Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου

Στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2012, συνάντηση εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Χατζηιωάννου. Στη συνάντηση, έγινε εκτενής παρουσίαση των δράσεων και των έργων που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του κ. Χατζηιωάννου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Πρωτοβουλία «Η Κουζίνα του Αιγαίου» (Aegean Cuisine), η οποία αναπτύχθηκε από το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, και έχει ως στόχο την ανάδειξη της μοναδικής οινο-γαστρονομίας των νησιών, καθώς και την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, προκειμένου να ενισχυθούν τόσο η τουριστική ταυτότητα, όσο και η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή των νησιών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε, στη συνέχεια, στην ανάγκη βελτίωσης τόσο της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, όσο και στις μεθόδους διασφάλισης της ποιότητας αυτής, ενώ έγινε αναφορά στις προσπάθειες – που έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΠΝΑ - για κοινή και παράλληλη στόχευση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις προοπτικές επέκτασης της εμβέλειας της Πρωτοβουλίας «Η Κουζίνα του Αιγαίου» (Aegean Cuisine) στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή των κατά τόπους Επιμελητηρίων.
Αναφερόμενος στο έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως παρακολουθεί στενά και με ενδιαφέρον τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του φορέα, ενώ γνωρίζει λεπτομερώς τη δράση του AegeanCuisine.
Τον κ. Χατζηιωάννου συνόδευαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Ίσσαρης, Παντελής Τζανακόπουλος και Ματθαίος Βίλλας, ενώ το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Λεονάρδο Ρούσσο, το Διευθυντή του φορέα, κ. Αλέξη Τσιάντη, καθώς και τον υπεύθυνο της Πρωτοβουλίας AegeanCuisine, κ. Γιώργο Καλώστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: