Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ κατα του ΣΜΑ στις "Παντελούδες"

Εν κρυπτώ και με απόλυτα οργανωμένη μεθόδευση η Δημοτική αρχή φρόντισε να περάσει στο
Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) στην θέση «Παντελούδες», στην τοπική Κοινότητα Χαλκείου Νάξου. Μην μπορώντας να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε με την πρόταση δημιουργίας ΣΜΑ στο Φιλότι, προχώρησε στην γνωστή πρακτική του αποφασίζω και διατάζω. Διέταξε όμως εκεί όπου θα είχε και το μικρότερο πολιτικό κόστος αφού η Τραγαία έτσι κι αλλίως είναι μία τοπική κοινότητα που δεν βγάζει αντιδημάρχους.
Το ότι δίπλα από τον σταθμό ΣΜΑ υπάρχει κατοικημένη περιοχή, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας το «Απάνω Κάστρο», ο βιολογικός της Τραγαίας και σε λίγο θα δημιουργηθεί και το φράγμα του Τσικαλαριού πολύ λίγο απασχόλησε την δημοτική αρχή.
Συνεχίζουμε  να μην  καταλαβαίνουμε  γιατί, εφόσον  σχεδόν η μισή Νάξος  είναι  ακατοίκητη,  ο Δήμαρχος  και  ο  …  «ειδικός»  και  πρόσφατα  μεταδημοτεύσας σύμβουλος  του,  επιμένουν  να  τοποθετήσουν  το  ΣΜΑ  δίπλα  σε  κατοικημένες  περιοχές,  ξεσηκώνοντας  τις  τοπικές  κοινωνίες. Τι  και  ποιον  άμεσα  ή  μελλοντικά  εξυπηρετεί  μια  τέτοιου  είδους  επιλογή ;
Προς ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών επισημαίνουμε ότι:
Αν η Δημοτική Αρχή είχε ασχοληθεί σοβαρά με το εν λόγω θέμα, θα έβρισκε παραπάνω από έναν χώρους, όπου η δημιουργία ΣΜΑ δεν θα εμπόδιζε κανέναν και θα πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις.
Το επιχείρημά της, ότι ΣΜΑ δημιουργούνται στην Αττική δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψάξουμε κι εμείς κατοικημένη περιοχή για να τον τοποθετήσουμε δίπλα! Επιπλεον καμμία υποχρέωση δεν έχει να δημιουργηθεί ο ΣΜΑ πάνω σε αποκατεστημένο ΧΑΔΑ.
Όλοι οι δημότες του Δήμου μας καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα δημιουργίας ΣΜΑ, αυτό που δεν καταλαβαίνετε κ. Δήμαρχε είναι ότι η απόφαση για την δημιουργία του πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαλόγου με τους κατοίκους και τους αντιπροσώπους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.
                                                                                                      Από  το  Γραφείο  Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: