Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΕΑΣ Νάξου

Σκληρή απάντηση δίνει ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου κ. Δημήτρης Καπούνης στον κ. Βασίλη Κρασά, με αφορμή της επιστολή του, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ΕΑΣ Νάξου. Ο κ. Καπούνης καυτηριάζει την απουσία του κ. Κρασά από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης, την προηγούμενη τριετία, αφήνει αιχμές για τη συνεργασία του με άλλο τυροκομείο και δίνει απαντήσεις για το θέμα της λειτουργίας του ψύκτη στο Φιλώτι. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του «Διαβάσαμε με πολύ προσοχή τις απόψεις του κ. Κρασσά, μιας και επί τρία χρόνια που συμμετείχε θεωρητικά στο Δ.Σ. της Ένωσης δεν είχαμε την ευκαιρία να τις ακούσουμε. Και δεν είχαμε την ευκαιρία να τις ακούσουμε, γιατί συνολικά ήρθε σε επτά συμβούλια, επικαλούμενος ο μέγας αγροτοπατέρας τη δουλειά του στο κατάστημα που διατηρεί. Αλλά ας μας απαντήσει με ποιο τυροκομείο συναλλάσσεται και τίνος τυροκομείου προϊόντα καθώς και τι αναψυκτικά έχει στο κατάστημά του; Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει, εμάς ή τους αγρότες; Όσο για το βόλεμα συγγενικών προσώπων του Δ.Σ. στην Ένωση, ας μη μιλάμε όλοι γι’ αυτό, μιας και το Νοσοκομείο Νάξου είναι κοντά μας και γνωρίζουμε τους εργαζόμενους, νυν και πρώην. Θα ήταν λογικό να ενημερώσει καλύτερα αυτόν που του γράφει την επιστολή, ότι ο ψύκτης στο Φιλώτι δεν έχει καμία σχέση με κανέναν απ’ αυτούς που εννοεί ο κ. Κρασσάς. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αγρότες και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Βέβαια εσάς δεν σας ενδιαφέρει, μιας και ασχολείστε με άλλο επάγγελμα.
Αγρότες όμως δεν είναι μόνο οι κτηνοτρόφοι – όμως ούτε και μ’ αυτό έχετε σχέση – αλλά και οι ελαιοκαλλιεργητές,οι γεωργοί, οι αλιείς και οποιοσδήποτε έχει αγροτικό εισόδημα… Όσο για τον ψύκτη στο Φιλώτι, τώρα που κάποιοι έλαβαν μια συντριπτική απάντηση στις εκλογές και δεν εκπροσωπούνται σε κανένα συνεταιριστικό θεσμό, θα τον ανοίξουμε και αυτόν. Γιατί είναι τουλάχιστον μικροπρέπεια να θέλετε να καρπωθείτε τον αγώνα κάποιων άλλων.
Το ρητορικό ερώτημα που χρησιμοποιεί ο άγνωστος σε εμάς, γνωστός σ’ εσάς επιστολογράφος (Ν. Β.) το επιστρέφουμε. «Ποιος θα μας προστατεύσει απ’ αυτούς τους προστάτες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: