλά η βοήθεια αυτή εκ των πραγμάτων θα είναι περιορισμένη. Αναφέρθηκε από άλλο στέλεχος ότι η επιχορήγηση που δίνει ο Δήμος τώρα είναι πολύ βασικός παράγων οικονομικής ενίσχυσης του Σωματείου. Στη συγκέντρωση παρέστησαν και εκπρόσωποι των Λεσχών της Νάξου των φιλάθλων των ομάδων Ολυμπιακού Πειραιώς, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ που κι αυτοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Πανναξιακού.
Σημειώνουμε ακόμη ότι ο Πανναξιακός Α.Ο. διατηρεί και αθλητικό τμήμα στίβου, το οποίο πηγαίνει καλά από αθλητική άποψη. Στη συγκέντρωση προήδρευσε και έκανε την αρχική εισήγηση ο πρόεδρος κ. Βασίλης Φλεριανός.
Ήταν μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα του αθλητισμού της Νάξου και η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα ήρεμο, εποικοδομητικό, κατανόησης και ενότητας, στοιχεία που αποτελούν εγγύηση ότι τελικά ο Πανναξιακός θα μπορέσει να λύσει τα οικονομικά προβλήματά του και να συνεχίσει την πολύ καλή αγωνιστική του πορεία που θα είναι και μεγάλο όφελος για τον αθλητισμό της Νάξου.
Γιάννης Λογαράς




Δεν υπάρχουν σχόλια: