Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

τα ίδια .. στη Σαντορίνη - Κλοπή στη Μύκονο

Συνελήφθη στη Σαντορίνη 34χρονoς Σύριος διακινητής, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει τέσσερις (4) ομοεθνείς του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι τέσσερις διακινούμενοι συνελήφθησαν για πλαστογραφία
Παράλληλα συνελήφθησαν άλλοι δυο (2) αλλοδαποί που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε αεροπορική πτήση
Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ κ.α.
Συνελήφθησαν προχθές (29.8.2014) το βράδυ στη Θήρα, από
αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε υπήκοοι Συρίας ηλικίας 34, 24, 22, 19 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Επίσης, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν άλλοι δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 34 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο της Θήρας και διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος συνόδευε έναντι αμοιβής τους υπόλοιπους τέσσερις ομοεθνείς του, τους οποίους είχε προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση για Ιταλία.
Στην κατοχή του 34χρονου διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου που απεικόνιζαν άγνωστα άτομα
• Πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες και κάρτες ταχυμεταφοράς χρημάτων
• Παραστατικά τραπεζικών καταθέσεων χρημάτων
• Τρεις άδειες ικανότητας οδήγησης και ένα διαβατήριο αιγυπτιακών αρχών
• Τρία κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες sim
• Το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ
Επίσης, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν χθες (31.8.2014) πρώτες πρωινές ώρες άλλοι δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 34 και 35 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων αρχών Ιταλίας και Πολωνίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ιταλία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Δραφάκι Μυκόνου
Άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 65χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, κάρτες, έγγραφα και (1) διπλωματική ταυτότητα του υπουργείου Εξωτερικών Μεξικού. Δράστες αναζητούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια: