Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ

Σεβασμιότατε,
       Γνωρίζετε πολύ καλά το σεβασμό μας προς το αξίωμά σας και την εκτίμησή μας για το πρόσωπό σας. Ίσως  χαρακτηρίσετε  αδόκιμο, τον τρόπο που επιλέξαμε  να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αλλά πιστεύουμε ότι μερικές φορές η τυπικότητα λειτουργεί σε βάρος της ουσίας....

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νάξου και ξεκίνησε δράση

  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νάξου που προέκυψε απο τις εκλογές της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011 και συγκροτήθηκε σε σώμα  την Κυριακή 27 έχει ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΛΩΝΗΣ
ΜΕΛΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΚΟΚΚΟΣ και ΜΙΧΑΗΛ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ 


Την Κυριακή επίσης στις 19.00μμ που συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  εκτός απο τη συγκρότηση σε σώμα πήραν και τις παρακάτω αποφάσεις:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συμφωνήθηκε διάλογος για σειρά συγκεκριμένων θεμάτων 
Συνάντηση με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε προταθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013

 Στα γραφεία  της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη για  την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. ...

Συνεργασία Περιφερειάρχη με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Με τον  Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη είχε σήμερα συνεργασία στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.  
Στη συνάντηση  των δύο ανδρών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη  Τζώρτζη Μακριωνίτη και του πρώην Περιφερειάρχη Βασίλη Μπρακουμάτσου, εξετάστηκαν αναλυτικά όλοι οι τομείς του προγράμματος δράσεων και έργων της Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υγεία, στην ύδρευση – αποχέτευση και στη διαχείριση των απορριμμάτων, τομείς για τους οποίους θα υπάρξουν και επί μέρους συσκέψεις για λήψη οριστικών αποφάσεων.  
Οι κ. Χατζημιχάλης και Μαχαιρίδης επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεχή συνεργασία, ώστε, ειδικά σε αυτό κομβικό σημείο λειτουργίας των νέων θεσμών, να υπάρξουν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και ενδιαφέρουν άμεσα τον πολίτη.

Πάλεψαν αλλά στο τέλος λύγισαν .

Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011 22:04 ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ .
Πηγή: sportcyclades.gr
Οι παίκτριες του Πανναξιακού πήγαν στο «Σπίτι του βόλεϊ» στη Παιανία, με σκοπό να κατακτήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην 7η περιφέρεια Ελλάδας.
Τίτλο που είχαν στερηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια και είχαν την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να τον κατακτήσουν αυτή φορά. Άλλωστε, προέρχονταν από ένα καταπληκτικό τουρνουά στο τοπικό πρωτάθλημα (έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς να χάσουν σετ) και με δεδομένο την υπεροχή τους αλλά και την καλή προετοιμασία παρά τα παρατράγουδα με το θέμα του προπονητή (αποχώρηση Καλογιαννίδη λόγω προβλημάτων υγείας και έλευση Μπορίσοβα που όμως δεν είχε δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο) πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συγκροτείται Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης...όσοι πιστοί προσέλθετε!!

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνει γνωστό ότι θα προβεί στη συγκρότηση της  Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης όπως προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και καλέι του φορείς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και τους πολίτες οι οποίοι θα αποτελούν το 1/3 των φορέων και οι οποίοι θα επιλεγούν ύστερα απο κλήρωση. Πιο συγκεκριμμένα διαβάστε το ακόλουθο δελτίο τύπου που κάνει γνωστό ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής και πως συγκροτείται:

ΑΠΟΚΡΙΕΣ στη ΝΑΞΟ: “…..Όπα νεαρέ. Έχομε και ζωντανά έθιμα στα χωριά μας…”

Αφορμή αυτού του σημειώματος αποτελεί το άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας της Νάξου “naxosnews” με τίτλο “Φέτος για Καρναβάλι πάμε Νάξο!”
 http://www.naxosnews.gr/?aid=3349 και το διαδικτυακό βίντεο, που διαφημίζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

“…..Όπα νεαρέ. Έχομε και ζωντανά έθιμα στα χωριά μας…”

ακούμε στο βίντεο αυτό.
Σωστά; Ολόσωστα.
Κάθε κοινωνία (υπό ανθρωπολογικό ή κοινωνιολογικό βλέμμα) γράφει την δική της ιστορία. Έτσι και των «Ελλήνων οι κοινότητες».
“Μεθυδότια- Λαμπαδηφορία – Καρναβάλι”. Νέες δράσεις, αυθόρμητες, που μετρούν μόλις λίγα χρόνια,....

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το νέο Δ.Σ. της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών

Στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας κατά την οποία έγινε απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Ήμελο και οικονομικός απολογισμός από τον ταμία κ. Εμμανουήλ Λιγνό, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης.
 Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έκδοση του 20ου τόμου της Επετηρίδας της Έταιρίας, ενός έργου 520 σελίδων που επιμελήθηκε συντακτική επιτροπή υπό την προεδρία του, στην οποία συμμετείχαν οι κ. κ. Νικόλαος Αλιπράντης, Χαραλ. Μπαμπούνης και Στέφανος Ψαράς....

Οι νεάνιδες του Πανναξιακού κέρδισαν 3-0 τον Πολυκράτη Σάμου στα μπαραζ για την άνοδο

Οι μικρές του Πανναξιακού έχουν αποδείξει ότι φέτος μπορούν να πετύχουν πολύ μεγάλα πράγματα και οδεύουν πλέον για ρεκόρ γκίνες αήττητου, χωρίς να έχουν χάσει ούτε ένα σετ.
Με το καθιερωμένο 3 -0 νίκησαν χθες το απόγευμα στο σπίτι του βόλεϋ στην Παιανία και τον Πολυκράτη Σάμου στον πρώτο αγώνα μπαράζ της Ζ' περιφέρειας, και συνεχίζουν την τρελή τους πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος!
Οι Ναξιώτες της Αθήνας καλούνται να πάνε στο γήπεδο την Κυριακή(12.00 το μεσημέρι) και να στηρίξουν την ομάδα μας σ' αυτήν την ιστορική προσπάθεια.

Πτυχιούχος ΑΕΙ ή ΤΕΙ Διοίκησης – Οικονομίας για 1 θέση στο Επιμελητήριο στην Τήνο

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων, είναι η εταιρεία που ιδρύθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με σκοπό την υποστήριξη του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματιών μελών του. Στα πλαίσια των στόχων της για παροχή της βέλτιστης υποστήριξης προς το Επιμελητήριο και τα μέλη του, η ΕΤΑΠ επαναδημοσιεύει πρόσκληση για την εύρεση στελέχους, για το γραφείο Τήνου. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη υποβάλει βιογραφικά σημειώματα, δεν χρειάζεται να εκδηλώσουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους. Απαραίτητα προσόντα για Στέλεχος Διοικητικής Υποστήριξης:...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου τίμησε τον τ. Νομάρχη Κυκλάδων και τον τ. Έπαρχο Νάξου









Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση για τον τ.  Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα και τον τ. Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ, η βράβευση των νέων φοιτητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
  Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ανδρής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, κ. Αντώνης Χωριανόπουλος. ...

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΔΕΛΑΔΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΣΚΑΡΑΔΑΣ 
           Τυρινή  Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 
  • Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
  • Αναχώρηση στις 10:00 για το δημοτικό σχολείο Μελάνων και στη συνέχεια για τον Κυνίδαρο και το μαγαζί του Μάκη Τσελέντη (Σιντριβάνι).
  • Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Γιώργου Ξενάκη.
    Τυρινή  Τρίτη 1 Μαρτίου 2011 
  • Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
  • Αναχώρηση στις 10:00 για τις Εγγαρές και το μαγαζί του Νίκου Καπετανάκη.
  • Αναχώρηση στις 14:00 για τη Γαλήνη και το μαγαζί του Γιάννη Γκούφα (Λοστρόμος).
  • Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Βασίλη Ξενάκη.

ΣΥΝΔΡΙΑΣΕ Η ΤΕΔΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

  Συνεδρίασε  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων στην Αθήνα και  ασχολήθηκε με τα τρέχοντα προβλήματα της ΤΕΔΚ Κυκλάδων εν αναμονή της  έκδοσης του Π.Δ. για την σύσταση  των Νέων Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων και την κατάργησή της ως θεσμού ο οποίος ιστορικά προσέφερε ποικίλη βοήθεια ιδιαίτερα στους μικρούς ΟΤΑ του Νομού μας.
      Μεταξύ  των θεμάτων τα οποία απασχόλησαν  το Δ.Σ. ήταν και αυτό της σύστασης διαδημοτικών επιχειρήσεων και αποφασίστηκε να ζητηθεί η τροποποίηση του Νόμου ο οποίος δεν επιτρέπει πλέον την ύπαρξη τους. Θέληση των μελών του Δ.Σ. είναι η συνέχιση της λειτουργίας των τυχόν υφιστάμενων διαδημοτικών επιχειρήσεων και η δυνατότητα σύστασης νέων στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης πλέον νησιωτικότητας. ...

Oι γονείς της Κορώνου αντίθετοι στο κλείσιμο των σχολείων


Η Κόρωνος χιονισμένη και αποκλεισμένη
Με επιστολή που έστειλαν γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού  Σχολείου της Κορώνου, την οποία κοινωποιούν σε "κάθε υπεύθυνο", δηλώνουν την αντίθεση τους με το κλείσιμο των σχολείων του χωριού τους και ζητούν την εξαίρεση τους απο την Υπουργική απόφαση για τους λόγους που τεκμηριώνουν.
"Κόρωνος 21/2/2011
Κατόπιν συμβουλίου που πραγματοποίησαν  οι γονείς των μαθητών  του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού  Σχολείου της Τοπικής  Κοινότητας Κορώνου , κοινοποιούν προς κάθε υπεύθυνο....

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Πάρο

Πριν από λίγο συνελήφθησαν στην Μάρπησσα Πάρου οι δύο δράστες της ληστείας που έγινε το μεσημέρι στην Νάουσα Πάρου. Οι δράστες είναι Αλβανικής καταγωγής και πιθανόν είναι οι ίδιοι που είχαν ληστέψει την περασμένη βδομάδα την Αγροτική τράπεζα Παροικίας.
Νέα ενημέρωση:
Κατά νεώτερες πληροφορίες μας οι δράστες της ληστείας που έγινε σήμερα ,είναι οι ίδιοι που έκαναν τις ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Νάουσας στις 4/1/2011 και στην Αγροτική τράπεζα Παροικίας στις 17/2/2011.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μ.Κ.με θέματα που αφορούν κυρίως την σύσταση Νομικών Προσώπων, όπως προβλέπεται απο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Η πρόσκληση έχει ως εξής:
"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου

Κατά  την 3η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  Νάξου που πραγματοποιήθηκε την  21/ 2/ 2011 συζητήθηκαν τα εξής οκτώ θέματα και λήφθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις: 

α/Α        ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ
1ο Πρόταση για  νέα οδαρίθμηση βάσει οδηγιών  ΕΛΤΑ Εισήγηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο ειδικά για τη Χώρα, τη σύσταση Επιτροπής με άτομα  που θα υποδείξει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου με σκοπό τη νέα οδαρίθμηση βάσει οδηγιών των ΕΛΤΑ
2ο Πρόταση για  αμοιβαία  παραχώρηση  ακινήτων Χώρας Νάξου-Σαγκρίου Αναβλήθηκε  τοθέμα σε επόμενη συνεδρίαση και  σε αναμονή απόφασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου .    
3ο Παραχώρηση  τμημάτων αιγιαλού για θαλάσσια σπορ  Αποφασίσθηκε, επειδή η περιοχή Αγίου Γεωργίου  ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ (windserf) και σεβόμενοι το περιβάλλον, να παραχωρηθούν όπως και τα  προηγούμενα χρόνια μόνο για θαλάσσια σπορ τα τμήματα: α)στην περιοχή Ποριά έως νήσο Μαντώ (Αγ.Γεώργιο), β)το τμήμα μπροστά από το κατάστημα Φλοίσβος και να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση όσον αφορά τις αμμοθίνες  και τη στάθμευση των  αυτοκινήτων.

Επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Γ.Α.Μαγκάκης"

Με την παρακάτω ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μαν. Μαργαρίτης κάνει γνωστο ότι θα ξαναλειτουργήσει η δημοτική βιβλιοθήκη.
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι στην ευχάριστη θέση να γνωρίσει στους κατοίκους και επισκέπτες του ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Γ.Α. Μαγκάκης» επαναλειτουργεί μετά από 3 χρόνια διακοπής της λειτουργίας της και δέχεται κοινό Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 π.μ. -15.00 μ.μ.
      Φιλοδοξούμε ότι εκτός από τη δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, πολύ σύντομα  η δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης  θα εμπλουτιστεί με πλήθος δράσεων  και εκδηλώσεων.
                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                             Εμμανουήλ  Νικ. Μαργαρίτης"

Δηλώσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου για την επιτυχημένη κινητοποίηση των καταστηματαρχών μαζικής εστίασης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Μαζικης Εστιασης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" Κ. Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα μας για την επιτυχημένη κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου απο τους καταστηματάρχες μαζικής εστίασης.
"H συμμετοχή στην πορεία άγγιξε τα 500 άτομα. Ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ από επαγγελματικό φορέα στη Νάξο.  Εκείνο όμως που εγώ θεωρώ σημαντικότερο είναι ότι έκλεισαν τα καταστήματα της Εστίασης της Νάξου σε ποσοστό που άγγιξε το 100%. 99% στη Χώρα 297 στα 300 ενώ πήγαμε πολύ καλά σε όλο το Δήμο μας.

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
        Βροχερές, όχι πολύ κρύες και μερικές καταιγιδοφόρες και ανεμόεσσες θα είναι οι επόμενες επτά ημέρες στο νησί μας.  Με αρκετό νεράκι, λοιπόν, μας εγκαταλείπει ο Φλεβάρης, επαληθεύοντας τη φήμη του ως κατ’ εξοχήν βροχερού μήνα και ας ευχηθούμε οι ημέρες αυτές να είναι και ελπιδοφόρες σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής και κυρίως της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ευτυχίας και της ευημερίας. Οι  άνεμοι, κυρίως βοριάδες, θα πνέουν πολύ ισχυροί με ένταση 7 Β μέχρι την Κυριακή και θα εξασθενήσουν σταδιακά στη συνέχεια στα 5Β. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί μεταξύ 09 και 11 β. η ελάχιστη και μεταξύ 12 και 14 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο. Συννεφιασμένες  και βροχερός ο Ναξιώτικος ουρανός του επόμενου επταημέρου με καταιγίδες Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Για επιτυχημένη συγκέντρωση - διαδήλωση μιλάει το ΠΑΜΕ
ΝΑΞΟΣ 23-2-2011:

  Πολύ μεγάλα ποσοστά παρουσίασε η συμμετοχή στην απεργία σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων στη Νάξο. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτούργησαν ή υπολειτούργησαν σε όλο το νησί. Επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), στις δημόσιες υπηρεσίες, στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα συμμετείχαν στην Πανελλαδική Απεργία σε πρωτοφανή, για τη Νάξο, ποσοστά συμμετοχής.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  Αντιστεκόμαστε - απεργούμε - διαδηλώνουμε 

Όλοι στη συγκέντρωση  στις 11:00 π.μ. στο χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Νοσοκομείο Νάξου.

  Ύστερα από  ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011 που κήρυξε η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

Προσκληση στον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου Φιλωτιτών


Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες Αύριο στη Νάξο, Αντιστεκόμαστε - απεργούμε - διαδηλώνουμε Όλοι στη συγκέντρωση αύριο στις 11:00 πμ στο χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Νοσοκομείο Νάξου.

  Ύστερα από  ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011 που κήρυξε η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΜΟΣΚΑΡΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Το Σάββατο 26 φεβρουαρίου σας περιμένουμε στον Πολυχώρο Τέχνης στο Χαλκί στις 6μ.μ για να μασκαρευτούμε και να γλεντήσουμε στους δρόμους του Χαλκείου και στη συνέχεια στο Δαμαριώνα με τσαμπουνοτούμπακα και άφθονο κρασί.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Τεράστια επιτυχία η Διαδήλωση του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Νάξος 21/02/2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

            Πραγματοποιήθηκε σημειώνοντας  τεράστια επιτυχία σήμερα το  πρωί η Διαδήλωση του Σωματείου  Μαζικής Εστίασης Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».  Οι καταστηματάρχες σε ποσοστό  100% έκλεισαν τα καταστήματά τους για ένα 24ωρο για να βροντοφωνάξουν ότι δεν αντέχουν άλλο τα τεράστια βάρη που επιβάλλονται στον μικρό και μικρομεσαίο επαγγελματία.
        Μετά από την συγκέντρωση στην  Κεντρική Πλατεία της Χώρας  Νάξου,  και την ομιλία κατευθύνθηκαν  προς το Δημαρχείο όπου προχώρησαν σε ειρηνική συμβολική κατάληψη. Έπειτα από  την επίδοση  του σχετικού ψηφίσματος στον  Δήμαρχο  και την απαίτηση  από τους επαγγελματίες για την δέσμευσή του, κατέλαβαν  την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίαζε εκείνη την ώρα με τους αντιπροσώπους του Δήμου και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.       Στην συνέχεια αποχώρησαν δεσμευόμενοι  για συσπείρωση και ενότητα  γύρω από το Σωματείο και  την Ομοσπονδία.
 
Ο πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος                                Ευάγγελος Αθαν.Καραμανής

Παρακολουθείστε το εντυπωσιακό video παραγωγής του naxosfan.blogspot.com το οποίο παρά την υπερβολική μουσική  υπόκρουση αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία της εκδήλωσης και την έκδηλη αγωνία των καταστηματαρχών για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://naxosfan.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

Μονο ο Γ.Παπαμανώλης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου

Η φωτογραφία προέρχεται απο το naxos-news.gr
Ο Γ.Παπαμανώλης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου και παραβρέθηκε στο κόψιμο της πίτας, στην οποία επίσης παρέστησαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανάλης Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τ. Πρωτονοτάριος, ο πολιτευτής κ. Γερμανός Καπίρης ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό, ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Δρυμαλίας κ. Μαν. Κοντοπίδης, ο Διευθυντής του Γεν. Νοσοκομείου-Κ.Υ. Νάξου κ. Χ. Λάμπου κ.ά. μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Αισθηση προκάλεσε η απουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο τη Νάξο και τις Κυκλάδες που δεν παρέστησαν ούτε και έστειλαν κάποιο χαιρετισμό.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η ώρα των αποφάσεων για το Πολεοδομικό Σχέδιο

Πηγή: "Το Βήμα της Νάξου"
  • Οι προτάσεις και αντιθέσεις των μηχανικών
  • Το ιστορικό του Γ.Π.Σ.
Στις 17/02/2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου έγινε η διαβούλευση σχετικά με το θέμα Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός του Καποδιστριακού Δήμου Νάξου
Σημαντική διαδικασία πριν από όποια απόφαση των Κυβερνώντων είναι η διαβούλευση.Η διαβούλευση δεν είναι μόνο το θεμέλιο της δημοκρατίας, αλλά και η πηγή γνώσης και κοινωνικότητας των δημοτών. Έτσι λοιπόν η διαβούλευση μπήκε και θεσμοθετημένα τώρα στη ζωή μας, αφού για το κάθε σοβαρό θέμα πρέπει να γίνεται διαβούλευση και να αναρτάται στο Δήμο, το διαδίκτυο κ.α. διαβούλευση λοιπόν για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο(Γ.Π.Σ.), διαβούλευση για την παιδεία, τα
σχολεία. κ.α. Όμως διαβούλευση σημαίνει πρώτα ενημέρωση, γιατί πως μπορεί κάποιος να έχει άποψη, αν δεν έχει πρώτα ενημέρωση; Αν δεν γνωρίζει το θέμα που συζητείται , ώστε να διαβουλεύεται, πώς μπορεί να συναποφασίζει; Τώρα λοιπόν έγινε διαβούλευση με τον καθηγητή Γιώργο Τσεκούρα, σχετικά με τη μελέτη που του έχει αναθέσει ο Δήμος Νάξου από το 2002. Φυσικά η φάση Β; (Α φάση), θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από πολύ καιρό.

Με το βλέμμα στην επόμενη φάση…


Οι εργασίες στο Στάδιο συνεχίζονται με γοργό ρυθμό. Ο αγώνας του Πανναξιακού με τον Α.Ο.Πάρου θα γίνει στο γήπεδο του Αγερσανιου(Σάββατο 15.30π.μ.)
Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος  της Β Κατηγορίας και το Φιλώτι διεκδικεί τη 2η θέση, έχοντας τη σκιά του Αστέρα Μαρμάρων, να τον ακολουθεί, με έναν βαθμό διαφορά. Η Ναξιώτικη ομάδα ταξιδεύει στη Σαντορίνη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Καρτεράδος, ενώ ο Αστέρας Μαρμάρων υποδέχεται τη Λάβα. Την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά η Θύελλα, η οποία αντιμετωπίζει τον ΑΟ Πύργου.
Στην Α κατηγορία, ο Πανναξιακός, ο οποίος εξακολουθεί  να συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας  με τον Πανθηραϊκό, καλείται να αντιμετωπίσει  στην επόμενη αγωνιστική τον ΑΟ Πάρου. Οι ποδοσφαιριστές του Τάσου Μειμάρογλου  δεν έχουν περιθώριο απώλειας βαθμών, αφού ο Πανθηραϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει τους 3 βαθμούς, καθώς  αντιμετωπίζει τον Αστέρα Κορθίου, ο οποίος όμως δεν συμμετέχει στο  πρωτάθλημα.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ; - Oι εμποροι της Νάξου εξηγούν γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τους

Αγαπητέ συνάδελφε, 
Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα  μας τον τελευταίο ενάμιση  χρόνο συνιστά μία από τις  μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες  σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.  
Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης («Μνημόνιο») παρότι προβλήθηκε από πολλούς ως μέγιστη εθνική ανάγκη, στην πραγματικότητα έχει ανοίξει έναν κύκλο ύφεσης, ο οποίος με τις τρέχουσες κυβερνητικές επιλογές διευρύνεται διαρκώς, έχοντας παρασύρει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε μία πρωτοφανή δυσπραγία.  

Συνάντηση Δ.Σ. ΟΝΑΣ με Γιάννη Βρούτση

Με  τον  Βουλευτή  Κυκλάδων  και   αναπληρωτή  Τομεάρχη  Οικονομικών της Νέας  Δημοκρατίας Γιάννη  Βρούτση,  συναντήθηκε σήμερα  αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ο.ΝΑ.Σ.  στο γραφείο του.
Από  την   πλευρά  της   Ομοσπονδίας  τέθηκαν   στη  συζήτηση  κυρίως  δύο  θέματα  :
  1. Η άμεση ενεργοποίηση  των διαδικασιών που αφορούν το  Φράγμα  στο Τσικαλαριό  αφού  αυτό  χαρακτηρίζεται  ως  ίσως  το  μοναδικό  «ώριμο» έργο  που υπάρχει στο νησί   και
  2. Η  έναρξη  του  διαλόγου  για  το  μεγάλο  έργο  δημιουργίας   νέου  λιμανιού  στη  Νάξο.

"ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ και ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ" στα Αγγλικά


YIORGOS ANOMERITIS
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. THE CASTLE OF NAXOS and its CHURCHES
A timeless active Middle – Age Settlement 
  Σε  ένα καλαίσθητο λεύκωμα 212 σελίδων  με 175 φωτογραφίες κυκλοφόρησε στα Αγγλικά από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη με τον τίτλο “Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του – Ένας διαχρονικά ενεργός Μεσαιωνικός οικισμός”, με εισαγωγικό σημείωμα του φιλόλογου – παλαιογράφου Αγαμέμνονα Τσελίκα.
      Το  βιβλίο το οποίο εμπλουτίζεται από 13 χρησιμότατους πίνακες στοιχείων, παρουσιάζει τη Νάξο διαχρονικά από την αρχαία Καλλίπολη μέχρι τη σημερινή Χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο Μεσαιωνικό Φράγκικο Κάστρο, τους οικισμούς του και τα μνημεία του.

Τρύπιο το φράγμα του Καλαντού!

Εμφανώς ικανοποιημένοι είναι όλοι από την τελευταία  βροχόπτωση, χάρη στην οποία σχεδόν γέμισαν οι ταμιευτήρες νερού  στη Νάξο, τόσο η λιμνοδεξαμενή, όσο  και το φράγμα της Φανερωμένης. Εκτός, όμως, από το φράγμα της Φανερωμένης, ένα μικρότερο φράγμα έχει κατασκευαστεί στο δρόμο προς τον Καλαντό, στην περιοχή της Αριοβέσας, προκειμένου να εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Το έργο αυτό, το οποίο έχει παραδοθεί στο Δήμο εδώ και ένα χρόνο, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, αφού δεν συγκρατεί το νερό.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΕΚΙΝ για το ΧΥΤΑ

Συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση του ΧΥΤΑ Νάξου από το Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
 
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου πραγματοποίησε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο», με θέμα την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου. Στη συνάντηση συμμετείχαν περί τα 60 άτομα, αρκετοί από τους οποίους εκπροσωπούσαν πολλούς φορείς και συλλογικότητες του νησιού. Κι ενώ εδώ και μια δεκαετία οι αρχές δρομολογούν ένα τόσο σημαντικό έργο, δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα η πολιτική βούληση από τη μεριά τους για μια ουσιαστική διαβούλευση. Έτσι οι κάτοικοι του νησιού δεν έχουν την αξιόπιστη ενημέρωση που είναι απαραίτητη για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη.
Η ΠΕΚΙΝ εδώ  και μια δωδεκαετία,

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 103

Κοινοβουλευτική Παρέμβαση του Λευτ. Αυγενάκη για την εκπαίδευση στις Κυκλάδες

 Με θέμα: Νέος «Καλλικράτης» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων του νομού Κυκλάδων" ο βουλευτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον σχεδιασμό στις εκπαιδευτικές δομές στο Νομό Κυκλάδων. Ο Ηρακλειώτης βουλευτής εκφράσει τις ανησυχία που επικρατεί στους Κυκλαδίτες και ιδιαιτέρως στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις- καταργήσεις και ζητάει να μάθει έαν υπάρχει σχετική μελέτη για το θέμα αυτό. 
Ακολουθεί το έγγραφο της σχετικης επερώτησης.

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στα Αγγίδια της Νάξου

        Με  μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε  κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Αγγίδια  της Νάξου την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 αλλά και την παραμονή 9 Φεβρουαρίου. Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο καταγόμενος από το εορτάζον χωριό της Νάξου νυν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος Ματζουράνης. Ιερούργησαν επίσης οι κληρικοί: π. Ιωάννης Μανιός, π. Εμμανουήλ Γρυλλάκης, π. Νικόλαος Μετζητάκος,...

Κοπή πίτας Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου



Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 το βράδυ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. στην Αίθουσα του ξενοδοχείου Naxos Resort (πρώην Naxos Royal) στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Χώρας Νάξου. Την πίτα ευλόγησαν οι Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενοι από τους κληρικούς: ιερείς π. Κωνσταντίνο Κύλη και π. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και τον διάκονο π. Νικόλαο Βλασερό.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ" ΚΑΙ "ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ"

Η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο παρέδωσε το Δ.Σ. στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου με κύριο θέμα τις φημολογούμενες "καταργήσεις - συγχωνεύσεις" σχολείων που "προωθεί" το Υπουργείο Παιδείας.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ


Του Νίκου Α. Δρη (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicodris@gmail.com
        Με εξαίρεση την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, καθαρά χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός στη Νάξο μας, για τις επόμενες επτά ημέρες, με πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και με συννεφιές που θα συνοδεύονται από βροχή και καταιγίδες για κάποιες από αυτές. Τον Γενάρη είχαμε συνολικά 52 χιλ. βροχής, με μεγαλύτερα ποσά την 28/1 (18,4 χιλ.) και την 13/1 (16,7 χιλ.). Για 15 ημέρες είχαμε μεσημεριανή θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 β. με τη μέγιστη των 18 β. από 20/1 μέχρι και 23/1. Η μικρότερη νυκτερινή θερμοκρασία των 4,5 β. παρατηρήθηκε την 27/1, ενώ για όλες τις υπόλοιπες νύκτες η ελάχιστη θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από τους 8,5 β. 
      Οι  άνεμοι, από διάφορες διευθύνσεις, θα είναι πολύ ισχυροί με ένταση 7 Β και μάλιστα την Παρασκευή και την Τετάρτη σαν Νοτιοδυτικοί θα αγγίξουν τα 8 και πιθανόν τα 9 Β.
      Η θερμοκρασία, στα ίδια υψηλά για την εποχή επίπεδα με το προηγούμενο επταήμερο, θα κυμανθεί μεταξύ 07 και 12 β. η ελάχιστη και μεταξύ 10 και 16 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Συννεφιασμένες  οι ημέρες του επόμενου επταημέρου, με βροχή και καταιγίδες Παρασκευή, Σάββατο και Τετάρτη και βροχή την Κυριακή. 
Πέμπτη 17/2 : Λίγες νεφώσεις, με ανέμους ΝΔ και από το βράδυ ΝΑ 7Β και θερμοκρασία 10–16 β.
Παρασκευή 18/2 : Νεφώσεις με βροχή και από το απόγευμα καταιγίδες, με ανέμους ΝΑ 7-8Β και από το βράδυ ΝΔ 7Β και θερμοκρασία 12–16 β.
Σάββατο 19/2 : Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες, με ανέμους ΒΔ 7Β και θερμοκρασία 12–15 β.
Κυριακή 20/2 : Νεφώσεις με βροχή το πρωί, με ανέμους ΒΔ και θερμοκρασία 11-14 β.
Δευτέρα 21/2 : Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ανέμους Β και θερμοκρασία 09–13 β.
Τρίτη 22/2 : Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με ανέμους Β και από το μεσημέρι ΝΔ 7Β και θερμοκρασία 07-10 β.
Τετάρτη 23/2 : Νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες, με ανέμους ΝΔ 8-9Β και θερμοκρασία 07–10β.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-2

Το σωματείο Μαζικής  Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων   « Φιλοξενία » παρακινεί τα μέλη του για κλείσιμο των καταστημάτων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία της Χώρας τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Τα αιτήματα του σωματείου αναφέρονται στην παρακάτω επιστολή του σωματείου προς τα Μ.Μ.Ε.:
      "Η κατάσταση στον κλάδο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά κλείνουν καταστήματα σε όλη την  Ελλάδα. Μια κατάσταση που άρχισε να παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας. Τεράστια προβλήματα μαστίζουν τις  επιχειρήσεις:
    • Απανωτές αυξήσεις Φ.Π.Α και ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου στη περιοχή μας ενώ άλλος κλάδος επωφελήθηκε με γενναία μείωση στο 6,5%.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Με προβλήματα ξεκινάει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου

Ο πρόεδρος Στελιος Μαυρογιαννόπουλος
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα μέλη της Διοίκησης  της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σχετικά με τις συγχωνεύσεις όλων των δράσεων πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οικονομικά, αλλά και  το νομικό καθεστώς που διέπει την επιχείρηση. Τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης στενεύουν, αφού μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο και καθεστώς λειτουργίας των Επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται από τον «οδικό χάρτη των ΟΤΑ Α βαθμού» που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Απογοητευτική η σημερινή κατάσταση...
Μετά τη σχετική  ενημέρωση, από τη διευθύντρια της Επιχείρησης, διαπιστώνεται ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση κληρονομεί χρέη ύψους 60.000-70.000 ευρώ,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Παραδοσιακες στολες της Αμοργού
 Κοπή Πίτας
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού, έκοψε την ετήσια πίτα του στις 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου Θολαρίων.  Στα παιδιά και στους μεγάλους που παρευρέθηκαν προσφέρθηκαν μικρά δωράκια.
 ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Το Εθιμο του Καπετάνιου, αναβιώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (φέτος στις 6 Μαρτίου) στην Αιγιάλη, στο  χωριό Λαγγάδα. Η προετοιμασία και το ντύσιμο του Καπετάνιου γίνεται στην γραφική εκκλησία της Παναγίας της Πανωχωριανής.
Τον ακολουθεί όλη η πομπή από νεολαία ντυμένη με παραδοσιακές στολές, και με ντόπια όργανα, και φτάνουν στην πλατεία τηςΛα-γγάδας, όπου ο Καπετάνιος πάνω στο άλογο, διαλέγει την καπετάνισσα. Ακολουθεί γλέντι και χορός.
 Την Καθαρά Δευτέρα, γίνονται έξοδοι σε ωραίες εξοχές, με φαγοπότι, μουσική και χορό.
 Ειρήνη Γιαννακοπούλου - Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με την παρακάτω επιστολή ο Πρόεδρος του Επιμελητηριου Κυκλάδων καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στη Σύρο και σε «ζωντανή» σύνδεση με τα γραφεία στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο, μέσω του συστήματος τηλε-διάσκεψης.
"Αγαπητοί  Συνάδελφοι,  
Είθισται  με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς  να πραγματοποιείται η καθιερωμένη ετήσια εορταστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου  Κυκλάδων, κατά την οποία μας δίνεται  η ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο δράσης για τη νέα χρονιά.
Φέτος, συμμεριζόμενοι τις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα  δύσκολες συνθήκες που επικρατούν

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κοινή παρέμβαση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και δημάρχων Ρόδου και Σύρου για τους συντελεστές ΦΠΑ


 Ως άδικη και απαράδεκτη χαρακτηρίζουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου, Στάθης Κουσουρνάς και Γιάννης Δεκαβάλλας, κάθε ιδέα ή εισήγηση που διαρρέεται στον Τύπο, περί κατάργησης ευεργετικών ρυθμίσεων στα νησιά του Αιγαίου, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.  Με κοινή τους πρωτοβουλία παρεμβαίνουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ειδικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά μας δεν είναι μια συνήθης φορολογική ρύθμιση, αλλά μια βαθιά και εξόχως πολιτική επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ευαίσθητος κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά νησιωτικός χώρος του Αιγαίου τυγχάνει της πρόνοιας, της φροντίδας και της προστασίας του κράτους».