του Μανόλη Κρητικού
να καταγράφει την θέληση του εκλογικού σώματος που
στην πλειοψηφία του σήμερα :
- είναι αντίθετο στο δικομματισμό,
- είναι αντίθετο σε μνημόνια που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας, καταστρατηγούν το σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους,
- αποστρέφεται τους σύγχρονους σωτήρες,
- δεν θέλει να ρισκάρει το μέλλον της χώρας,
- θέλει την παραδειγματική τιμωρία αυτών που οδήγησαν την χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας.
Τα κόμματα ανακοίνωσαν τα Κυβερνητικά τους Προγράμματα. Για πρώτη φορά τα προγράμματα των πέρα του δικομματισμού πολιτικών κομμάτων, έχουν αποκτήσει ειδικό βάρος. Ότι έχει προηγηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών και ότι ακολούθησε μετά , δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κατάθεση κοστολογημένων , επεξεργασμένων και αξιόπιστων κυβερνητικών προγραμμάτων. Η επόμενη μέρα θα έχει σαν ζητούμενο την διαμόρφωση των ρεαλιστικών κυβερνητικών προγραμμάτων σύγκλισης. Η σύγκλιση των πολιτικών κομμάτων θα είναι προγραμματική. Τα πολιτικά κόμματα της νέας Βουλής θα κριθούν ουσιαστικά από την επόμενη μέρα.
Θα είναι θετική εξέλιξη για την χώρα στο τιμόνι της διακυβέρνησης να βρεθεί η Δημοκρατική παράταξη όπως αυτή οριοθετείται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ σαν πολιτική δύναμη με την μεγαλύτερη κυβερνητική εμπειρία, της ΔΗΜΑΡ σαν ήρεμης αριστερής άφθαρτης πολιτικής δύναμης με καινοτόμες θέσεις που βελτιώνουν την ζωή του Έλληνα πολίτη. Η δημοκρατική αριστερά έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε όφελος των Ελλήνων Πολιτών και να αποδειχθεί σε ιστορικό ρόλο το σημείο ισορροπίας της Κυβερνώσας Αριστεράς .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου