Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Δρ. Μ. Ν. Κρητικού

Επιστολή του Δρ. Μ. Ν. Κρητικού

(28/06/2010)

ΚΟΙΝ: Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων ΠΑΣΟΚ

Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Αιγαίου

Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ

Νομαρχιακή Επιτροπή Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ

Θέσεις και Προβληματισμοί

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Ένας νέος θεσμός αυτός της Εκλεγμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι γεγονός. Το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του οποίου ψήφισαν το νέο θεσμό, ζήτησε από τους πολίτες να καταθέσουν υποψηφιότητες οι οποίες θα αξιολογηθούν σε επίπεδο Επιτροπής Επιλογής Υποψηφιοτήτων. Στην λογική αυτή εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιο προς τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ οι οποίες θα είχαν συγκεκριμένο ρόλο στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Επειδή είμαι ένας από τους υποψήφιους για την Περιφέρεια θέλω να τονίσω τα παρακάτω σχετικά με την απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Αιγαίου να προτείνει τον κ. Μαχαιρίδη για υποψήφιο Περιφερειάρχη μέσω απλών ερωτήσεων και απόψεων :

- Τι σημαίνει για την Περιφερειακή Επιτροπή ότι ο Βουλευτής Κυκλάδων και Νομάρχης Κυκλάδων υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Μαχαιρίδη ;

- Τι σημαίνει ότι οι δυο Νομάρχες τα έχουν βρει άρα υπάρχει έτοιμος ή σχεδόν έτοιμος συνδυασμός ;

- Ποια λογική υπάρχει στο να βάζουμε στην Περιφέρεια τον κ. Μαχαιρίδη γιατί έτσι μειώνονται τα προβλήματα από την τυχόν υποψηφιότητα του στο Δήμο της Ρόδου ;

Σχολιάζοντας τα παραπάνω βλέπουμε ότι :

α) Για την Περιφερειακή Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ ο περιφερειάρχης κατανάγκη θα πρέπει να είναι από τα Δωδεκάνησα. β) Οι υποψηφιότητες που ζητήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για την Περιφερειακή Επιτροπή θα λειτουργήσουν προσχηματικά αφού στην ουσία είχαν κλειδώσει οι θέσεις . γ) Το πολιτικό κατεστημένο των δύο Νομών λειτουργεί συμπληρωματικά. Μία απλή ανάγνωση των βιογραφικών των εμπλεκομένων (πλούσιο σε πολιτικές θέσεις) το αποδεικνύει.

Φίλες και Φίλοι,

Αναγνωρίζω ότι οι εμπλεκόμενοι στην απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ν. Αιγαίου δύο Νομάρχες και ο Βουλευτής έχουν και εμπειρία και γνώση και αρκετές φορές έχουν πάρει την λαϊκή εντολή , αλλά πραγματικά πιστεύω ότι η επιλογή του Υποψήφιου Περιφερειάρχη εκμεταλλεύεται το δημοκρατικό αίσθημα διότι προσδιορίζει παραμονή πολιτικών προσώπων σε θέσεις που φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχει ήδη ανανέωση. Χωρίς αλαζονική διάθεση πιστεύω ότι η Υποψηφιότητα μου όπως και άλλων Υποψηφίων θα σηματοδοτούσε την ανανέωση στην Περιφέρεια κάτι που απαιτεί και χρειάζεται ο Καλλικράτης, επιπλέον πιστεύω ότι:

  • Πρέπει να δοκιμάζονται και να στηρίζονται νέες υποψηφιότητες σε πολιτικές θέσεις δηλαδή να στηρίζουμε επί τη ουσίας την ανανέωση.
  • Πρέπει να αποφεύγουμε την λογική του αναντικατάστατου , της ανακύκλωσης και της αναπαλαίωσης στις επιλογές μας για πολιτικές θέσεις
  • Πρέπει να καταδικάζουμε φαινόμενα νοοτροπίες και παλαιοκομματικές λογικές που έφεραν την χώρα σε αυτή τη δυσμενή θέση που είναι σήμερα.
  • Πρέπει η νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηριχθεί από στελέχη που και θέλουν και μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: