Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η τέχνη κάνει Κύκλο στις Κυκλάδες / Πρόγραμμα Αυγούστου 2014

ΚΥΚΛΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2014
θέατρο στον Κουμάρο, στη Τήνο

Η Τέχνη κάνει Κύκλο στις Κυκλάδες…
Προβολές Γαλλικών ταινιών, παραστάσεις όπερας, τζαζ, αλλά και έντεχνη μουσική με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Ρος Ντέιλυ, θέατρο με την Κραρυοφυλλιά Καραμπέτη και παράσταση για παιδιά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου. Οι καλλιτέχνες και το κοινό συναντιούνται και εμπνέονται σε

Συλλήψεις σε Μύκονο και Σέριφο

Σύλληψη (1) ημεδαπού για παραβάσεις σε κατάστημα στη Μύκονο και παράνομη κατάληψη αιγιαλού
Στις 31-07-2014 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου ένας 42χρονος ημεδαπός γιατί λειτουργούσε καφέ-εστιατόριο εκπέμποντας μουσική χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου. Επίσης, διαπιστώθηκε εγκατάσταση

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 31-7-2014

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ...και πάλι με τον περιφερειακό, την Κονολέοντος και τον "ποταμό"...!!!!
ΣΗΜΕΙΩΝΑΜΕ από τις στήλες της «Κ» αρχές του 2012: Το κυκλοφοριακό στην πόλη της Νάξου και στο νησί μας γενικότερα, θα πάψει να «βραχυκυκλώνει» την καθημερινότητά μας, εάν και εφόσον οι (νέες) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται / υλοποιούνται περί τα μέσα της προσεχούς ανοίξεως δεν θα είναι ρυθμίσεις για «κάποιους»,

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ

Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών της με την Κεντρική Πολιτιστική της Εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.
Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλωτίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Τρίτη 5 Αυγούστου, ώρα 20:30
Εισηγητές:
  • Κατερίνα Καμπανέλλη
Παρουσίαση του Θ΄ Τόμου για το θέατρο, των έργων του Ιάκωβου Καμπανέλλη:
  • Η γειτονιά των Αγγέλων.
  • Η αποικία των τιμωρημένων.
  • Οι δυσκολίες του Κυρίου Θωμά.
  • Διαβάζουν οι ηθοποιοί:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Συνεχίζεται η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, για βασικά προβλήματα του τόπου

Συνεχίζεται και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, κυρίως
για τα ορεινά χωριά για βασικά προβλήματα όπως για παράδειγμα η συντήρηση των αγροτικών δρόμων και η καθαριότητα. Παρόλες τις δεσμεύσεις τους, ύστερα από πιέσεις, τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης αλλά και ο υπεύθυνος κίνησης των μηχανημάτων του Δήμου κ. Κρασσάς, συνεχίζουν να

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Δυο σχόλια του Αποστόλη Ψαρρά ...

Φιλώτι 30 - 07 - 2014
Οι... "έντιμοι" και ο "υπόκοσμος" του Ν. Μπαμπούνη!
Έγραψε μετά τις εκλογές ο... εντιμότατος κύριος Νικόλαος Μπαμπούνης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Νησιώτικη Πολιτεία" με επικεφαλής τον κ. Νικ. Μαϊτό, απευθυνόμενος στο συνδυασμό του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη:
"Το να κλείνει κάποιος τα μάτια στην πραγματικότητα ορεινέ αξιώτη, δεν άκουσες, δεν είδες τίποτε παρανομίες, μαύρο πολιτικό χρήμα, λαμογιές... ποιοι να συνεργαστούν; οι έντιμοι με τον υπόκοσμο; εκτός αν όλα αυτά τα θεωρείς φυσιολογικά"....
Και συνεχίζει και τελειώνει με άλλα ευτράπελα και φανταστικά συμπεράσματα!
Αυτά έγραψε λοιπόν λίγο μετά τις εκλογές, χωρίς ακόμη παρά την... παράκλησή μας να ανακαλέσει ή

Πλησιάζει η ώρα για το σερβίς στο "Beach Volley Mikri Vigla2014".

Μένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά την διοργάνωση και η ώρα για την έναρξη του "Beach Volley MikriVigla 2014" πλησιάζει όλο και περισσότερο.
Φέτος ο πήχης έχει ανέβει ακόμη ψηλότερα, με τους διοργανωτές να προσδοκούν στο πιο άρτιο Τουρνουά από όσα έχουν διεξαχθεί.
Το τουρνουά θα γίνει μεταξύ 2-3 Αυγούστου στην μαγευτική παραλία της Μικρής Βίγλας στη Νάξο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουλίου. Για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή

Περιοδεία Γιώργου Λεονταρίτη σε Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Σαντορίνη


Ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιωργος Λεονταρίτης συνοδευόμενος από την νέα Έπαρχο Σαντορίνης κα Θεώνη Λειβαδάρου, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ίο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο και την Σαντορίνη, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τις τοπικές αρχές, της καταγραφής των ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά και της εξεύρεσης λύσεων στα θέματά τους με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.
Στις 25/7 ο κ. Λεονταρίτης και η κα Λειβαδάρου επισκέφθηκαν την Ίο όπου συναντήθηκαν με τον

Συλλείψεις για ναρκωτικά στη Μύκονο και δικογραφία για κλοπή - 6 στη Σαντορίνη προσπάθησαν να πετάξουν .. πράνομα

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στη Μύκονο 
 Στις 29-07-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ότι πρώτες πρωινές ώρες στη Μύκονο άγνωστος δράστης μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε διαμέρισμα και αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων. Διενεργείται έρευνα.
Σύλληψη (3) αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Μύκονο Στις 29-07-2014 το βράδυ συνελήφθησαν στη Μύκονο από αστυνομικούς του

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-7-2014

Είχε που είχε τα χάλια της τα κυκλοφοριακά η πόλη της Νάξου ήρθε και η προσωρινή ρύθμιση στην προέκταση της Παπαρηγοπούλου, πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, που ουσιαστικά κατάργησε την οδό Μέσης που διοχέτευσε την κυκλοφοριακή κίνηση προ το περίπτερο Ανδρώνη (πλησίον του Ιατρικού Κέντρου Ι. Πρωτονοτάριος) και

Συνεδριάζει το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ την Παρασκευη 1-8-2014

Συνεδριάζει στα νέα γραφεία διοικήσεως του το Δ.Σ. ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (1ος Παιδικός Σταθμός)1η Αυγούστου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Ολοκλήρωση εργασιών Θεατρικού Μουσείου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ», έγκριση διάθεσης πίστωσης, ψήφιση δαπάνης.
  2. Θερινές εκδηλώσεις ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, έγκριση διάθεσης πίστωσης, ψήφιση

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εγκρίθηκε η κατασκευή μεγάλου ξενοδοχείου με τουριστικές κατοικίες και σπα στην Ιο


Ξενοδοχεία της Ιου σαν αυτά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες θα είναι πλέον "μικρά" για το νησί της Ιου που εξελίσσεται σε κοσμοπολιτικο νησί για τον Ελληνικό τουρισμό.
Τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην 'Ιο υπέγραψε ο

Η Πεντάμορφη στη Νάξο στις 4 Αυγούστου

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει
σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων παιδιών, την Πεντάμορφη και το τέρας.
Η Μπέλ, μια όμορφη χωριατοπούλα, θα βρεθεί στο κάστρο του τέρατος, ο οποίος είναι είναι στην πραγματικότητα ένας μαγεμένος πρίγκηπας. Αν το τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται, τα μάγια θα λυθούν. Διαφορετικά, θα μείνει για πάντα ένα τέρας.
Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων παιδιών ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση με

17χρονος Έλληνας συνελήφθη στη Νάξο για ναρκωτικά

Σύλληψη (1) ημεδαπού για ναρκωτικά στη Νάξο
Στις 28-07-2014 το μεσημέρι συνελήφθη στη Χώρα Νάξου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου ένας 17χρονος ημεδαπός γιατί ύστερα από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 27,6 γραμμαρίων.
Σχηματισμός δικογραφίας για ληστεία στην Τήνο 
 Στις 28-07-2014 το απόγευμα καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στην πόλη της

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΛΕΝΤΙ .. ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΔΗΜΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΟ Bar "DAY NIGHT"

Σας ενημερώνουμε ότι ο Πανναξιακός Α.Ο. διοργανώνει μουσική βραδιά στο bar "Day Night" με τον λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Καραδήμο.
Γενική Είσοδος 8 €
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στον

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29-7-2014


Γιορτή της Πατάτας στη Νάξο, Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Στην 5η της χρονιά!
Η Νόστιμη Ναξιώτη Πατάτα έχει την Τιμητική της Πάλι Φέτος στην ...

Μεγάλη προσέλευση του κοινού αναμένεται στο ιστορικό κέντρο πατατοσπόρου!
Ο Πολιτιστικός- Οικολογικός Σύλλογος Αγ.Αρσενίου μαζί με την ΕΑΣ Νάξου και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου κ Μικρών Κυκλάδων διοργανώνουν την μεγαλύτερη εκδήλωση του καλοκαιριού,τη γιορτή της πατάτας το Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00.
Η καθιερωμένη πια εκδήλωση, που διοργανώνεται προς τιμή των παραγωγών αλλά για την

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Την Κυριακή 3/8/14 στην Τραγαία, η Γενική Συνέλευση

Την Κυριακή 03 Αυγούστου 2014, στις 11:30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Τραγαίας, η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:
1) Απολογισμός δράσεων και λειτουργίας της Κίνησης
2) Απολογισμός δουλειάς Επιτροπών της Κίνησης
3) Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος
4) Εκλογή Γραμματέα και Γραμματείας
Η συμμετοχή όλων των μελών της Δημοτικής Κίνησης είναι

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Nέα "Πόρτα" απο τον Δήμο στο ΤΑΙΠΕΔ

Απάντηση σε «κάλεσμα» του ΤΑΙΠΕΔ
Τη δεύτερη αρνητική απάντησε έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ από το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την τοπογράφηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου. Μετά την πρώτη αντίδραση του Μανόλη Μαργαρίτη, που δεν επέτρεψε σε μηχανικό να τοπογραφήσει την περιοχή για λογαριασμό της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απέρριψε και νέο αίτημα. Ειδικότερα, εκπρόσωπος επικοινωνίας του ΤΑΙΠΕΔ επικοινώνησε με το Δήμαρχο Νάξου, ζητώντας να επιτρέψει την τοπογράφηση της περιοχής, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα παρέχει στο Δήμο

Θεατρική παράσταση «Ποιος ήταν ο κύριος;» στη Νάξο


Μετά την επιτυχημένη πορεία αυτής της παράστασης και λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που προέκυψε, αποφασίσαμε-πάντα με την συμπαράσταση της κόρης του να συνεχίσουμε σε δεύτερη φάση το αφιέρωμα μας, αυτή την φορά με τρία μονόπρακτά του, όχι και τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό. Α) «Διάλογος». Η ιστορία ενός ζευγαριού που η καθημερινότητα τους οδηγεί σε μια βαλτωμένη σχέση. Οι εσωτερικοί μονόλογοι πρωταγωνιστούν και οδηγούν σε έναν νοητό διάλογο των προσώπων Β) «Ποιος ήταν ο κύριος;». Μετά από μια κηδεία, ένας

Μουσικό Σεργιάνι στο Κορωνοχώρι την Τετάρτη

Θερινά Εργαστήρια Μουσικής στη Νάξο, Καλοκαίρι 2014
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Καλογεράς
Μουσικό Σεργιάνι - Κορωνοχώρι 
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
Ώρα: 8:00 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Ελάτε στο Κορωνοχώρι να περπατήσουμε και να χαρούμε τα σοκάκια και τις γειτονιές του μεταμορφωμένες από ήχους και

Θήρα, Ίο, Μύκονο και Κουφονήσι περιλαμβάνει το σημερινό αστυνομικό δελτίο

Σύλληψη (1) ημεδαπού για κλοπή στη Θήρα 
Στις 26-07-2014 συνελήφθη στη Θήρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας 20χρονος ημεδαπός γιατί πρώτες πρωινές ώρες στα Φηρά αφαίρεσε από ημεδαπή, που διασκέδαζε σε μπαρ, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύλληψη (1) ημεδαπού για παράνομη λειτουργία υγειονομικού καταστήματος στο Κουφονήσι 
Στις 26-07-2014 το πρωί συνελήφθη στο Κουφονήσι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονισίων ένας 50χρονος ημεδαπός γιατί λειτουργούσε σε

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-7-2014

Ραντεβού σήμερα με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη έχει ο κ. Χαραλάμπους με στόχο την προώθηση των υδατοδρομίων – «Έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις και μιλάμε για τρεις επιλογές με σημείο αναφορά το λιμάνι του νησιού» - «Αναλαμβάνουμε όλο το κόστος από τις μελέτες έως τη κατασκευή και στόχος είναι να έχουμε ετήσιο πρόγραμμα για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των νησιών»
Πριν από δύο εβδομάδες, η Τήνος έγινε το πρώτο νησί στις Κυκλάδες που προχώρησε στη μίσθωση χώρου μέσα από ανοιχτή διαδικασία δημοπράτησης με στόχο την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου το αργότερο έως τα

Ο Τομ Χανκς διασχίζει κολυμπώντας το στενό Πάρου - Αντιπάρου! (Βίντεο)

Ο Τομ Χανκς, ένας από τους δημοφιλέστερους αμερικανούς Xολυγουντιανούς ηθοποιούς με σπουδαίες κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, είναι γνωστό ότι είναι Λάτρης της Πάρου και της Αντιπάρου.
Με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του απολαμβάνουν στο σπίτι τους στην Αντίπαρο τις διακοπές τους κάθε καλοκαίρι ως πιστοί λάτρεις του απέριττου κυκλαδίτικου τοπίου καις ηρεμίας του νησιού. Η κάμερα του psts.gr συνέλαβε τον

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

«3 on 3» στη Νάξο με Πολυτάρχου και Καββαδά


2-3 Αυγούστου - Κλειστό Νάξου
Η Νάξος παίζει «3 on 3» με Πολυτάρχου
Στη Νάξο παίζουν και μπάσκετ. Και μάλιστα μαθαίνουν όχι μόνο από τους καλύτερους αλλά και από τα δικά της παιδιά. Όπως είναι ο Μιχάλης Πολυτάρχου, παίκτης που φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια και ο

Μουσική Εκδήλωση στη Χώρα από τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής


Έργα: J. S. Bach,A. Barrios,J. Brahms,
A. Dvořák, F. Schubert,J. Pachelbel, N. Piovani
Είσοδος ελεύθερη
Θερινά Εργαστήρια Μουσικής στη Νάξο, Καλοκαίρι 2014 Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Καλογεράς
ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΕΡΕΝΑΤΕΣ
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 Μουσείο Καμπανέλλη Γρόττα - Χώρα Νάξου Ώρα: 9:00 μ.μ.Καθλήν Καλογερά, βιόλα
Μαρία Δελή, ακκορντεόν
Νίκος Καραβίας, κιθάρα
Λαμβάνουν μέρος και παιδιά των Θερινών Εργαστηρίων
Προβολή της ταινίας Σταχτοπούτα(1911) με μουσική του Σάκη Πετρόπουλου
Για πληροφορίες:  (697) 29 27 089
ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στη Νάξο


Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στη Νάξο
Από τη Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στις 5 και 6 Αυγούστου  http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=614523#.U7-tFGArgtY.facebook
Αφιερωμένη στον ναξιώτη θεατρικό συγγραφέα και ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη(1922-2011) είναι η εφετινή κεντρική πολιτιστική εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη στη Νάξο, με την οποία κλείνει ο κύκλος των ετήσιων εκδηλώσεών της. Το διήμερο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου στην αίθουσα

21χρονος Έλληνας θυμα θανατηφόρου τροχαίου στην Πάρο

ΠΑΡΟΣ: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα: 
Ενεργείται προανάκριση
Δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 21χρονος Έλληνας στην επαρχιακή οδό Παροικιάς-Αγκαιριάς, περιοχή Αγία Ειρήνη, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

ΣΥΡΟΣ: 55χρονος εξαπατούσε συμπολίτες του αποσπώντας χρήματα
Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που διενήργησε το

Φεστιβάλ Τεχνών Ελαία - 1 έως 3 Αυγούστου ΚΑΛΟΞΥΛΟΣ ΝΑΞΟΥ

«Αν όχι τώρα, πότε»: Κείμενο - παρέμβαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Εξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κείμενο-παρέμβαση που έχει τον τίτλο «Αν όχι τώρα, πότε» ανοίγουν τη
συζητηση για το μέλλον της Ελιάς, για ανάγκη ιδρυτικού συνεδρίου, αλλά και για τις σχέσεις με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το κείμενο υπογράφουν οι: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παντελής Καψής, Αθηνά Δρέττα, Θανάσης Χειμωνάς και Κώστας Σπηλιόπουλος.
Αναλυτικά το κείμενο:
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ,ΠΟΤΕ;
1)Υπογράφουμε το κείμενο αυτό στελέχη από διαφορετικές ιστορικές αφετηρίες και καταγωγές αλλά

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

19χρονος Αλβανός σκότωσε με σκερπάνι 49χρονο Έλληνα που τον φιλοξενούσε, στην Μύκονο

εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα..
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την 14.7.2014 στη Μύκονο
Δράστης είναι ένας 19χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε το έγκλημα
Το θύμα είχε βρεθεί μέσα στο διαμέρισμά του, σε κατάσταση σήψης και έφερε

Η ψηφιακή τηλεόραση και σε κυκλαδίτικα νησιά από Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014

tiniaki.gr.
Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Επικρατείας και αναφέρονται σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις*, το δεύτερο switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί: την Παρασκευή 1η Αυγούστου, ώρα 2π.μ. στην Αττική.
Σε αυτό το δεύτερο περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης

Την Κυριακή 27-7-2014 στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της Αγίας Δωρεάς, θα ανατεθούν καθήκοντα του νέου εφημέριου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Καθολικών Νάξου

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-7- 2014 Ώρα19:00
SUNDAY 27 JULY 19:00th 
DIMANCHE 27 JUILLET h.19:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, στο Κάστρο της Νάξου, σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 7μμ. στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, π. Νικόλαος.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπός μας θα αναθέσει

ΥΓΕΙΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ; . ΜΗΠΩΣ ΛΑΙΚΪΖΕΤΕ;




Ισιδώρου Νερούτσου
Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας, έχει φτάσει στο απροχώρητο, τρόπος του λέγειν, γιατί προχωράει συνεχώς, αλλά με βήματα προς τα πίσω, προς την ραγδαία υποβάθμιση και την πλήρη κατάρρευση. Στα μεγάλα νοσοκομεία οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες, σε όλες τις υποδομές, υλικά, φάρμακα, προσωπικό, είναι φανερές, μέχρι απελπισίας. Οι πολιτικοί εκβιασμοί προς το προσωπικό, σε γιατρούς,

Deutsche Welle σε άρθρο για τον Μ.Γλέζο : "στην Ευρωβουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις;"


Στα 92 του χρόνια ο Μανόλης Γλέζος συνεχίζει την προσπάθεια για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι από τον Σεπτέμβριο το θέμα θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Για την ακρίβεια: η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκει και ο ίδιος ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να θέσει το ζήτημα στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο μετά το καλοκαίρι.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο η διεκδίκηση δεν περιορίζεται σε στενό

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τρία ταλέντα με… ελπίδες για τον Πανναξιακό και τρείς "επίσημες" ...μεταγραφές

kioutsiouki
politi
Ο Πανναξιακός συνεχίζει την μεταγραφική αντεπίθεση, και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μεταγραφών της Σαλούστρου, της Κελεσίδου και της Λαδένη, έχει τις υπογραφές για ακόμα τρεις νεαρές αθλήτριες.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του volleynow.gr με τον Κυκλαδίτικο σύλλογο έχει υπογράψει η Κωνσταντίνα Πασσιά, η ταλαντούχα πασαδόρος από τα Γρεβεννά. Γεννημένη το 1993 και με ύψος 1.76εκ κάνει ένα μεγάλο

Σεμινάρια για επιχειρηματιες και εργαζομενους στον τουρισμό στις Κυκλάδες - ΝΑΞΟΣ:Τετάρτη 30-7-2014

Το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης Kappa Studies που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους στα νησιά των Κυκλάδων από 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2014.
Στην Kappa Studies λειτουργούν τμήματα Μαγειρικής τέχνης, Ζαχαροπλαστικής και
Hotel Management με 2 κατευθύνσεις: Front Office Management και Food & Beverage management
, προσφέροντας ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, άρτια επαγγελματική κατάρτιση

Αστυνομικό δελτίο αδικημάτων (24-7-2014) στις Κυκλάδες

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στην Άνδρο
Στις 24-07-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου ότι άγνωστος δράστης μπήκε σε κατοικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα. Διενεργείται έρευνα.
Σύλληψη ενός (1) μη νόμιμου αλλοδαπού στη Θήρα 
Στις 24-07-2014 το πρωί συνελήφθη στη Θήρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα. Σε βάρος του

ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ Α.Ο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Α.Ο. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον καταξιωμένο Ναξιώτη προπονητή ποδοσφαίρου κ. Γιώργο Προμπονά.
Στη συζήτηση που έγινε με τους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου και τον επικεφαλής κ. Μιχάλη Αγγελή συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο με προοπτική την απόδοση καλού και ελκυστικού ποδοσφαίρου στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της ανταγωνιστικότητας.
Ο 45χρονος τεχνικός θα έχει την επίβλεψη και εποπτεία των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Πανναξιακού Α.Ο. με σκοπό την

Καθαρισμός της παραλίας της Γρόττας


Συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για επιλογή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 25η Ιουλίου 2014, στα νέα γραφεία διοικήσεως του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (1ος Παιδικός Σταθμός) στις 14:00, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Επιλογή νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 1Ο και 2Ο παιδικούς σταθμούς κατά την σχολική περίοδο 2013-2014.

Κλοπές στη Μύκονο χωρίς συλλήψεις - αναζητούνται οι δράστες

  • Άγνωστοι δράστες, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία όπου διέμεναν 37χρονη υπήκοος Αγγλίας και (4) υπήκοοι Αγγλίας - Η.Π.Α και αφαίρεσαν χρυσαφικά, (1) κινητό τηλέφωνο, (1.000) €, (300) $ και (45) λίρες Αγγλίας.
  • Άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας εταιρείας, (1) τσάντα η οποία περιείχε χρυσαφικά αξίας καθώς και χρηματικό ποσό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-7-2014

Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ (ΛΟΓΩ ΑΣΤΟΧΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία Πρωτοδικείου μιλάνε για την σκληρή καθημερινότητα κόντρα στην συνεχόμενη ροή αυτοκινήτων που έχει διοχετευτεί στη μοναδική πλακόστρωτη πλατεία της Χώρας – Χαρακτηριστικές ατάκες: «Ο Θεός μας προστατεύει και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα έως τώρα» - «Ξέρεις τι είναι να απολαμβάνεις το δείπνο μου μέσα στο καυσαέριο και τα φώτα να σε τυφλώνουν ή να σε αγγίζουν τα αυτοκίνητα. Μιλάμε για …ήρωες» - «Έχουν φέρει όλη τη

Η θεατρική παράσταση ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜM για μία επιπλέον παράσταση στη Νάξο, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ
του Φώτη Σπύρου
σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου στις9:00μ.μ. 
στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
 ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
Mια φορά και έναν καιρό… και