Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

...ΣΟΦΙΕΣ

Λογαριασμοί χωρίς τον ξενοδόχο
Εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε δεν πάμε με τρεις συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής του νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, νάσου και εμφανίζεται ένας τέταρτος υποψήφιος, όχι και καταϊδρωμένος.
Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Λιανού, τον οποίον διεκδικούσαν και οι τρείς άλλοι συνδυασμοί, επιβεβαιώνει μια ακόμη ρήση της λαϊκής σοφίας ότι δεν πρέπει κανείς να λογαριάζει «χωρίς τον ξενοδόχο»…!!

Στρίβειν δια …της υποψηφιότητας
Είναι από κάθε άποψη, μια καλή μέθοδος για να αποφεύγεις όσους σου γίνονται φορτικοί για να σε εντάξουν στον συνδυασμό τους να τους την βγαίνεις στο προσπέρασμα με τη δήλωση μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας. Την ίδια συνταγή ακολουθούν πολλές φορές και κάποιοι απλοί ψηφοφόροι που τους διεκδικούν διάφοροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ως ψηφοφόρους. Ανακοινώνουν την δική τους υποψηφιότητα και ησυχάσουν από τις ενοχλητικές διεκδικήσεις των άλλων, βάζοντας βέβαια τους εαυτούς τους στην θέση των άλλων, δημιουργώντας νέους μπελάδες. Σαν τους μπελάδες που έβαζε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος με το γνωστό … «Στρίβειν δια τους αρραβώνος»….!!

Χαρτί …παραπόνων
Αρκετά καλή και πρωτότυπη η ιδέα να τοποθετηθεί τετράδιο παραπόνων στις τουαλέτες του λιμανιού. Από όσα γράφονταν είχε διαπιστωθεί ότι οι επισκέπτες του νησιού έβρισκαν την ευκαιρία με την αναχώρησή τους να ξελαφρώνουν διπλά αφήνοντας μερικά σχόλια για τις απαράδεκτες καταστάσεις που συναντούσαν και αμαύρωναν την εικόνα των φυσικών τοπίων και των πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας. Όταν το πήραν χαμπάρι κάποιοι δικοί μας που το έβρισκαν δυσφημιστικό για τον τόπο, έσπευσαν να σκίσουν μερικές από τις σελίδες και σταδιακά να φθάσουν και στην αφαίρεση του τετραδίου από τον χώρο των WC της σκάλας. Κάποιοι άλλοι απέδωσαν την αφαίρεση των σελίδων και τελικά όλου του τετραδίου στην έλλειψη χαρτιού τουαλέτας …!!

Μερεμέτια
Πολλά μερεμέτια γίνονται τον τελευταίο καιρό στο Δήμο Νάξου, όπως βάψιμο μεταλλικών φωτιστικών, επιδιορθώσεις πλακόστρωτων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων κ.ά. Αυτό που παρατηρείται πάντως ως κοινό σε όλα αυτά τα, ας τα πούμε έργα, είναι η εργασία αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών. Τι δουλεία μπορεί να έχει το γεγονός αυτό με το γεγονός ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οικονομικοί μετανάστες που μένουν νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια …;; μάλλον κακοπροαίρετος συσχετισμός και νοσηρή σκέψη είναι…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: