Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πεζοπορεία απο τον Πολιτιστικό σύλλογο Μελάνων Νάξου - ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου
«ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»
Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα11:30 σας προσκαλούμε στην πρώτη πεζοπορική διαδρομή που διοργανώνει ο σύλλογός μας, σε μια δραστηριότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας.
Αναχώρηση από τις Μέλανες (πλατεία Εμμανουήλ Ανεβλαβή) με προορισμό τη βρύση του δράκου, τη δρακοσπηλιά, τον τρανό χάλαρο, τη μαλαματένια και επιστροφή στιςΜέλανες.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη διαδρομή
Διάρκεια διαδρομής: 1:30 ώρα



Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος (Στέλλα Τουλούπη)

Πρόσκληση για το γλέντι της ΟΝΑΣ της 1ης Απριλίου

Περιπατητική εκδρομή στη Φαναριώτισσα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΗΜΕΛΛΟΥ ΠΡΟΣ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ, ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΜΕΛΛΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΗΜΕΛΛΟΥ

ΠΡΟΣ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ
ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ,
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΌΤΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ, ΌΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.
ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ, ΩΣ ΕΚ ΝΑΞΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΩΣ ΕΚ ΤΕΣΣΑΡΩΝ Ή ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟΥΣ.
1ο ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗ

Ενημερωτική Ημερίδα «Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις»

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Γερμανία, τέθηκαν οι βάσεις για γόνιμη συνεργασία

Με συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ολοκληρώθηκε σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία της αντιπροσωπείας από το Νότιο Αιγαίο, που αποτελείτο από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, τους αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κυρίους Φ. Χατζηδιάκο και Γ. Πουσσαίο, και τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Νάξου, κυρίους Αντ. Καμπουράκη και Μανώλη Σεργή.
«Σκοπός μας ήταν να παρουσιάσουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδαςκαι του Νοτίου Αιγαίου ειδικότερα, στη γερμανική αγορά και στους αξιωματούχους της χώρας αυτής, σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε τις όποιες απώλειες για την τουριστική μας οικονομία, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις για ευρύτερες συνεργασίες στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων επαφών είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα που θα φανούν άμεσα και σε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
                                              Θέμα: Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό
Με μια ολιγόλογη πρόσκληση που συνοδεύεται με το πλήρες πρόγραμμα, η Γραμματεία Ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μας ενημερώνει ότι από κοινού με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Νάξου, οργανώνουν την Πέμπτη 5/4 στη Νάξο, Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό στις Κυκλάδες, κάτι ανάλογο με αυτή που είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στα Δωδεκάνησα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης, προτιμούν το δρόμο του εντυπωσιασμού, αφού ενώ αρνούνται επίμονα μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το θέμα (όπως έχουμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προκηρύχθηκε από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. ο Ανοιχτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Ανασχεδιασμό του υπάρχοντος αποθηκευτικού σταθμού σιτηρών (SILO) και του περιβάλλοντος χώρου του σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Ο Διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στη στρατηγική της δημιουργίας της Πολιτιστικής Ακτής, ως έργου αναφοράς για την πόλη και το λιμάνι του Πειραιά με κύρια έμφαση στον Πολιτισμό, τον ποιοτικό τουρισμό και την αειφόρο ανάπτυξη. Ένα έργο που μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού.
Ο διαγωνισμός για το ΣΙΛΟ, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον μουσειακό χάρτη της χώρας, αφού δεν υπάρχει άλλο Μουσείο, το οποίο να φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία διαχρονικά έχουν βρεθεί στις θάλασσες μας. Ως μονοθεματικό Μουσείο, ο χώρος που προσφέρεται στην Πολιτιστική Ακτή είναι μοναδικός. Η σχετική Μουσειολογική Μελέτη έγινε από τη Δ/νση Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού (υπεύθυνη η Δ/ρια κ. Αγγελική Σίμωση) και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μουσείων και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. για διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων ανήρτησε ειδικό κόμβο στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.piraeusculturalcost.org.gr.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Το πιο σημαντικό έργο της Πολιτιστικής Ακτής ξεκίνησε. Μετά τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής, το Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Ο.Λ.Π., τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και τις προμελέτες ωρίμανσης, ήρθε η ώρα της εφαρμογής ενός μεγάλου Πολιτιστικού Έργου, το οποίο μετατρέπει το Λιμάνι σε Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε δύο στόχους: Πρώτον διασώζουμε ένα σημαντικό βιομηχανικό μνημείο, το οποίο θεμελίωσε το 1934 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεύτερον το μετατρέπουμε σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, δηλαδή σε ένα Μουσείο θαλασσινό. Μαζί με το Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μετανάστευσης, το Ιστορικό Αρχείο Ο.Λ.Π. στην Πέτρινη Αποθήκη και τις Αποθήκες του Θεματικού Πάρκου, δημιουργούμε τη μεγαλύτερη θεματική παρέμβαση έκτασης 180.000 τ.μ. στον ευρύτερο Πειραιά. Έναν χώρο παιδείας και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας, στο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης».

(3) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΛΟΠΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ - Η ΜΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγελίες κλοπής κυνηγητικών όπλων
Σχηματίστηκαν δικογραφίες για πλημμελή φύλαξη οπλισμού
Χθες (28-3-2012) καταγγέλθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Νάξου, Θήρας και Ιαλυσού τρεις περιπτώσεις αφαίρεσης κυνηγετικών όπλων από εξοχικές κατοικίες ημεδαπών.
Σε βάρος των ιδιοκτητών των κυνηγετικών όπλων σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη οπλισμού.
Ενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΩΡΑ 13:00 . Όλοι οι Ναξιοι της Αθήνας πρέπει να βρεθούν στο γήπεδο της Ηλιούπολης κοντά στην ομάδα μας.Η αντεπίθεση για τη σωτηρία ξεκινάει την Κυριακή.Ολοι στο γηπεδο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή  01 Απριλίου  2012 και ώρα 09:00 π.μ θα μαζευτούμε στο Δημοτικό Σχολείο Κορωνοχωρίου, για να καθαρίσουμε και να ασπρίσουμε τμήματα του δρόμου –μονοπάτι (Κορωνοχώρι-Μύλοι), που θα περάσει η  ΓΥΡΑ (Λιτανεία) την Κυριακή του   ΠΑΣΧΑ μετά τον Εσπερινό της Αγάπης. 
    Παρακαλούμε όσοι συγχωριανοί μας θέλουν και μπορούν, να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια.
                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ομιλία του κ.Σταύρου Λυγερού: «Από την κλεπτοκρατία στην χρεωκοπία»

Ο Ιστορικός Ομιλος ΑΡΣόΣ και το π.Φλέα σας καλούν την Κυριακή, 1 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στην ομιλία του κ.Σταύρου Λυγερού, δημοσιογράφου, «Από την κλεπτοκρατία στην χρεωκοπία». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συνάντηση για το «σμυρίγλι»

Συνάντηση με αντικείμενο την ποσότητα σμύριδας που πρόκειται να παραλάβει το κράτος για το έτος 2012 από τους σμυριδορίκτες, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, υπεύθυνου για θέματα ενεργείας, κ. Γιάννη Μανιάτη, την Δευτέρα 26 Μαρτίου.
Στην συνάντηση εκτός από τον αρμόδιο Υφυπουργό συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μαργαρίτης Μανόλης και οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών Δήμος Σιδέρης και Μελισσουργός Δημήτρης. Παρόντες ήταν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι είναι γνώστες και χειριστές επί σειρά ετών του θέματος της σμύριδας.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και  ο Δήμαρχος καθώς και οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για το πρόβλημα που δημιουργείται στην ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών, με την δραστική μείωση της ποσότητας του σμυριγλιού που έχει προγραμματίσει να παραλάβει το κράτος την φετινή χρονιά.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου κατέθεσαν ρεαλιστικές προτάσεις με σκοπό να εξοικονομηθούν

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους φίλους των ζώων

Καλούμε τους φίλους των ζώων αδέσποτων  και μη, σε συνάντηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012
και ώρα 14:00
για να συζητήσουμε τα νέα Προγράμματα και Δράσεις, όπως και να παρουσιάσουμε τη νέα Νομοθεσία περί προστασίας των ζώων.

O MAΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ ΣΤΟ OCEAN MOJO ΣΤΗ ΝΑΞΟ Μαζί του η AΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Ο Μανώλης Λιδάκης μαζί με την Αναστασία Ζακυνθινού και πέντε σολίστες μουσικούς, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 23/3/12 στοOcean Mojo μια μοναδική μουσική παράσταση!
Πόσοι Έλληνες τραγουδιστές αλήθεια θα μπορούσαν πραγματικά να καυχηθούν ότι μπορούν να ερμηνεύσουν το οτιδήποτε? Να αποδώσουν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής χωρίς ποτέ να ξενίζουν στ’ αυτιά μας; Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε τον Μανώλη Λιδάκη να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Η εξαιρετική φωνή του, συνοδευόταν από τέτοια δύναμη και πάθος που έδινε στην κάθε του ερμηνεία μια απίστευτη αυθεντικότητα. Είναι η φωνή που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας, είτε ζωντανεύει, στα τραγούδια του τον καημό του λαϊκού μας τραγουδιού, είτε τη φλόγα μιας σύγχρονης μπαλάντας, είτε την λεβεντιά της παραδοσιακής μας μουσικής.
Στο πρόγραμμα εκτός των μεγάλων επιτυχιών του τραγουδιστή, θα ακουστούν τραγούδια των Χατζηδάκη - Θεοδωράκη - Λοΐζου, αλλά και τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από τον δίσκο που ετοιμάζουν με τον συνθέτη και αποτελείτε από τραγούδια που ο Μανώλης πάντα ήθελε να ερμηνεύσει.
Μαζί του η Αναστασία Ζακυνθινού, που στο σύντομο χρονικό διάστημα, απέδειξε εκτός των άλλων, ότι είναι μια αξιόλογη και με μέλλον νέα τραγουδίστρια.

Συνέντευξη Τύπου Γ. Πουσσαίου & Δ. Διακοσταυριανού για τον Τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο  εκθεσιακό κέντρο «MEC» στην Παιανία
ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Γιώργος Πουσσαίος, και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού Δέσποινα Διακοσταυρινού, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού «NEXUS». 
Στη συνέντευξη Τύπου πρόκειται να αναπτυχθούν η πολιτική που αναπτύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, πολιτιστικός, αγροτουρισμός, θαλάσσιος, ορειβατικός, περιπατητικός, Spa & Wellness, γαστρονομικός κτλ.)
Στην έκθεση «NEXUS» έχουν κληθεί να συμμετάσχουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα από τα νησιά, ενώ θα υπάρχει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων. 
Η 1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο «MEC» στην Παιανία.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

TO NOHMA TOY 1821 !!



Το 1821 είναι το θεμέλιο του σημερινού Ελληνισμού, της Πολιτείας, της Δημοκρατίας.
Η επανάσταση είναι η γέννησή μας, το ξεκίνημα του Έθνους. Η αναδρομή στα παλιά
φέρνει στη μνήμη ενθουσιασμό, μάχες, ηρωϊσμό, αυταπάρνηση, όραμα Ελευθερίας,
θυσία, φέρνει όμως και εμφύλιο, διχόνοια, αλαζονεία, εγωϊσμούς ιδιοτέλεια, προδοσία.
Σε μας μένει να επιλέξουμε να διδαχθούμε από τα λάθη και να αλλάξουμε δρόμο στη
ζωή! Να ακολουθήσουμε το δρόμο της αλήθειας, του μέτρου, του καλού, του ωραίου,
της δημιουργίας,της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας,
της ευθύνης.
Εμπρός λοιπόν τιμώντας τους νεκρούς μας που έδωσαν τη ζωή τους για άϋλες Αξίες
να ανορθωθούμε πνευματικά, να αναστήσουμε τη ψυχή, να αφυπνίσουμε τη συνείδηση.
Έχουμε Χρέος προς, στα παιδιά μας αλλά και στους εαυτούς μας!!
Θανάσης Γρυλλάκης.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Υποβολή αιτήσεων για διανομή τροφίμων

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα δέχεται αιτήσεις τριτέκνων για τη διανομή τροφίμων τη Δευτέρα 26, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, από τις 18:00 έως τις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου, Χώρας Νάξου
Τα δικαιολογητικά είναι:
I. Αίτηση του τελικού δικαιούχου για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα
II. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα Υλοποίησης
III. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου
IV. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
V. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο, στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι εντάσσονται στις κατηγορίες ΙΧ.1 και ΙΧ.2 της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης
VI. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος. Σε περίπτωση που ο τελικός δικαιούχος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή. Επιπλέον αν κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα
VII. Έγγραφα από Κρατικούς ΦορείςΥγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δυσίατο, ανίατο), στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι εντάσσονται στην κατηγορία VII της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η ΑΞΩΤΟΒΟΥΡΛIΩΤΙΚΗ ΟIΚΟΓΕΝΕIΑ ΤΣΑΦΟΥ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤιΣΤΑΣΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΤΣΑΦΟΣ


TΣΑΦΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ           ΤΣΑΦΟΣ STEFANHS
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανακιωτών Νάξου «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»_σας προσκαλεί
να τιμήσετεμε την παρουσία σας την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την
Κυριακή, 1 Απριλίου 2011 και ώρα 19.00, στον Δανακιώτικο Σύλλογο,
Ερνέστου Κουρτίου 15β στο Γαλάτσι,
με θέμα:
Η ΑΞΩΤΟΒΟΥΡΛIΩΤΙΚΗ ΟIΚΟΓΕΝΕIΑ ΤΣΑΦΟΥ
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΤΣΑΦΟΣ
Από τον υπό έκδοση Β τόμο του βιβλίου «ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ» του φιλόλογου καθηγητή και τ. βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Ι. Λεβογιάννη
Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι:
• Ο καθηγητής Νίκος Λεβογιάννης.
• Παρεμβάσεις και χαιρετισμοί από παρευρισκοoμένoυς σχετικά
με την οικογένεια Τσάφου του Δανακού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Οι καμπάνες των εκκλησιών  της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.
ώρα 10.30
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών.
Ομιλία
Στη Δοξολογία θα παραστούν  και οι Σημαιοφόροι και Παραστάτες κάθε Σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ώρα 11.00
Επιμνημόσυνη δέηση στο  μνημείο των Ηρώων της πόλης  και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Δ/τη Τάγματος Εθνοφυλακής, Δ/τη Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενάρχη, Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου,  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.
Εκ μέρους της Εθνικής  Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στο Δήμο.
Ακολουθεί σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος.
ώρα 11.15
Παρέλαση μαθητών και  μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πανναξιακός - Φωστήρας 0-1 υπο το βλέμμα του νέου προπονητή Γ.Βλαστού

Η ομάδα της Νάξου παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο δέν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε μία απο τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να δεχθεί γκόλ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και να επιτρέψει στον α΄ξιο αντίπαλό της να αποδράση απο τη Νάξο με το βαθμό της ισοπαλίας. Στο γήπεδο του "Πατεράδο" η Ναξιώτικη ομάδα κατέβηκε με προπονητή το Νίκο Κατσάνη, αλλά στις κερκίδες βρισκόταν ο νέος προπονητής της Γιώργος Βλαστός που βρίσκεται εδώ και τρείς μέρες στη Νάξο με το Στέλιο Μανωλά. Οι Ναξιώτες πάντως έχουν παράπονα με την διαιτησία που "έσφαξε με το γάντι" τον Πανναξιακό ενώ στο 82΄υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος του Φωστήρα. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Νάξου έμεινε με 10 παίκτες. Τέλος ο διαιτητής κράτησε μόνο 2 λεπτά καθυστερήσεις παρά τις σκόπιμες χρονοτριβές που έκαναν οι παίκτες της ομάδας του Ταύρου.Ο Ηρακλειώτης προπονητής παρακολουθήσει απο κοντά το παιχνίδι μαζί με το Στέλιο Μανωλά και είχε τις πρώτες εντυπώσεις απο το έμψυχο υλικό της νέας του ομάδας.
Με την υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει αυτόματα ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής όλου του περιφερειακού πρωταθλήματος καθώς ο Πρόεδρος της ομάδας της Νάξου του έταξε γή και ύδωρ για να αποσπάσει το πολυπόθητο ναι του Βλαστού
Ο προπονητής Γιώργος Βλαστός
Ξεκίνησε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΟΦΗ, συνεχίζοντας ως τεχνικός του Ηροδότου, της Θύελλας Πατρών, του Παναιγιαλείου, της Επισκοπής, του Πανηλειακού.
της Καλλιθέας και επόμενος σταθμός του Γιώργου Βλαστού θα είναι ο Παναξιακός.
Ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Βλαστός
Όσοι δεν θα θυμάστε ο παίκτης Γιώργος Βλαστός είναι ιδιάζουσα περίπτωση στο



  • 14
  • Σεζον2006-2007
  • ΟμάδαΘύελλα Πατρών
  • ΘέσηΠροπονητής
  • Συμμετοχές34 ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ : ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟ






66χρονος έκλεβε Ναούς σε Πάρο και Νάξο!

Συνελήφθη την Πέμπτη 22 Μαρτίου στην Πάρο, από αστυνομικού του Αστυνομικού Σταθμού του νησιού, ένας 66χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό...
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή της Παροικιάς, ο 66χρονος εντοπίσθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς μέσα σε Ιερό Ναό, τον οποίο είχε διαρρήξει, την στιγμή που προσπαθούσε να παραβιάσει το παγκάρι.
Αμέσως τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν:
* Ένα οικοδομικό εργαλείο (βελόνι)
* Δύο κατσαβίδια
*Διάφορα αντίγραφα κλειδιών
Η δράση του 66χρονου, όπως φαίνεται δεν αφορά μόνο στη διάρρηξη του συγκεκριμένου ναού.
Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης διάρρηξης Ιερού Ναού την 17-2-2012 στο Φιλότι Νάξου, από τον οποίο είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου διερευνάτε η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
ΠΗΓΗ www.cyclades24.gr

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακρυωνίτη για την ύδρευση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

 Την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις καλές πρακτικές και τις προοπτικές για την ύδρευση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίουπαρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης, στην ημερίδα που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου, κλήθηκε να αναπτύξει το τοπίο ύδρευσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάζοντας τα ελλείμματα και τις ανάγκες. 
Στην εισήγησή του ο κ. Μακρυωνίτης, έκανε σαφές πως το νερό συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα νησιά του Νότιου Αιγαίου (λόγω ανεπάρκειας, κόστους, ποιότητας).
Η εξασφάλισή του γίνεται με δεξαμενές ομβρίων, γεωτρήσεις, λιμενοδεξαμενές, φράγματα, μονάδες αφαλάτωσης και μεταφορά με πλοία”, επεσήμανε και εξήγησε πως “η μεταφορά με πλοία στα μικρά νησιά εκτός από το υψηλό κόστος (~12€/m3) παρουσιάζει και προβλήματα διαθεσιμότητας. Τα φράγματα και οι λιμενοδεξαμενές, όπου δεν

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΧΡΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

 Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις αριθ. 432/29-2-2012 (ΦΕΚ 604Β’/2012) και 433/29-2-2012 (ΦΕΚ 605Β’/2012) Αποφάσεις – Προσκλήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς που δύναται να υπαχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση στα Μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, να υποβάλουν αιτήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που αφορούν παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια και στην μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων αντιστοίχως. 
Στο καθεστώς ενισχύσεων της αριθ. 432/29-2-2012 Απόφασης – Πρόσκλησης (Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια») υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια) που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ AEA ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 21 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Κ.Α., ΤΗΝ 18-03-2012

Σε συνέχεια της από 19-03-2012 Ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η οποία αφορά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αθλητική εγκατάσταση του Ο.Α.Κ.Α., την 18-03-2012, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακούδίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, συνολικά είκοσι μία (21) φωτογραφίες.
Το υλικό αυτό απεικονίζει τις επιθέσεις των οργανωμένων ομάδων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και κατά των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α.. 
Οι 21 φωτογραφίες είναι οι εξής:
(Φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας)
Οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου αλλά και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διέπραξαν οι άγνωστοι δράστεςμε σκοπό τη συνδρομή των

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑΞΟΥ

Εμείς οι μηχανικοί της Νάξου θέλουμε με την επιστολή μας αυτή, προς όλους τους αρμόδιους, που καθορίζουν με τις αποφάσεις τους, και τις ενέργειες τους το σήμερα και το αύριο του επαγγέλματος μας, αλλά και όλων των επαγγελμάτων που έχουν σχέση με το αντικείμενο μας, να καταθέσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προβληματισμό μας και την αγανάκτηση μας για όλα αυτά που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν και αποφασίζονται ή δεν αποφασίζονται για τον κλάδο μας αυτή την περίοδο.
Η κρίση που μαστίζει τον  τόπο μας τα τελευταία χρόνια, έχει ήδη κτυπήσει έκτος των άλλων  και τον τομέα της οικοδομής  στο νησί μας, και μαζί της και  όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται  με αυτήν.
Μηχανικοί κυρίως νέοι, εργάζονται πια για ένα μεροκάματο, βιοτεχνίες και εμπόριο οικοδομικών υλικών κλείνουν, ή βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο, τεχνίτες και εργάτες βγαίνουν μαζικά στην ανεργία, συνεργία οικοδόμων διαλύονται.
Και ενώ σίγουρα τα γνωρίζεται όλα αυτά αξιότιμοι κύριοι αρμόδιοι εξακολουθείτε να αδιαφορείτε, ή

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Λιγότερα έργα, περισσότερη οικολογική σοφία!

            

Νερά : λιγότερα έργα, περισσότερη οικολογική σοφία!
22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού

 Η παγκόσμια ημέρα νερού έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι το νερό είναι ένας πόρος αναντικατάστατος, κάτι όχι αυτονόητο στην σημερινή Ελλάδα της κακοδιαχείρισης των φυσικών πόρων και όχι μόνο.
Οι έννοιες διαχείριση και προστασία του νερού αποκτούν διαφορετικό νόημα για τους πολίτες απ’ ότι για τους πολιτικούς. Έτσι, γινόμαστε μάρτυρες αφενός των καταστροφών από πλημμύρες, που συμβαίνουν, όπως στην Ηλεία ή του ποταμού Πηνειού την περασμένη κιόλας εβδομάδα κι από την άλλη καταστροφολογικών προειδοποιήσεων για ερημοποίηση εξαιτίας της ανομβρίας που θα συμβεί στον κάμπο της Θεσσαλίας, αν δεν γίνει η εκτροπή του Αχελώου, που συμβαίνει μόνο στα λόγια αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ομοίως, στα παράδοξα της χώρας είναι η διαπίστωση πως τα ψάρια των ρεόντων υδάτων στην Ελλάδα –πολλά από τα οποία είναι ενδημικά- κινδυνεύουν περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες

Kυριαρχεία του ήλιου του "ηλιάτορα"

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
Του Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)

Άνοιξη στη φύση, που σίγουρα αναζωογονεί και τη διάθεσή μας, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό με αυτά που βιώνουμε στο οικονομικό πεδίο. Πλήρης κυριαρχία του ήλιου του «ηλιάτορα» στο Ναξιώτικο ουρανό ιδιαίτερα τώρα που περάσαμε και την εαρινή ισημερία και η ημέρα άρχισε να υπερτερεί σε διάρκεια έναντι της νύκτας. Παράλληλα, οι ευχάριστες ανοιξιάτικες θερμοκρασίες συνεπικουρούμενες και από τους μέτριους ανέμους μας κλείνουν προκλητικά το μάτι και μας προτρέπουν σε εξόδους με το αυτοκίνητο ή περιπάτους στις όμορφες παραλίες και στη γοητευτική και ολάνθιστη ενδοχώρα του νησιού μας, επιδιώκοντας να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 β. η ελάχιστη και μεταξύ 15 και 19 β. η μέγιστη. Στα ορεινά, η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
Ηλιόλουστες ημέρες και ξάστερες νύχτες για όλο σχεδόν το ερχόμενο επταήμερο και τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη .
Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι για όλες σχεδόν τις ημέρες και κυρίως από το Σάββατο και μετά.
Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται :