Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Παναγιώτης Ρήγας: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. σε νησιά των Κυκλάδων, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.
Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην αναδιοργάνωση των οργανικών μονάδων του Υπουργείου και προβλέπει για τον νομό Κυκλάδων την διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Σύρου και Νάξου και την κατάργηση όλων των υπολοίπων, με αντικατάστασή τους από Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
Η αλλαγή αυτή για τον νησιωτικό χώρο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες, τόσο στον τομέα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων νησιωτών, όσο και στον τομέα της είσπραξης δημόσιων εσόδων.
Είναι επιβεβλημένο, η οποιαδήποτε αλλαγή να διασφαλίζει δύο προϋποθέσεις, πρώτον ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση φορολογούμενου από νησί σε νησί για διεκπεραίωση υπόθεσης του και δεύτερον ότι δεν θα «ξεσπιτωθούν» οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. που εργάζονται στις προς κατάργηση Δ.Ο.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση οι Δ.Ο.Υ. των νησιών δεν πρέπει να καταργηθούν.
Με βάση τα παραπάνω,
Ερωτάσθε:
1) Με ποιο τρόπο θα διασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων, στις Δ.Ο.Υ. που καταργούνται, νησιωτών ώστε να μην υποχρεούνται οι ίδιοι ή οι λογιστές τους να μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους;
2) Τι προβλέπεται για το υπαλληλικό προσωπικό των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται ώστε να μην υποχρεωθούν –παρά τη θέληση τους– να μετακινηθούν σε υπηρεσία εκτός νησιού;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2012-10-18

Δεν υπάρχουν σχόλια: