Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επιμελητήριο Κυκλάδων Επαγγελματική Κατάρτιση για επιχειρηματίες-μέλη, εργαζομένους και άλλους ενδιαφερόμενους

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2011.  
Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα απευθύνονται τόσο σε επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όσο και σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο και θα υλοποιηθούν στα 8 νησιά όπου το Επιμελητήριο διατηρεί γραφεία (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο).  
Θεωρώντας την  επαγγελματική εκπαίδευση ως σημαντικό  «όπλο» για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσφέρει στους ενδιαφερόμενους κατάρτιση υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος (τα συγκεκριμένα σεμινάρια έχουν αρχική αξία 150 - 200 ευρώ το καθένα).
 
Θεματικές ενότητες  

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ


K. Παπούλιας: Iστορική πολιτική προσωπικότητα
«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια ιστορική πολιτική προσωπικότητα της χώρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εμπέδωση των δημοκρατικών ιδεωδών και της σταθερότητας του κοινοβουλευτισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
«Ο Λεωνίδας Κύρκος οραματίστηκε μια ευρωπαϊκή Αριστερά και αγωνίστηκε για μια Δημοκρατία με κέντρο τον άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε για το ανανεωτικό του πνεύμα και για την ακρίβεια του λόγου του σε μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και γνήσιο πολιτικό πάθος. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Γ. Παπανδρέου: Aγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας
«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Αγωνιστής της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Πρωτοπόρος εκφραστής των ανανεωτικών ιδεών. Οραματιστής μιας ενωμένης Ευρώπης της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνέδεσε την πορεία του με την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε ιστορικός ηγέτης της. Δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά νέους δρόμους, πιστεύοντας πάντα ότι η Αριστερά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόρριψη του δογματισμού, με ειρηνικές μορφές αγώνων, που σέβονται και αναδεικνύουν την δημοκρατία και τον διάλογο».
Ευ. Βενιζέλος: Eμβληματική μορφή του ανανεωτικού αριστερού λόγου ο Λ. Κύρκος

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΩΝ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών για κλοπές στην Νάξο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών Νάξου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (26-08-2011) πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα κοσμηματοπωλείο και ένα «Super Market» στην πόλη της Νάξου, αφαιρώντας χρήματα, ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 85.000 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

ΟΠΕΡΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Επιστολή Νίκου Χρυσόγελλου στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προς Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου
       Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες
       Περιφερειακούς Συμβούλους                                                       Οικολογικός Άνεμος

στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος
ΘEMA: ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ 10η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ως επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ είχα ζητήσει με επιστολή μου στις 24/8/2011 να είναι διήμερη η 10η συνεδρίαση του ΠΣ, ώστε αφενός να συζητηθούν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που έχουμε λάβει και που είναι πολλά και σημαντικά αλλά και για να συζητηθούν άλλα θέματα που έχουν, επίσης, επείγοντα χαρακτήρα (πχ «σύνθετη τουριστική κατοικία», ΦΠΑ στα είδη εστίασης, δημιουργία Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με δεδομένη τη ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, συμμετοχή της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου στην διοργάνωση "open days" κα)
Επειδή οι εξελίξεις απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ πιο γρήγορες, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για μια τέτοια πιθανότητα και να είναι προετοιμασμένοι να μείνουν στην Ρόδο και δεύτερη μέρα, με δεδομένο ότι σε όλα τα προηγούμενα έχουν να προστεθούν και άλλα δύο πολύ σοβαρά θέματα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


         Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δημοτικό Κατάστημα  στις 30 Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
  1. Έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
  2. Λήψη απόφασης για την έγκριση αδελφοποίησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Αττικής.
  3. Παραχώρηση κατά χρήση χώρου για την στέγαση του υπ’ ίδρυση Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωση και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Νάξου (ΚΕΔΔΥ ΝΑΞΟΥ).
  4. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία για την εγκατάσταση, διαχείριση και  λειτουργία στις Δημοτικές Κοινότητες Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων και Δονούσας: α) Συστήματος παραγωγής επεξεργασίας και διανομής πόσιμου ύδατος, β) Συστήματος επεξεργασίας λυμάτων, γ)

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
      Συνεχίζοντας  την αναφορά μας στον άνεμο, οι αιολικές μηχανές εκμεταλλεύονται  την κινητική ενέργεια του ανέμου και με τη βοήθεια μιας αεροδυναμικής  διάταξης (π.χ. έλικες) παράγουν μηχανικό έργο (π.χ. άντληση νερού)  καταναλώσιμο στον τόπο ύπαρξης ή σε άλλον (ανεμοκινητήρες) ή τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική (ανεμογεννήτριες μικρής ισχύος 15-20 kW, μέσης ισχύος 20-300 kW, μεγάλης ισχύος >300 kW). Η χρήση ανεμογεννητριών σε συνδυασμό με δίκτυο παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει ενδιαφέρον για εξοικονόμηση καυσίμων (π.χ. στη Νάξο λόγω θαλάσσιας μεταφοράς με πολύ ισχυρούς  ανέμους το κόστος ανά χιλιόγραμμο καυσίμου αυξάνεται πολύ).
      Θυελλώδες μελτέμι, ιδιαίτερα το μεσημέρι και προς τα Δυτικά,, που από τη Δευτέρα το βράδυ θα αρχίσει να εξασθενεί,  φτάνοντας  τα  5 Β την Τετάρτη.
      Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 25 β. η ελάχιστη και μεταξύ 26 και 30 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Αίθριος ο Ναξιώτικος ουρανός με ηλιόλουστες  ημέρες και ξάστερες νύκτες.
      Με τον (UV index) δείκτη υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο 6 με 7, η έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντιηλιακό, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο ώρες.
        Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται : 
Πέμπτη 25/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 7-8 Β και θερμοκρασία 25–30 β.
Παρασκευή 26/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 7-8 Β και θερμοκρασία 24–29 β.
Σάββατο 27/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 7-8 Β και θερμοκρασία 24–28 β.
Κυριακή 28/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 7 Β και θερμοκρασία 24-28 β.
Δευτέρα 29/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 7 Β και από το βράδυ   6 Β και θερμοκρασία 24–28 β.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ
 ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η  εκδήλωση  Ορατόριο «Κοσμάς ο Αιτωλός» με τον Μίμη Πλέσσα, προγραμματισμένη για τις 24/08/2011, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία του ανωτέρω συνθέτη-μαέστρου, για προσωπικούς του λόγους.Από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 
 Η Μ.Κ.Ο ΚΛΙΜΑΚΑ - Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νοτιοανατολικών  Κυκλάδων1 σας ενημερώνει ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η ομιλία που θα ελάμβανε χώρο στις: 
  • Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 στις 20:30,στο θέατρο « Ιάκωβος Καμπανέλης» στη Χώρα Νάξου και
  • Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 στις 20:30,στο θέατρο « Μ. Ψαρράς» στο Φιλότι Νάξου
    με  θέμα :
    «Ψυχική ασθένεια, το στίγμα της ψυχικής νόσου: γκρεμίζοντας τα τείχη της προκατάληψης» 
Υπενθυμίζουμε ότι η ομιλία αυτή θα γινόταν επ’  ευκαιρία της παρουσιάσεως της θεατρικής παράστασης: «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της ΆΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ. 
Η ακύρωσή της οφείλεται σε τεχνικούς λόγους της παράστασης και όχι στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας. 
Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα λειτουργεί όλη την εβδομάδα και διαθέτει καθημερινά Ψυχίατρους και Κλινικούς Ψυχολόγους. 
Οι  υπηρεσίες της Μονάδος προσφέρονται δωρεάν και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  
    Γραμμή  Αυτοκτονίας  1018 (αστική χρέωση)
 

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο ο Περιφερειάρχης, προετοιμασίες για το Ελληνορωσικό Συνέδριο


Τη δέσμευση των τοπικών φορέων για πλήρη  στήριξη και συνδρομή στη διοργάνωση του Ελληνορωσικού Συνεδρίου  που διοργανώνεται στη Ρόδο, από  τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, απέσπασε την Παρασκευή (19/8) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.
Στην  πρόκληση ανταποκρίθηκαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων  Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων, τραπεζικά στελέχη και άλλοι φορείς.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου. Το συμβάν διαπιστώθηκε από το Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, κατά το συνήθη έλεγχο του κτιρίου από τον ίδιο, τις ημέρες και ώρες που το δημοτικό κατάστημα δεν λειτουργεί από το κοινό.                                         Ο Δήμαρχος ειδοποίησε τηνΑστυνομία Νάξου και άντρες της Ασφάλειας διενήργησαν αυτοψίακαι διαπίστωσαν ότι είχαν  παραβιαστεί τα γραφεία τηςΟικονομικής Υπηρεσίας και του  Ταμείου του Δήμου και είχε αφαιρεθεί το ένα από τα δύο χρηματοκιβώτια, το οποίο οι δράστες είχαν μεταφέρει στο υπόγειο του κτιρίου, όπου και το διέρρηξαν. Το Α.Τ. Νάξου διεξάγει προανάκριση και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Έρευνες διενεργούνται και από υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς τι έχει κλαπεί από τα γραφεία της.
    

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΑΘΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΑΡΡΑΣ


________
Με τη συντροφιά του ολόγιομου φεγγαριού, του μαγευτικού Φιλωτιού το βράδυ αλλά και αρκετού κόσμου -όχι βέβαια του αναμενόμενου-πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2011 στο Αθλοθέατρο «Μανώλης Ψαρράς» η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Σεργιάνι στο Αιγαίο». Στην εκδήλωση αυτή έλαβε μέρος το χορευτικό της «Συναξίας» όπου παρουσίασε ποικίλους παραδοσιακούς χορούς από Κυκλάδες , Κρήτη και Δωδεκάνησα με επικεφαλή τη Σταυρούλα Δεμενεοπούλου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου. Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί τοπικοί χοροί από το χορευτικό

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Μύκονο.
Κατασχέθηκαν 2) πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Συνελήφθη, στις 18-08-2011, στην Μύκονο, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας ηλικίας 23 ετών, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα στις 18-08-2011) το απόγευμα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 23χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (2) πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΑΜΣ Φιλωτίου: συνέχεια των εκδηλώσεων «Μηλώσια»

Σήμερα  Σαββάτο 13/8 διοργανώνετε από τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου ο «Δρόμος Υγείας» Ιωάννης Παπαθανασίου, εις μνήμη του αλησμόνητου Γιατρού που άφησε ανεξίτηλο το κοινωνικό του έργο στο κεφαλοχώρι των Κυκλάδων. Οι συμμετοχές θα δηλωθούν  στην αφετηρία των αγώνων, στην κεντρική πλατεία του Φιλωτίου.

Χορηγός των αγώνων το «Day Night» του Γιώργου Ελευθερίου.
Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Γεν. Γραμματέα του ΑΜΣ Φιλωτίου Στέφανο Τσάφο στο  6972552791.

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ Ο ΖΕΥΣ
ΜΗΛΩΣΙΑ 2011
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ώρα έναρξης Αγώνισμα Κατηγορία Χρον. γέννησης
18.15 1000μ Πκ β΄ 1998-99-2000
18.30 1500μ Ππ β΄ 1998-99-2000
18.45 2000μ Πκ α΄ 1996-97
19.00 3000μ Ππα΄ 1996-97
19.00 3000μ Γυναικών Κορασίδων 1995 & μεγαλύτερες
19.20 4000μ Παίδων 1994-95
19.45 6000μ Ανδρών 1993 & μεγαλύτεροι

Οι εκδηλώσεις «ΜΗΛΩΣΙΑ» συνεχίζονται μέχρι τις 22/8/2011 όπου και θα πραγματοποιηθεί το «οδοιπορικό στο Ζα», στο οποίο όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία του Φιλωτίου (Πλάτανος) στις 4:00 π.μ.

Μανόλης Μάκαρης:Για πάντα πρωταθλητής στις καρδιές μας

Πολλές ήταν και φέτος οι συμμετοχές στο «τουρνουά ποδοσφαίρου Μανόλης Μάκαρης». Αν και ο αγώνας γίνετε κάθε χρόνο με την μορφή εθιμοτυπικού χαρακτήρα και έχει σκοπό να τιμηθεί η μνήμη για τον Μανώλη Μάκαρη, οι ποδοσφαιριστές απέδωσαν τα μέγιστα και πρόσφεραν καλό θέαμα στου φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Δύο ομάδες,  Μπλε εναντίον πορτοκαλί, οι παίχτες τους  τα έδωσαν όλα για την κατάκτηση του τιμητικού Κυπέλλου που δίνετε κάθε χρόνο στον νικητή. Αυτοί που τελικά επικράτησαν φέτος ήταν η ομάδα των πορτοκαλί, η οποία νίκησε με 4-2.
Μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας Στέφανος Ψαρράς παρέδωσε το Κύπελλο στην κόρη του Μανώλη Μάκαρη, Ειρήνη. 

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ


Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
      Τον Ιούλιο, που πέρασε, δεν είχαμε βροχή και οι πιο ζεστές ημέρες ήταν από 17 έως και 21 του μήνα με 31 – 32 β και μάλιστα με 33 β. το μεσημέρι της 20ης  Ιουλίου. Οι πιο κρύες ημέρες με 20 - 21 β ήταν οι 1,3,4 και 6 του μήνα και κύρια με 20 β. η 1η Ιουλίου νωρίς το πρωί. Η σχετική υγρασία τον Ιούλιο κυμάνθηκε από 70 – 85 % και τις ζεστές μέρες από 70 – 75 % προκαλώντας ένα αίσθημα δυσανεξίας.
Αντιλαμβάνεται  λοιπόν κανείς τον ευεργετικό ρόλο του μελτεμιού για τη Νάξο μας.
      Ενισχυμένο  το μελτέμι με βοριάδες των 6 με 7 Β  που την Πέμπτη και την Παρασκευή  θα αγγίξουν τα 8 Β. Σημειώνεται ότι  η μέγιστη ένταση του ανέμου κάθε μέρας παρατηρείται γύρω από το μεσημέρι.
      Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 25 β. η ελάχιστη και μεταξύ 26 και 30 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Με  εξαίρεση τη συννεφιασμένη Πέμπτη, ηλιόλουστος και ξάστερος ο ουρανός το επόμενο επταήμερο και με μια μαγευτική πανσέληνο τo Σάββατο 13/8.
      Με τον (UV index) δείκτη υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο 7 με 8, ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο, χωρίς αντιηλιακό, δεν πρέπει να υπερβαίνει για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα τη μιάμιση ώρα και για τα σκουρόχρωμα τις δύο ώρες.
        Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται : 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά 23 και 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 9.30 μ.μ. στοΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ στη ΧΩΡΑ της ΝΑΞΟΥ και στο Φιλώτι

«Το Γάλα» 
του Βασίλη Κατσικονούρη  με την Αννα Βαγενά

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και  ώρα 9.30 μ.μ.
Στο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ στη ΧΩΡΑ της ΝΑΞΟΥ
Σε  συνεργασία με την  κινητή μονάδα ψυχικής  υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ
 
      Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές  παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
      «Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
      Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός  σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα  με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό

ART EXHIBITION


Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πολιτιστική Εκδήλωση Δεκαπενταύγουστου 2011 στις Εγκαρές

Ο Σύλλογος των Απανταχού Εγκαριτών Νάξου, πιστός στην παράδοση, διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι – νησιώτικο γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Εγκαρών. Καλεσμένος εφέτος, ο κορυφαίος στο βιολί Νίκος Χατζόπουλος με την ορχήστρα του, που μαζί με τον Λευτέρη Βαζαίο θα μας ταξιδέψουν σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με νησιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.
Καλούμε όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τη μοναδική βραδιά να διασκεδάσουν μαζί μας, με πλούσιο  φαγητό και χορό μέχρι  το ξημέρωμα, με προσιτές τιμές και εισιτήρια εισόδου ειδικά σχεδιασμένα για την τρέχουσα περίοδο, και πάνω απ' όλα, με απέραντη διάθεση για εξυπηρέτηση και φιλοξενία στην πανέμορφη κοιλάδα των Εγκαρών.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου, 
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η  Ιστορία της Νάξου  στον Παπαδιαμάντη» 
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 και  ώρα 20:.30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  του βιβλίου των καθηγητών Στεφ. Δ. Ήμελλου & Στεφ. Εμμ. Ψαρρά « Νοταριακές πράξεις Φιλωτίου , παπά-Στέφανου Αρώνη (1716-1742)» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο ΦΙΛΩΤΙ.
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 και  ώρα 8.30 μ.μ.
  • ΤΙΜHΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Δ. ΗΜΕΛΛΟΥ, Ακαδημαϊκού, Επίτιμου προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.
  • Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών
  • Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου
  • Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρασκευή  12 Αυγούστου  2011 και  ώρα 22:30
Beach Party στην παραλία ‘‘ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ’’ με τη συνεργασία της Ο.ΝΑ.Σ.
Τρίτη 25 με Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011. 
Προγραμματίζεται 6ήμερη εκδρομή στην ΙΤΑΛΙΑ (ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΠΙΖΑ).

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Ενίσχυση  της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου
Αιμοληψίες:
  Παρασκευή  12 Αυγούστου, ώρες: 09:30-13:00                                          
 Σάββατο  13 Αυγούστου, ώρες: 09:00-13:00 & 17:30-20:30
 Κυριακή  14 Αυγούστου, ώρες: 09:30-13:00

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΜΝΗΜΗΣ
Κυριακή 14 Αυγούστου και  ώρα 22:30
Μνημόσυνο στη μνήμη του Στεφ. Ψαρρά (Λούμπα), μετά τον πανηγυρικό εσπερινό.
Δευτέρα  15 Αυγούστου (Εορτή  της Φιλωτίτισσας Παναγιάς)
Μετά  την πανηγυρική λειτουργία, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων

ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου και  ώρα 22:30
Ο παραδοσιακός χορός του Συλλόγου στο δημοτικό σχολείο Φιλωτίου, με εκλεκτούς καλλιτέχνες του τόπου μας.
Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου. 


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. 

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Συναυλία Αντώνη Βαρδή στις Μέλανες

Συναυλία του Αντώνη Βαρδή μαζί με το group Music Theraphy & τον τραγουδιστή Κώστα Ηλιού (14 μελή ορχήστρα). Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9.30 στην πλατεία Μελάνων Νάξου. Είσοδος 15 Ευρώ. Θα σας περιμένουμε.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΑΝΩΝ  ΝΑΞΟΥ << ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ >>

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Βυζαντινοί και Λαϊκού μουσικοί διάλογοι) Μια Εκδήλωση της Ο.ΝΑ.Σ. για το καλοκαίρι 2011

Του  Νίκου  Μαϊτού Προέδρου  του  ΔΣ  της   ΟΝΑΣ   
 Το  καλοκαίρι  του  2010  η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων  τόλμησε  να  πάρει  το  ρίσκο  διοργάνωσης  μιας  αλλιώτικης  εκδήλωσης  στο  νησί  με  πρωτότυπη  ερευνητική  θεματολογία  που  αφορούσε  τις  ρίζες  και  τις  συγγένειες  του  μουσικού  πλούτου  μας.  Την  αγωνία  για  την  έκβασή  της  διαδέχθηκε  η  ικανοποίηση  για  την  θετικότατη  υποδοχή  της  από  τους  κατοίκους  του νησιού μας  αλλά  και  τους  καλοκαιρινούς  επισκέπτες  του,  ο  δε  απόηχος  της  έφτασε  ως  τα  πανελλήνια  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο  ότι υπήρξαν αιτήματα  για επανάληψή της στην  Αθήνα αλλά  και σε  άλλα  νησιά,  ενώ η θεματολογία της    και η σκηνική της άποψη ήδη αντιγράφεται  σε  ανάλογες  εκδηλώσεις  ανά τη  χώρα. 

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις στο Δαμαριώνα και στη Βουρβουριά

Στις 7 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. θα τιμηθεί στο "Ανδρονίκειο" Πολιτιστικό Κέντρο, στο Δαμαριώνα ο Βουρβουριώτης Στρατηγός Νικόλαος Βαμβακόπουλος.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Νικόλαος Λεβογιάννης.
 Μετά από 50 χρόνια η Βουρβουριά γιορτάζει...
Στις 10 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. σας περιμένουμε στη Βουρβουριά σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει δωρεάν χορό, ζωντανή νησιώτικη μουσική, φαγητό, κρασί, γλυκά.
Ομάδα χορευτικού θα παρουσιάσει ναξιώτικα δρώμενα μαζί με τον 94 χρονών λαουτιέρη Γεώργιο Μαυροματάκη (Καμαριανός).
Επίσης θα τιμηθεί ο Βουρβουριώτης Ταξίαρχος Μανώλης Ορφανός.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Νάξο

MSF
Η ομάδα Face to Face της διεθνούς, ιατρικής, ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Νάξο από τις 6 μέχρι τις 9 Αυγούστου  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω από το έργο και τη δράση της.Η υπεύθυνη της ομάδας F2F των ΓΧΣ, Φανή Παπαγιανοπούλου, αναφέρει «Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση», συμπληρώνοντας «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της δράσης μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν περιθώριο και επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου! .

Επιλογή περιοχών εφαρμογής «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)»

Με απόφαση  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιάννη Μαχαιρίδη   εγκρίθηκαν τα προσχέδια «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)» ως εξής:
  • Δήμου Πάρου, «Αστική Ανάπλαση Παροικιάς Πάρου»
  • Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
  • Δήμου Ρόδου, «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Μεσαιωνικής Πόλης και ιστορικού κέντρου Ρόδου»
Οι Δήμοι  Πάρου, Σύρου - Ερμούπολης και Ρόδου  καλούνται να υποβάλουν έως τις 30/9/2011, τα Αναλυτικά Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης για τις αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης.
Το Πρόγραμμα  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλιο: που ειναι η Νάξος???

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Χωρίς τη γνώμη των νησιωτικών κοινωνιών προωθείται με διαδικασία εξπρές η «σύνθετη τουριστική κατοικία»

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Οι περιφερειακές  κινήσεις ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και  ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ απευθύνονται σε εσάς για να σας ενημερώσουν  σχετικά με την προσπάθεια της  κυβέρνησης να περάσει με διαδικασίες  εξπρές από τη Βουλή, χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση,το «Σχέδιο Νόμου (Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) που περιλαμβάνει διαφορετικά και σοβαρά ζητήματα, ακυρώνοντας έτσι την στοιχειώδη υποχρέωση που έχει για διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο προωθεί την μαζική κατασκευή, από μεγάλους ομίλους κυρίως, των λεγόμενων «σύνθετων τουριστικών κατοικιών», δηλαδή μικτών....

Εισήγηση του φιλολόγου Αντώνη Τζιώτη με θέμα: «Η κυκλαδική ιδιαιτερότητα ως πηγή διαρκούς ζωτικού ποιοτικού πολιτισμού.»

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.)
16η Τακτική Συνάντηση Ημερίδα με θέμα: «Διαχρονική πορεία του
κυκλαδικού πολιτισμού - Φολέγανδρος. Σημερινή πραγματικότητα.»
Φολέγανδρος, 18 Ιουνίου 2011


Κάνοντας λόγο περί «κυκλαδικής ιδιαιτερότητας» δεν αναφέρομαι
κατ’ ανάγκην σε ιδιαιτερότητα ανωτερότητας. Δεν επιλέγω δηλαδή λέξη
στην οποία το «oeδιον» συνιστά μέγεθος υπεροχής έναντι των άλλων πε-
ριοχών, ομόρων ή και τήλε κειμένων.
Κάθε τόπος χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν
την ταυτότητά του και με τα οποία εξωτερικεύει την ιστορικοκοινωνι-
κή και, γενικά, πολιτιστική του ιδιοσυστασία και εικόνα. Καλό αυτό. Κι

Αμεση καλύψη αναγκών στις υποδομές υγείας αλλά και σχεδιασμός περιφερειακής πολιτικής υγείας για το Ν. Αιγαίο

Οικολογικός Άνεμος στην  περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος  Χρυσόγελος

Σχετικά με τα αποτελέσματα της 9ης συνεδρίασης του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, σχολίασε: 
Για τα προβλήματα στις υποδομές υγείας στο  Ν. Αιγαίο και για  την πολιτική υγείας
Η 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου στη Νάξο θα μπορούσε  να είχε συνεισφέρει στο να διαμορφωθεί επιτέλους και να προωθηθεί συντονισμένα μια ολοκληρωμένη περιφερειακή πολιτική για την υγεία στο Ν. Αιγαίο, δηλαδή μια πολιτική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διατήρησης της υγείας, φροντίδας αλλά και αποτελεσματικής περίθαλψης των νησιωτών. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, αναδεικνύοντας τα προβλήματα ταυτότητας που χαρακτηρίζουν ακόμα τον θεσμό της Περιφέρειας. Έτσι, αντί για ένα σχέδιο

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
Του Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
 Με όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά του Αυγούστου ο καιρός του επόμενου επταήμερου στη Νάξο μας, με τη μέγιστη θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά, σε σχέση  με την υπόλοιπη Ελλάδα, επίπεδα αλλά και με κάπως αυξημένη σχετική υγρασία. Ευτυχώς όμως, που το μελτεμάκι θα κάνει και πάλι το θαύμα του και με ένταση γύρω στα 6Β, που διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα μας, θα μας δώσει την ευχάριστη αίσθηση της ευεξίας, που χρόνια τώρα ξέρει να προσφέρει το νησί μας στους καλοκαιρινούς παραθεριστές του. Χωρίς δισταγμό λοιπόν ελάτε στο νησί μας, για μια δροσερή διασκέδαση με γλυκό κρασί, γευστικές λιχουδιές, και ευχάριστη συντροφιά.
Οι ισχυροί αλλά καλοτάξιδοι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 6 Β.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 25 β. η ελάχιστη και μεταξύ 28 και 30 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
Ένας λαμπρός ήλιος και ένα φεγγάρι στη γέμιση, με τους κατάλευκους υπηκόους του τα άστρα θα συντροφεύουν τα μερόνυχτα στο νησί μας.
Με τον (UV index) δείκτη υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο 7 με 8, ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο, χωρίς αντιηλιακό, δεν πρέπει να υπερβαίνει, για μεν τα ανοιχτόχρωμα δέρματα τη μιάμιση ώρα για δε τα σκουρόχρωμα τις δύο ώρες.
 Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται :

ΑΛΥΚΟ: θύμα της μιζέριας και της διαπλοκής στο Δημόσιο- ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος

Γράφει  ο φιλόλογος Ν. Λεβογιάννης, τ. βουλευτής
Τον Νοέμβριο του 1983, δέκα χρόνια μετά την αρχική κατάθεση της αγωγής του δημοσίου, η Δ/νση  Δικαστικού του Υπουργείου Οικονομικών  έδωσε εντολή στο γραφείο της στη Σύρο να επανενεργοποιήσει την αγωγή του 1973 εναντίον των καταπατητών του Αλυκού.Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης  και αδέκαστης Δικαιοσύνης και  οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αργά και βασανιστικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και των αλλεπάλληλων ενστάσεων, προσφυγών και παρεμβάσεων των διεκδικητών, εκδόθηκαν διαδοχικά οι Πρωτόδικες μη οριστικές αποφάσεις: 336/1986, 244/1987, 89/1994,162/1996 και η 160/2001 οριστική, ακολούθησε η 301/7/5/2004 οριστική απόφαση του Εφετείου Αιγαίου και η 1417/2010 απορριπτική της αναίρεσης απόφαση του Αρείου

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Παράσταση Παραδοσιακών Χορών της Νησιωτικής Ελλάδας απο τη ΣΥΝΑΞΙΑ



¨ Σεργιανι στο Αιγαιο ¨ 
Παρασταση παραδοσιακων χορων της νησιωτικης Ελλαδας απο τη χορευτικη ομαδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ.Κυριακη 7 Αυγουστου 2011, ωρα: 9:00 μ.μ. στην κεντρικη πλατεια χώρας Νάξου