Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
( πρ. Δημάρχου Νικόλα Βασιλάκη)

Πριν από ένα χρόνο, όταν η τότε κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την αναβολή των συνενώσεων των δήμων, με το λεγόμενο ¨Καποδίστρια 2¨, ανακοίνωσα και έστειλα στα μέσα ενημέρωσης την απόφαση και τις θέσεις μου να ηγηθώ αδέσμευτου ψηφοδελτίου, για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στο δήμο Δρυμαλίας.
Μεταξύ άλλων ανέφερα τότε:
· Ο συνδυασμός μας θα είναι πολιτικά αδέσμευτος και ο όρος αυτός θα συμπεριλαμβάνεται στην ονομασία του.
· Η συνεργασία θα γίνει σε επίπεδο προσώπων, που μπορεί να ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι σε επίπεδο κομμάτων.
· Δεν αποδεχόμαστε το χαρακτηρισμό ή την ερμηνεία ότι ο συνδυασμός μας ανήκει στο Α ή στο Β κόμμα. Ανήκει, σε όλους τους δημότες του δήμου.
Οι παραπάνω θέσεις και αρχές μου, ισχύουν και σήμερα και δε μεταβάλλονται
ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και συγκυρίες. Και ισχύουν επειδή, μετά από μια πολύχρονη παρουσία και ενεργό δράση, πάνω στα τοπικά θέματα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εμπλοκή των κομμάτων και η κομματική καθοδήγηση των ψηφοφόρων, λειτουργούν αρνητικά, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, όπως η δική μας .
Απόδειξη αυτών των εκτιμήσεων μου αποτελεί, η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου και οι αρνητικές εξελίξεις και στους δύο δήμους της Νάξου, όπου η εκλογή των δημοτικών αρχών στηρίχτηκε κυρίως στο κομματικό φιλότιμο, στη κομματική πόλωση και συσπείρωση των ψηφοφόρων και όχι στην αξιοκρατική επιλογή των στελεχών.
Μετά την οριστική μου απόφαση, να μην ηγηθώ συνδυασμού στο νέο δήμο ¨Νάξου και Μικρών Κυκλάδων¨, επέλεξα να ενταχθώ σε δημοτικό συνδυασμό, που οραματίζεται, διατυπώνει και μπορεί να εφαρμόσει δημοτικές πολιτικές και θέσεις, κανόνες και αρχές εξουσίας, που είναι πλησιέστερα στις δικές μου.
Επέλεξα τον αδέσμευτο δημοτικό συνδυασμό, με επικεφαλής το Θανάση Γρυλλάκη, για τους παραπάνω λόγους, αλλά και επειδή:
· Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής αξιόλογων προσώπων, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο τόπο τους, αλλά που παραμένουν αδρανείς, αρνούμενοι να ενταχθούν σε κομματικούς συνδυασμούς.
· Συνδυάζεται η εμπειρία και αξιοποίηση δοκιμασμένων και πετυχημένων στε-λεχών, με το δυναμισμό, τη φρεσκάδα και τις σύγχρονες ιδέες των νεότερων.
· Ο επικεφαλής, με πολύχρονη διοικητική εμπειρία, ως προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου και ιδιαίτερα ως βαθύς γνώστης των τεχνικών θεμάτων, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αποτελεί εγγύηση για το σωστό σχεδιασμό, το προγραμματισμό και την υλοποίηση σημαντικών δράσεων και έργων, που είναι αναγκαία για την ορθολογική και ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.
Η επιλογή μου αυτή πιστεύω ότι συμβάλλει στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας,
που θα έχει σαν τελικό αποτέλεσμα, ένα καλλίτερο μέλλον και μια καλλίτερη προοπτική για τους δημότες και τα νησιά του νέου δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: