Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρηνών συναγερμού, αύριο τετάρτη 1-10-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (01.10.2014) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Δελτίο τύπου του ΠΑΣ Νάξου για τον Δημ. Κεραμιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό συμβούλιο, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Νάξου εκφράζουν την βαθειά θλίψη τους για τον ξαφνικό χαμό του συντοπίτη μας , εξαιρετικού ανθρώπου και προικισμένου αθλητή Δημήτρη Κεραμιώτη.
Το απαράμιλλο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά περισσότερο το εξαιρετικό ήθος του εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, σκιαγραφούν την προσωπικότητά του.
Η Ναξιακή κοινωνία υπερηφανεύεται για το Δημήτρη Κεραμιώτη καθώς οι συναθλητές , οι συνάδελφοι και οι φίλοι του αισθάνονται τυχεροί που υπήρξαν δίπλα του.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
                             Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Εμμανουήλ Ιω. Μαργαρίτης       Βασαλάκη Ευαγγελία

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά της ορεινής Νάξου



Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα η φωτιά που ξέσπασε στις 8:10 το βράδυ της Τρίτης στην ορεινή Νάξο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή «Ανεμοχορεύτρα» της Κορώνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου κ. Αντώνη Βενιέρη.
Όπως δήλωσε ο κ. Βενιέρης στο naxosnow.gr, κάηκαν περί τα 150 στρέμματαχορτολιβαδικής έκτασης και πιο συγκεκριμένα βοσκοτόπια, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραναν οι

Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια κατασκευής του έργου του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι από Πέμπτη 2 Οκτωβρίου
2014, θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών στον δρόμο περιοχής αεροδρομίου (από θέση «Βαγιά» έως αεροδρόμιο), οπότε και θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα. Η εκτέλεση των εργασιών αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα (1) μήνα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω διακοπής κυκλοφορίας, η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών, από Χώρα Νάξου προς τις παραλίες Αγίας Άννας, Πλάκας, θα πραγματοποιείται μέσω της παραλιακής οδού Άγιος Προκόπιος – Αγία Άννα, ενώ προς τον Άγιο Αρσένιο είτε μέσω της

Αναφορά Συρμαλένιου στη Βουλή η επιστολή Μπάϊλα για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Συρμαλένιου, σχετικά με
την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα
Θέμα: Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την Ανοιχτή Επιστολή της 27.09.2014 του πρώην Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα σχετικά με την Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΩΤΗ

Το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. μετά το άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας και της αθλητικής μας οικογένειας Κεραμιώτη Δημήτριου συγκάλεσε έκτατη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα 29/9/14 και ώρα 19:30 και αποφάσισε ομόφωνα τα κατωτέρω:
-Να παρευρεθούν μέλη του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία.
-Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και να κατατεθεί ένα ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος.
-Στο πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας μας οι ποδοσφαιριστές μας να φέρουν μαύρα περιβραχιόνια.
-Να προγραμματιστούν φιλικοί αγώνες της πρώτης ομάδας και της ομάδας παλαιμάχων στη μνήμη του.
-Το παρών να δοθεί για δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Έφυγε ξαφνικά απ’ τη ζωή ο Δημήτρης Γεωργ. Κεραμιώτης

Άλλος ένας συγχωριανός και νέος έφυγε σήμερα απ’ τη ζωή ξαφνικά, ο αγαπητός σε όλους μας Δημήτρης Γεωργ. Κεραμιώτης ετών 51, το παλικάρι που συναντούσαμε πάνω στην προβλήτα της Χώρας στα ταξίδια μας στη Νάξο.
Παντα χαμογελαστός προκομμένος και πρόθυμος να εξυπηρετεί κάθε επιβάτη και πατριώτη στο ταξίδι του.
Ο Δημήτρης δούλευε ως καβοδέτης στο λιμάνι της Χώρας και

"Δαφνοστεφανομένοι" επέστρεψαν οι αθλητές του Πανναξιακού απο την Κω

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. στους 
27ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • 1ος στις Κυκλάδες ο Πανναξιακός
  • 5ος στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 31 συλλόγους στο Αιγαίο
Επιτυχημένη κρίνεται η εμφάνιση των αθλητών του Πανναξιακού Α.Ο. κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που

Επίσκεψη Επιτροπής για την επιθεώρηση του Εναέριου

Ανταποκρινόμενοι στο έγγραφο αίτημα (υπ΄αρ. πρωτ. 13005 της 1ης Αυγούστου) του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, με το οποίο ζητούσε την αποκατάσταση του Εναέριου μεταφοράς Σμύριδας και την κατασκευή βιομηχανικού πάρκου στη περιοχή, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας επισκέφθηκαν τη Νάξο, προκειμένου να ελέγξουν την εγκατάσταση του Εναέριου. Η εν λόγω επιτροπή επιθεώρησε

Με 35 θέματα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση σε συνεδρίαση
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 03/10/2014 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν.4071/11-04-2012 με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1. Εκλογή αντιπροέδρου της

αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Προσήχθησαν (23) άτομα και βεβαιώθηκαν (117) παραβάσεις
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Οι έλεγχοι αυτοί είχαν αντικείμενο τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, την

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας στους Αιγαιοπελαγίτικους

Ο κακός καιρός μπορεί να ταλαιπώρησε τους αθλητές, που
 πήραν μέρος στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, όμως,
δεν χάλασε την γιορτή που στήθηκε στην Κω,
στο στάδιο Ανταγόρας.
5ος στην τελική κατάταξη ο Πανναξιακός (ανέβηκε μια θέση)
1η Μέρα
  • 3 αργυρά και 1 χάλκινο για τον Πανναξιακό
  • 1 χάλκινο για το Ναξιακό
Με 11 μετάλλια για τα Κυκλαδίτικα σωματεία ολοκληρώθηκε η

Κρούει τον κώδωνα ο Δημ. Μπάιλας για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το Σύστημα Μεταφοράς της Ηπειρωτικής Ελλάδας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: 1) Toν Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Παπαγεωργίου, Αμαλιάδος 17 115 23 Αθήνα
2) Α.Δ.Μ.Η.Ε. Δυρραχίου 89 & Κηφισού 10443
Κύριοι,
Όπως είχα δεσμευτεί με το από 14/09/2014 δελτίο τύπου, μετά την λήψη των σχεδίων και των δελτίων τύπου που δόθηκαν στους προσκεκλημένους κατά την υπογραφή των συμβάσεων του έργου <<Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Σύστημα Μεταφοράς της Ηπειρωτικής Ελλάδας>>, με την παρούσα επιστολή που σας απευθύνω, την οποία κοινοποιώ στους αρμόδιους τοπικούς φορείς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώ να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους υπευθύνους για πλήρη

Προπόνηση και νίκη για Ολυμπιακό

Πανναξιακός - Ολυμπιακός: 0-3 (15 - 25, 20 - 25, 20 - 25)
Το δεύτερο φιλικό του Πανναξιακού με τον Ολυμπιακό μπορεί να μην ήταν . επίσημο αλλά σίγουρα δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι που ουδόλως απασχόλησε τους προπονητές των δύο ομάδων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές με συνεχείς οδηγίες προς τις αθλήτριες τους. Ειδικά ο τεχνικός του Πανναξιακού Ζόραν Κοβάζιτς που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να δίνει οδηγίες και να καθοδηγεί τις αθλήτριες του με δεδομένο ότι είχε στο παρκέ κατά κύριο λόγο

Blue Star Ιθάκη ''Μάχη με τα κύματα No2'' (Nέο βίντεο)

Συνήθως μετά από μια καλή ταινία στο κινηματογράφο ακολουθεί και το Νο2 και μερικές φορές και το Νο3.Σε αυτή την περίπτωση πιστέψτε μας, κανείς δεν θα ήθελε να ακολουθήσει παρόμοια βίντεο, ούτε οι ναυτικοί μας οι οποίοι είναι ''ήρωες'' αλλά ούτε και οι επιβάτες ενός πλοίου.
Μετά το απίστευτο βίντεο που διέρρευσε μέσα από το Cyclades24.gr το Δεκέμβριο του 2013 έρχεται δεύτερο βίντεο, από την Μύκονο και τον

O "N.O.Π.Α.Π.Α. .." είχε απαγορεύσει τη "χρήση του χόρτου" ....

Επετράπη η ''χρήση του χόρτου''...
Η ερμηνεία των λέξεων και όπως αυτές χρησιμοποιούνται συγκαταλέγεται σίγουρα στον πλούτο της κατά κοινή ομολογία δύσκολης Ελληνικής γλώσσας.
Τώρα τι θέλει να μας πει ο εμπνευστής και δημιουργός της απεικονιζόμενης πινακίδας που

''Ελληνική σημαία συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Σύρο''


Έχουμε στο νησί μας την πιο μεγάλη Ελληνική σημαία που είναι 27mX60m και είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα. Δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά, μόνο να περάσουμε δύο μηνύματα θέλουμε..
Σε κάθε πιλότο της τουρκικής αεροπορίας ότι εδώ υπάρχουν Έλληνες με ψυχή και δεν είμαστε σαν τους «νενέκους» πους μας κυβερνούν.
Και στους δικούς μας που διαχειρίζονται ακόμη τις ζωές μας ότι όσο υπάρχει ακόμη μέσα μας το

"3η Συνάντηση στη Νάξο" από 'ΑΡΣΟ" - "ΦΛΕΑ"

Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2014 ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π. ΦΛΕΑ οργανώνουν την "3η Συνάντηση στη Νάξο".
   Συνάντηση-επικοινωνία ερευνητών, μελετητών, συνεργατών, αναγνωστών και φίλων του π. Φλέα.
   Το π. Φλέα, το γνωρίζετε όλοι ότι, εν πολλοίς, είναι μια δουλειά χειροποίητη, που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων ακολουθεί διαφορετικούς ρυθμούς και τόνους από άλλες εκδόσεις αυτού του είδους.        
   Το 2012 θελήσαμε, με τον δικό μας τρόπο, να γιορτάσουμε τα 9 χρόνια του περιοδικού διοργανώνοντας τη "Συνάντηση στη Νάξο". Τα αποτελέσματα ήταν

Ήττα για τα κορίτσια του Πανναξιακού στο φιλικό από Ολυμπιακό

  1 - 3 (19 - 25, 17 - 25, 25 - 16, 21 - 25)
Ο Πανναξιακός συνεχίζει τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του σερβίς της 18ηςΟκτωβρίου (ταξίδι στη Κυψέλη κόντρα στον Παναθηναϊκό) και μετά τις . πράσινες, έφτασαν στο νησί τα κορίτσια του Νικολάκη, οι νταμπλούχες της περσινής χρονιάς. Το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν στους φιλάθλους να έρθουν εύκολα στο γήπεδο, παρουσιάστηκαν προβλήματα όπως ροή βρόχινου νερού στα δοκάρια και μέσα από τις πόρτες, ενώ πλέον είναι απαραίτητο να

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδριάζει το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Νάξου με τη νέα του σύνθεση

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 μμ , σε τακτική συνεδρίαση για να συζητήσουμε τα κάτωθι θέματα :
Συγκρότηση ΔΣ ΔΛΤΝάξου
Ορισμός Γραμματέα ΔΣ ΔΛΤΝάξου
Ορισμός μελών Επιτροπών έως 31/12/2014 που απαρτίζονται από μέλη ΔΣ κατόπιν δημόσιας κλήρωσης για :
α) Επιτροπή παραλαβής εργασιών-μεταφορών του

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 21ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Tετάρτη 1.10.2014 ώρα 15.00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία διοικήσεως του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (1ος Παιδικός Σταθμός) την 1η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00, για τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα της ημερησίας διάταξης:
Ορισμός μελών θεματικών Επιτροπών Διοικητικού Συμβουλίου.
Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής και αξιολόγησης προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ, άρθρου 28/80, καταστροφής αντικειμένων ανευ αξίας και καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων.
Υποβολή αιτήματος για πρόσληψη προσωπικού συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών των παιδικών σταθμών.
Θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Ιωάννης Ζ. Τσολάκης

Nίκη του Ολυμπιακού επί του Πανναξιακού


Με μία 3-1 νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανναξιακού ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων στην Νάξο.
Η ομάδα της Νάξου, έδειξε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις νταμπλούχες. Ωστόσο ο Ολυμπιακός με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα των παικτριών του κατάφερε να πάρει την πρώτη του φιλική νίκη.
Τα δύο πρώτα σετ πήγαν εύκολα στην ομάδα του Πειραιά με 19-25 και 17-25 αντίστοιχα ενώ το τρίτο σετ κατακτήθηκε εύκολα από την ομάδα της Νάξου με 25-16. Στο τέταρτο σετ οι ομάδες συμβάδιζαν μέχρι ενός σημείου ωστόσο ο Ολυμπιακός είπε την τελευταία του κουβέντα και το κατέκτησε με 21-25
Τα σετ: (19-25, 17-25, 25-16, 21-25)
http://www.greekvolley.com/

Νέα δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών»
Του Τάσου Τσακίρογλου
Δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας Σεπτεμβρίου που πραγματοποίησε η Public Issue, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και σ' ένα κλίμα που φορτίζεται από το μπαράζ της φορολόγησης των πολιτών και την αδυναμία της κυβέρνησης να

Και επίσημα Τσβετάνοβα, Διώτη

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γ.
Γιαννάκηςμε την Γκ. Τσβετάνοβα
Η Γιώτα Διώτη

Tέλος καλό, όλα καλά και με τη Διώτη 
Tο καλό πράγμα αργεί να γίνει δεν λένε; Ο Πανναξιακός ΑΟΝ μπορεί να ξεκίνησε νωθρά στη μεταγραφική περίοδο αλλά έχει καταφέρει στο τέλος να δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα η οποία σίγουρα έχει βάλει ως πήχη να μπει σφήνα στο δίδυμο των αιωνίων (Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού) που θεωρούνται ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων την φετινή περίοδο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της

Για "φαιδρές και λαϊκίστικες" απόψεις του Δημάρχου στο θέμα του ΣΜΑ κάνει λόγο η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑκάνειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Ύστερα από την οικονομική, τεχνική, κοινωνική, πολιτική, και ηθική κατάρρευση και αποδόμηση των επιχειρημάτων της δημοτικής αρχής, σχετικά με την δημιουργία ΣΜΑ στην θέση «Παντελούδες» της Τ.Κ. Χαλκείου, και μετά την ψήφιση του εν λόγω έργου, καλούμε τον Δήμαρχο να δώσει μία πειστική απάντηση στους πολίτες της Νάξου και ειδικά στους κατοίκους του Τσικαλαριού, για τους «ανεξήγητους» λόγους που οδήγησαν στην λήψη της εν λόγω απόφασης, ελπίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα επιμείνει στις κοινότυπες, φαιδρές και λαϊκίστικες απόψεις που υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο.-
Από το Γραφείο Τύπου

Σαν σήμερα η ίδρυση του ΕΑΜ, το 1941


Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο – ΕΑΜ,ένα ευρύ κίνημα ενότητας και αντίστασης στη γερμανική κατοχή.
Είναι δεδομένο ότι η αντίσταση του λαού όπως συγκροτήθηκε μέσα από το ΕΑΜ συνεχίζει να εμπνέει και να μας δίνει μαθήματα και για τους αγώνες και τα μέτωπα που ανοίγονται σήμερα.
Το ΕΑΜ οργάνωσε την πάλη του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής,

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτέ ξανά - 14 χρόνια από το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα


"Ήταν Τρίτη 26 Σεπτέμβρη του 2000 και στην Πράγα εξελίσσονταν μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση με σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», που ήταν προάγγελος ενός κύκλου μεγάλων διαδηλώσεων ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά, ή καλύτερα πολλά ναυτικά μίλια πιο μακριά, την ίδια ώρα που στην Πράγα, αλλά και στην Αθήνα σε διαδήλωση αλληλεγγύης προς αυτή της Πράγας, κυριαρχούσε το σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», λίγο έξω από την Πάρο, τα κέρδη έμεναν στον αφρό και οι άνθρωποι πνίγονταν στη

Ξεκινάει σήμερα η "Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών" Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤIΣΣΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤIΣΣΑ»
Μας συγκλόνισε και μας λύπησε βαθύτατα το άκουσμα του θανάτου του αξιαγάπητου μέλους και επίτιμου προέδρου του συλλόγου μας Ιατρού Νίκου Πρωτονοτάριου. Λαμπρός επιστήμονας, άριστος οικογενειάρχης, ευγενικός και αξιαγάπητος άνθρωπος, με τεράστια προσφορά στην επιστήμη του και στην κοινωνία της Νάξου μέσω των επιτυχημένων ερευνών του. Ήταν ερωτευμένος με την θάλασσα και το καΐκι του τον καπετάν Γιάννη και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, του άρεσε να πηγαίνει για ψάρεμα με τους φίλους του στον αγαπημένο του Πάνερμο. Καλό και γαλήνιο ταξίδι σεβαστέ και

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του Νίκου Πρωτονοτάριου

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας
του Μεγάλου Βραβευμένου Ναξιώτη Επιστήμονα, ο οποίος με την γνώση, την έρευνα και το έργο του στο χώρο της Ιατρικής και της καρδιολογίας ειδικότερα, κατέστησε το Νησί μας και τη Χώρα μας ευρύτερα γνωστά απανταχού της Γης, άξιου τέκνου της Νήσου Νάξου και σπουδαίου ανθρώπου και οικογενειάρχη, Νικόλαου Πρωτονοτάριου, συνήλθε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να παραστεί σύσσωμο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην εξόδιο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΝOΤΑΡΙΟ



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού- Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, σε έκτακτη συνεδρίαση, έπειτα από την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του διαπρεπούς επιστήμονα καρδιολόγου, ερευνητή
Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ   Π Ρ Ω ΤΟ Ν Ο ΤΑ Ρ Ι ΟΥ
και αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του Διοικητικού

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για κατοχή προϊόντων παρεμπορίου στη Μύκονο

Οι δράστες κατείχαν απομιμητικά προϊόντα τα οποία θα διέθεταν προς πώληση σε παραλίες του
νησιού
Κατασχέθηκαν 619 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθησαν σήμερα (26.9.2014) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Σενεγάλης ηλικίας 27, 27 και 32 ετών, καθώς και ένας 32χρονος υπήκοος Σομαλίας, κατηγορούμενοι για κατοχή προϊόντων απομίμησης με σκοπό το εμπόριο.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής

ΨΗΦΙΣΜΑ Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για τον θάνατο του Νίκου ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Ν Ο Τ Ι Ο Υ Α Ι Γ Α Ι Ο Υ
Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Κ Υ Κ Λ Α Δ Ω Ν

Ερμούπολη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, στο άκουσμα του πρόωρου θανάτου του διακεκριμένου ιατρού και επιφανούς συναδέλφου, Νικολάου Πρωτονοτάριου, ο οποίος ετίμησε και έκανε παγκοσμίως γνωστές τις Κυκλάδες στο στίβο της ιατρικής επιστήμης με την αναγνώριση και περιγραφή του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου, γνωστό ως «Σύνδρομο Νάξου», εκφράζει τη βαθειά του λύπη και αποφασίζει ομόφωνα:
  1. Να σταλεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.
  2. Να σταλεί συλλυπητήριο τηλεγράφημα στους συγγενείς του εκλιπόντος.
  3. Να εκπροσωπηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων κατά την εξόδιο ακολουθία του θανόντος.
  4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στις εφημερίδες Σύρου και Νάξου.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

http://www.deltiokairou.gr/gr/weather/nisia/kyklades/
KΥKΛΑΔΕΣ
Σαβ 27Σεπ Αύριο 22°C
Βροχή όλη την ημέρα και ανεμώδης από το απόγευμα.72% νεφοκάλυψης1.51 mm Βροχή
Βορειοδυτικός μέτριος - BF 5
Κυρ28Σεπ Μεθαύριο 24°C
Σποραδικές βροχές το πρωί και ανεμώδης όλη την ημέρα.36% νεφοκάλυψης 0.21 mm Βροχή
Βόρειος σφοδρός / σχεδόν Θυελλώδης - BF
Έρχεται Κακοκαιρία στην Ελλάδα 26-
28/9/2014
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή στην Ελλάδα και από τα δυτικά με

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟ


Η απώλεια ενός τέτοιου ανθρώπου όπως ο Νίκος Πρωτονοτάριος προκαλεί όχι μόνο πόνο
αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο επιστημονικό και κοινωνικό κενό.
Ο Νίκος Πρωτονοτάριος υπηρέτησε την Ιατρική έρευνα και αντιμετώπισε
την ανθρώπινη ασθένεια εξ επαφής,μακριά από τα Ιατρικά κέντρα στην αγαπημένη μας
Πατρίδα την Νάξο κατά τρόπο πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο.
Συνθρηνούμε για την απώλεια του Συμπατριώτη Συναδέλφου και Καρδιολόγου
και συλλυπούμεθα από καρδιάς την Οικογένεια του.
Ιωάννης Βλασερός
Γεν.Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝΘΕΜΑ :ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Το Δ.Σ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 11:00 πμ. στα γραφεία του στο Ψυρρή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα κάτωθι: 

1) Οικονομικός απολογισμός
2) Συλλογικά πεπραγμένα
3) Καθορισμός Εκλογών για την ανάδειξη νέου

Διοικητικού Συμβουλίου                                                
Σε περίπτωση μη απαρτίας όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα

O Σύλλογος Κυνηδαριωτων ανακοινώνει το χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτητων του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας,
Μετά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό μας, επιστρέφουμε και συνεχίζουμε τη δράση του συλλόγου, που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2014 για την χειμερινή περίοδο 2014-2015.
Από την επανίδρυση του συλλόγου (1961), σκοπός μας είναι να προβάλλουμε και να προάγουμε τον πολιτισμό του τόπου μας. Λαμβάνουμε μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και διοργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων, αναβιώσεις εθίμων, συνεστιάσεις, εκδρομές,

Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ν. Πρωτονοτάριου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος Νικολάου Πρωτονοτάριου, ενός εξαίρετου επιστήμονα, ερευνητή, ιατρού, Απεραθίτη, Νάξιου. Η ανιδιοτελής προσφορά του τόσο στον κόσμο της Νάξου όσο και σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα θα διατηρεί την μνήμη του ζωντανή και θα αποτελεί παράδειγμα ειδικά προς τους νέους επιστήμονες του νησιού μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στη Νάξο

Για τη Νάξο θ' αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής η αποστολή της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού προκειμένου το Σαββατοκύριακο να δώσει δυο φιλικά παιχνίδια με τον Πανναξιακό.
Το πρώτο παιχνίδι έχει οριστεί για το Σάββατο στις 18:30 και το δεύτερο για την Κυριακή στις 14:00. Στη Νάξο θα ταξιδέψουν οι εξής αθλήτριες: Στέλλα Χριστοδούλου, Σοφία Κοσμά, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Αρέτα Κονόμη, Αρετή Τέζα, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Ιβάνα Μπραμπόροβα, Ειρήνη Κοκκινάκη, Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση.
πηγή osfp.gr

Μανώλης Γλέζος στην επιτροπή, για την πράσινη ανάπτυξη : "Όταν στα πατατοχώραφα της Νάξου, άρχισαν να φυτρώνουν φωτοβολταϊκά " - βιντεο -

Στην απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής, σε σχέση με την πράσινη ανάπτυξη, ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάσε την εισήγηση φαίρνοντας ένα παράδειγμα από την Νάξο.
«Ακούγοντας την εισήγηση και τα όσα ωραία ακούστηκαν, παρασύρθηκα. Αφαίρεσα τα “θα” και βρέθηκα σ’ έναν πράσινο παράδεισο.
Ξύπνησα όμως στη σκληρή πραγματικότητα, που υποβαθμίζει την Αγροτική Οικονομία, αυτόν τον τόσο σημαντικό παράγοντα του

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ν. Πρωτονοτάριου

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας , επέλεξε να υπηρετήσει τον τόπο του. Το έκανε με αξιοσύνη, εντιμότητα και ήθος. Η απώλειά του είναι απώλεια την Νάξο και όλη την επιστημονική κοινότητα , μιας και η προσφορά του και σε αυτό το πεδίο είναι αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Το παράδειγμά του ας γίνει πολύτιμη παρακαταθήκη για την κοινωνία μας.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών στη Άνδρο

Κατασχέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24.9.2014) το απόγευμα στην Άνδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου, ένας 53χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος κατείχε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε τσάντα μεταφοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 106,8 γραμμαρίων.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.



Εφυγε απο τη ζωή ο καρδιολόγος Νίκος Πρωτονοτάριος


Φτωχότερη απο σήμερα η Νάξος και η Ιατρική επιστήμη
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 
Αύριο Παρασκευή στις 3 η κηδεία του στην Απείρανθο.
Κτυπημένος από την επάρατο νόσο σε ηλικία 58 ετών έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας ο σπουδαίος καρδιολόγος - ερευνητής, Νίκος Πρωτονοτάριος. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες Νίκος Πρωτονοτάριος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο Νίκος Πρωτονοτάριος πρόσφατα βραβεύτηκε για τη συμβολή του
στην καρδιολογία και ειδικότερα στην κατανόηση της Aρρυθμιογόνου Mυοκαρδιοπάθειας, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.
Ο Νίκος Πρωτονοτάριος πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην πολυαγαπημένη του πατρίδα τη Νάξο στην οποία επέστρεψε το 1985 παρέχοντας στους κατοίκους της τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις του.
Η Νάξος, αλλά και η επιστήμη, έχασαν ένα σπουδαίο άνθρωπο και επιστήμονα.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 3 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Απείρανθο,


Ο κ. Νίκος Πρωτονοτάριος, ο οποίος ανακάλυψε το

Η φωτογράφιση του Πανναξιακού (photos)

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού, λίγες ώρες πριν το πρώτο φιλικό της ομάδας με τον Παναθηναϊκό, φωτογραφήθηκε με φόντο το κατεξοχήν χαρακτηριστικό σημείο του νησιού, την Πορτάρα.
Η ομάδα της Νάξου, έχοντας πλέον την εμπειρία από την πρώτη χρονιά στην Α1 και την 5η θέση που κατέκτησε, προετοιμάζεται σε γρήγορους ρυθμούς ενόψει της νέας σεζόν.
Οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες, η ομάδα διαθέτει ένα αξιόμαχο ρόστερ από καλές Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες και το όνομα του Ζόραν Κόβατσιτς στον πάγκο εγγυάται σκληρή δουλειά και...

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο του "Σοσιαλιστικού Καπιταλισμού" και της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης η απόφαση για την λειτουργία μεγάλων Super Markets στη Νάξο


Αγνοήθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ οι μεγάλες εταιρείες "δικαιώθηκαν" απο την απόφαση του ΝεοΔημοκράτη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνος Σπυρίδων ο οποίος αγνόησε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και εφάπαξ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για επέκταση της ασφάλισης των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα. Ποιοι νομοί, που επί επί χρόνια εξαιρούνταν, συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω απόφαση
Ανθή Κουτσουμπού

Επέκταση της ασφάλισης του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ σε όλη τη χώρα, προβλέπει η υπουργική απόφαση, που

Το τροπικό λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου

Το τροπικό λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου, σύμφωνα με νέα έρευνα (με ελληνική συμμετοχή)
Ένα τροπικό ψάρι, το λαγόψαρο, το οποίο έχει «τρυπώσει» στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί όλο και μεγαλύτερη απειλή για τα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Συνέλευση των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στο νησί της Νάξου στην Αίθουσα Βασιλείας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Χώρα Νάξου.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα παρευρεθούν άτομα από πολλά νησιά των Κυκλάδων εκτός της Νάξου και συγκεκριμένα από Πάρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο και